Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

21 αλιευτικές παραβάσεις για παράνομη αλίευση γαρίδας, βεβαίωσε το Λιμενικό τον Ιούλιο στον Αμβρακικό

Είκοσι μία παραβάσεις σε έναν μήνα και κατασχέσεις αλιευτικών εργαλείων και αλιευμάτων.

       Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ανακοινώνει ότι στα πλαίσια συντονισμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό κόλπο, κατά την διάρκεια τακτικών και έκτακτων ελέγχων που διενεργήθηκαν τον μήνα Ιούλιο 2017, κατά τον οποίο απαγορεύεται ειδικότερα η αλιεία γαρίδας, σε συνολικά ενενήντα πέντε (95) διενεργηθέντες ελέγχους βεβαιώθηκαν εις βάρος ερασιτεχνών και επαγγελματιών αλιέων είκοσι μία (21) παραβάσεις της αλιευτικής νομοθεσίας............



  Ως αποτέλεσμα των ελέγχων κατασχέθηκαν ένα (01) απαγορευμένο συρόμενο αλιευτικό εργαλείο τύπου μηχανότρατας (τρατάκι), δύο (02) ζεύγη κωνικών δικτυωτών σάκων «νταούλια» χωρίς τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και τριακόσια εξήντα (360) μέτρα δίχτυα μονόκλωναμεσηνέζας.
       Τα εν λόγω αλιευτικά εργαλεία είναι παράνομα και απαγορεύεται η χρήση τους σε όλη την Επικράτεια και πρόκειται να καταστραφούν από την Υπηρεσία του Λιμενικού  σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. 
      Επίσης κατασχέθηκαν εκατό μέτρα (100) μέτρα δίχτυα απλάδια και ένα (01) ψαροντούφεκο, τα οποία και θα εκποιηθούν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό. Τέλος κατασχέθηκαν και τα κάτωθι αλιεύματα: είκοσι τρία (23) κιλά γαρίδες, εννέα (09) κιλά διάφορα ψάρια (τσιπούρες, κέφαλοι, γλώσσες κλπ) τα οποία εδόθησαν προς κατανάλωση σε ευαγή ιδρύματα της πόλης και 103 άτομα οστράκων του απαγορευμένου είδους «πετροσωλήνας/dactylusPholas» τα οποία καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

http://www.agriniopress.gr/

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΑ ΤΡΑΤΑΚΙ ΜΟΝΟ ; ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΦΗΝΕΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ , ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ. ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο