Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΠΑΝΑΓΙΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ: Απαράδεκτες εικόνες στον ΑΣΤΑΚΟ, εν έτει 2017!



Δεν μου αρέσει να γυρίζω στο 1986 ή 1987, αλλά στο σήμερα, στο 2017.

    Ξεχνάω την περίοδο 1987, αφού η κοινωνία στις εκλογές του 1990 με επιβράβευσε με ποσοστό 60%, παρά τις συκοφαντίες κάποιων και τότε!!!!
    Δεν φαντάζομαι κάποιοι από την Δημοτική πλειοψηφία να είναι υπερήφανοι, για την εικόνα στο λιμάνι και στην πλαζ του Αστακού και μάλιστα αυτές τις ημέρες, που υπάρχει και η κορύφωση της τουριστικής περιόδου, με την οποία δείχνουμε ασέβεια απέναντι σε αυτούς , που μας έκαναν την τιμή, να κάνουν τις διακοπές τους στον Αστακό.
       Ασφαλώς η γενική εικόνα ακυρώνει και την θετική της τοποθέτησης των καινούργιων ξαπλωστρών (δεν γνωρίζω εάν είναι αυτές, που είχε προμηθευτεί η κυρία Σαμαρά και τι έγινε η τύχη εκείνων) στην πλαζ του εσχατολάγκαδου. 
   Το απότιστο–ξεραμένο γκαζόν εναλλάσσεται, με ακούρευτο στο οποίο μπορείς να μαζέψεις ακόμη και βλίτα και να φάει όλη η Σαμψούντα και να κατέβουν από τα Βλυζιανα, όπου έχει ξηρασία, όλα τα κοπάδια των καλών μου φίλων  και να βόσκουν για μέρες ακόμη και στο παρτέρι μπροστά στην πλαζ στο Ξενοδοχείο Στράτος............



      Τα τριτοκοσμικά όμως είναι με τις σανίδες και τις πρόκες που εξέχουν, γιατί κάποιοι πήγαν και στερέωσαν με αυτόν τον  πρωτότυπο τρόπο την ντουζιέρα, με σοβαρό κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιο παιδί ή ηλικιωμένος. Χάθηκε να βάλει κάποιος από την τσέπη του 50 ευρώ και να την στερεώσει ένας πραγματικός μάστορας.!!!
      Οι δε καμπίνες στην πλαζ βρομάνε από κάτουρο και σκατό, αφού δυστυχώς υπάρχουν κάποια ανεγκέφαλα διεστραμμένα ζώα και πηγαίνουν εκεί και αποπατούν. Γι’ αυτό υπάρχει ο Δήμος για να αποκαθιστά τον ευπρεπισμό αυτών των χώρων καθημερινά, αφού έχουμε το μεγάλο πυροσβεστικό το  Mercedes, οποίο έχει πολύ δυνατή αντλία και μπορεί να κάνει τον χώρο μέσα σε 5 λεπτά να λάμπει και να μοσκοβολάει αν ρίξουν και λίγο αρωματικό κρεμοσάπουνο .  
     Για τις εικόνες από τις ομπρέλες και πόσα χρήματα δαπάνησε το λιμενικό ταμείο φέτος, δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να απαντήσω.!!!!!
       Με την ελπίδα πως από αύριο κιόλας και κάθε ημέρα η εικόνα στο λιμάνι και στην πλαζ θα είναι αυτή που αρμόζει σε ένα τουριστικό θέρετρο, αφού θα αλλάξουν όλα όσα ανέφερα και ότι δεν θα αναγκαστώ να γυρίσω στο 1986 με τις προεκλογικές τσιμεντοστρώσεις, τα καρότα και τα σέλινα του 1.000.000 δραχμών και πολλά άλλα.

Αστακός 8/8/2017

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Παναγιώτης Στάικος
Πρώην Δήμαρχος Αστακού  











12 σχόλια:

  1. Αγαπητέ πρώην κ. δήμαρχε έχετε διαβάσει σίγουρα το "φωνή βοώντος εν τη ερήμω" ως εκ τούτου πιστεύω ότι δεν θα αλλάξει δυστυχώς τίποτα. Εξάλλου είναι γνωστό οτι με τη σωστή τιμή την ώρα της κάλπης ξεχνιούνται τα πάντα. Παρακαλώ να δημοσιευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαλι μαυρο και μετα λενε δεν ερχεται κοσμος....που να ερθει σε τετοια παρακμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι εννοείται με την Κορύφωση τουριστικησ περιόδου?πωσ ο αστακοσσ είναι τουριστικό μεροσ ? Σίγουρα κάποιοσ μάσ κάνει πλάκα. Και για πείτε μάσ τι προσφέρουμε σαν τουριστικό μεροσ.προσφερουμε διασκέδαση και ωραιεσ παραλίεσ? ΜΜΜ δεν νομίζω.τα θέλουμε και τα παθαίνουμε ομωσ με την διαδυκασια που γίνονται οι εκλογεσ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τη τουριστικη περιοδο ρε δουλευετε κοσμο?εχετε υποδομες και θελετε και τουριστες?αυτον επιλεξατε σας εφτιαξε κλειστο πανυγηριζατε αντι ν πεσουν λεφτα σε τουριστικες υποδομες ..τωρα καθηστε με τον αιολο να σας παρηγορει και να κανει γνωστο τον αστακο,εμεις οι τριγυρω τι φταιμε που μας ριξανε ιδιο δημο με σας.θελετε και τουριστες αιντεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στα παρτερια αντι για πρασιναδα και λουλουδια ....τι υπαρχει?.....ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗ ΠΟΥΛΑΝΕ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΦΩΜΕΝΕΣ .....ΣΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ. ΑΡΑ ΤΗ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ? ΝΑ ΧΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στα παρτερια αντι για πρασιναδα και λουλουδια ....τι υπαρχει?.....ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗ ΠΟΥΛΑΝΕ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΦΩΜΕΝΕΣ .....ΣΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ. ΑΡΑ ΤΗ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ? ΝΑ ΧΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ.....????.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυριε Σταικε, πραγματικα εγω κουραστει να διαβαζω καθε λιγο και λιγακι παραπονα σας για κατι. Και οχι μονο απο εσας αλλα από τον οποιονδήποτε. Πρεπει να καταλαβουμε ολοι μας πως με το να κατηγορουμε ο ενας τον αλλον δε γινεται κατι. Αν θεωρειτε οτι τα παρτερια θελουν κλαδεμα γιατι δεν πατε να το κανετε εσεις? Εθελοντισμος λεγεται. Δειξτε το καλο παραδειγμα. Τις προαλλες διαβαζα ξανα ανακοινωση σας που μαλωνατε σαν τα κοκορια με τον κυριο Λυμπερατο. Ως πολιτης δεν με ενδιαφερει να μαθω τι κανατε πριν 30 χρονια και τι οχι. Εχουμε κουραστει με αυτο το πραγμα. και ειλικρινα δεν με ενδιαφερει. Κοιταξτε να κανετε τωρα αν θελετε κατι και μην μας κουραζετε με ανουσιες δημοσιευσεις μονο και μονο επειδη αποφασισατε να κατεβετε ξανα υποψηφιος και θελετε να δινετε το παρον. το παρον δεν δινεται ετσι. Ελεος και παλι ελεος. Οποιος νοιαζεται για τον τοπο του ας κανει ο ιδιος πραγματα γι αυτον. Γιατι το προβημα μας δεν ειναι το πως δουλευει ο Δημος Ξηρομερου μονο αλλα ολο το κρατικο συστημα. Ειμαστε σε αθλια κατασταση γι αυτο και ας αναλαβει να κανει κατι ο καθενας μονος. Εστω κατι λιγο. Εθελοντικο. με τις αλληλοκατηγοριες δεν γινεται ποτε τιποτα. Αντε και καλο υπολοιπο καλοκαιριου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μας παρατάς κύριε σταικε. Μόνο ο αστακός υπάρχει για σας;για Κάντε μια βόλτα από το χωριό Παπαδάτου να δείτε χάλια. Ο αστακός ο αστακός ο αστακός μας έχετε πριξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν μας παρατάς κύριε σταικε. Μόνο ο αστακός υπάρχει για σας;για Κάντε μια βόλτα από το χωριό Παπαδάτου να δείτε χάλια. Ο αστακός ο αστακός ο αστακός μας έχετε πριξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε 4:15 μ.μ
    Η περίπτωση σου είναι ανίατη . Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος όταν δεν του αρέσει η ανάρτηση κάποιου, δεν μπαίνει στον κόπο να την ανοίξει και να την διαβάσει, ούτε ασφαλώς σε υποχρέωσα να την διαβάσεις .
    Και δεν φθάνει που έχεις και αυτή την διαστροφή (έτσι χαρακτηρίζει η Ψυχιατρική τέτοιες συμπεριφορές) ,σαν θρασύδειλος που είσαι, μου κάνεις μαθήματα περί εθελοντισμού κλπ. Ε λοιπόν μάθε ,πως ήμουν εθελοντής αιμοδότης από τα 19μου χρόνια , ώσπου οι γιατροί δεν μου παίρνουν πλέον αίμα, γιατί πριν από 4 χρόνια είχα κάνει μια πολύ σοβαρή εγχείρηση και μου αφαίρεσαν το μισό πνευμόνι . Είμαι επίσης εθελοντής πυροσβέστης από τα 19μου και παραμένω ακόμη και στην θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού είχαμε πάρει 4 πυροσβεστικά οχήματα και είχαμε φυτέψει με εθελοντικές δράσεις 200 πεύκα και 200 φοίνικες .!!!
    Και σήμερα έχω ένα αυτοκίνητο ,που λειτουργεί για διακομιδές ασθενών, όταν δεν υπάρχει ασθενοφόρο ή οδηγός στο ΚΥ ΚΑΙ κανείς δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ για κάθε διακομιδή.!!!
    Άντε κάνε τσίσια λοιπόν νουμεράκι ,που θα μου κάνεις και μαθήματα εθελοντισμού, αλτρουισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης εσύ.
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ 8:50μ.μ λέτε επί λέξει:
    Δεν μας παρατάς κύριε σταικε. Μόνο ο αστακός υπάρχει για σας;για Κάντε μια βόλτα από το χωριό Παπαδάτου να δείτε χάλια. Ο αστακός ο αστακός ο αστακός μας έχετε πριξει.
    Εγώ παρακάμπτω την οργή σας και την επιθετικότητα σας προς το πρόσωπό μου , γιατί δεν γνωρίζετε , ότι σαν Δήμαρχος Αστακού επέδειξα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μικρά Χωριά , όπως τα Βλυζιανά, στα οποία κατασκευάσαμε την ύδρευση , το γήπεδο 5χ5 ,αλλάξαμε όλες τις Δημοτικές λάμπες ,ασφαλτοστρώσεις κλπ ,για τα οποία κάποιοι Αστακιώτες μου την έπεφταν . Στο Στρογγυλοβούνι θα θαυμάσετε ένα γήπεδο 5χ5 Ολυμπιακών προδιαγραφών με χλοοτάπητα, φωτιστικά κλπ , αντίστοιχα στα Αγράμπελα ή στην Μπαμπίνη όπου ασφαλτοστρώθηκαν όλοι οι δρόμοι του Χωριού , έγιναν αντιπλημμυρικά έργα ,ανάπλαση πλατειών με πλακοστρώσεις και φωτιστικά και αλλάξαμε ολόκληρο τον Δημοτικό φωτισμό, τον οποίο βλέπετε από το Χωριό σας κλπ και το ίδιο έγινε σε όλα τα Χωριά, για τα οποία μου την έπεφταν κάποιοι Αστακιώτες .
    Άρα με αδικείτε , όταν λέτε ότι σας έχω πρήξει με το Αστακό.
    Σας καλώ λοιπόν όποτε θέλετε να έρθετε να πάμε να τα δούμε . Θα δείτε αθλητικές υποδομές στην Παλαιομάνινα με ποιότητα ,που δεν έχουν ούτε στην Κηφισιά .
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε στα ΚΚΕ με της αθλητικές εγκατάστασης θα ζήσει ο κοσμος;Η νομίζεται ότι κάθε χωριό αν κάνετε ένα 5×5 θαειναι όλα καλά;νομίζετε ότι 5×5 χρειάζονται στα χωρια;να σας πω εγώ τη Παπαδάτου που παρακαλάμε να αντικατασταθούν καμένες λάμπες κ λάμπες δεν βλέπουμε. Αγροτική δρόμοι έχουν αν καθαριστούν κ να ανοιχτούν κάτι δεκαετίες με αποτέλεσμα χωράφια κτηνοτροφικές μονάδες να μην έχουν πρόσβαση κ να είναι στο έλεος του Θεού. Κ το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι στη λίμνη Αμβρακία όπου τα αντλιοστάσιο δεν δουλεύει για να γεμίζουν τα κανάλια με νερό κ χιλιάδες στρέμματα έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές στη παραγωγή Γιατί κάποιοι απόφαση σαν με το Έτσι γουστάρω να μην καθαρίσουν πότε τα κανάλια κ να μην θέτουν σε λειτουργία της αντλίες. Αυτό το θέμα βέβαια που είναι πολύ σοβαρό ετοιμάζεται κ αγωγή πρως το δημο περιφέρεια κ Τ Λ για να αναλάβει και ο καθένας της ευθύνες του. Αυτά είναι σοβαρά θέματα κ όχι τα 5×5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο