Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Η Κατερίνα Στεφανίδη παγκόσμια πρωταθλήτρια


Η Κατερίνα Στεφανίδη δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησε το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από την πλούσια συλλογή της. Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατερινα Στεφανίδη κέρδισε με άλμα στα 4.91μ για να γράψει μία ακόμη μεγάλη επιτυχία στο ενεργητικό της και φυσικά να σημειώσει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ (το προηγούμενο -απόλυτο-δικό της με 4.90μ από τις 10/2/2016 και ανοικτού επίσης δικό
της με 4.86μ από τις 8/6/2016 στη Φιλοθέη).
 Η Στεφανίδη τοποθέτησε στη συνέχεια τον πήχη στα 5.02μ για να καταρριψει το ρεκόρ αγώνων της Γελένα Ισινμπάγεβα (5.01μ) από το 2005 στο Ελσίνκι, αλλά δεν τα κατάφερε.
Δεύτερη ήταν η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4.75, σε μια επανάληψη του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. Για να φτάσει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, χρειάστηκε να παλέψει με την Αμερικανίδα, Νιούμαν, η οποία όμως είδε την πλάτη της Στεφανίδη, που χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση.
Το χάλκινο μετάλλιο πήραν δύο αθλήτριες με 4.65μ, η Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) που σημείωσε εθνικό ρεκόρ και η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), κάτοχος του τίτλου (Πεκίνο 2015). Ο δύο αθλήτριες είχαν τις ίδιες προσπάθειες και μοιράστηκαν το χάλκινο.
Συγχαρητήρια στην νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια έδωσε όλος ο πολιτικός κόσμος ενώ συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Η παγκόσμια χρυσή επιτυχία σας επισφραγίζει, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, την ήδη εμβληματική αθλητική σας πορεία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του στίβου» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς την Κατερίνα Στεφανίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο