Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Άμεσα η επιστροφή φόρου και ΦΠΑ κάτω των 10.000 στις επιχειρήσεις

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλής σε εκκρεµείς μέχρι και σήμερα, υποθέσεις ελέγχου επιστροφής φόρου εισοδήµατος νοµικών προσώπων ή φόρου προστιθέµενης αξίας, εφόσον το συνολικώς αιτηθέν ποσό των εκκρεµών αιτήσεων ανέρχεται µέχρι του ύψους των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, ανά φορολογία και ανά δικαιούχο, η επιστροφή διενεργείται άµεσα, µε την επιφύλαξη των περί παραγραφής διατάξεων. Ως εκκρεµείς νοούνται οι υποθέσεις ελέγχου για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισµός φόρου.
Για τις επιστροφές του παρόντος άρθρου δύναται να διενεργείται έλεγχος σε δείγµα που επιλέγεται.

Η ως άνω διάταξη:

1) Αφορά σε εκκρεμείς, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (1.8.2017), αιτήσεις επιστροφής φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, καθώς και φόρου προστιθέμενης αξίας σε δικαιούχους επιστροφής, ανεξάρτητα από το καθεστώς στο οποίο εντάσσονται. Δεν θεωρούνται εκκρεμείς οι υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός φόρου. Σημειώνεται ότι όσον αφορά στις εκκρεμείς αιτήσεις επιστροφών φόρου προστιθέμενης αξίας, η εν λόγω διάταξη έχει εφαρμογή τόσο στα φυσικά όσο και στα νομικά πρόσωπα.

2) Εφαρμόζεται, εφόσον το συνολικά αιτηθέν προς επιστροφή ποσό για το οποίο εκκρεμεί έλεγχος, δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, ανά δικαιούχο και ανά φορολογία. Προβλέπεται δηλαδή η δυνατότητα ικανοποίησης περισσότερων αιτημάτων του ίδιου δικαιούχου όταν συνολικά δεν υπερβαίνουν, ανά φορολογία, τις  δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ.

3) Εφαρμόζεται άμεσα, χωρίς τον έλεγχο συνδρομής άλλων προϋποθέσεων, με την επιφύλαξη των περί παραγραφής διατάξεων.
Τέλος, επισημαίνεται ότι ο φυσικός και ηλεκτρονικός φάκελος των συγκεκριμένων υποθέσεων  ολοκληρώνονται με την αναφορά της εν λόγω διάταξης.
Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο