Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Οργή Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου ΒΟΝΙΤΣΑΣ, για την αντικατάσταση της διευθύντριας κ. Γεωργίας Τσαβαλά

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Γονέων και Κηδεμόνων
1ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας

        Με οδυνηρή έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι κατόπιν των κρίσεων των διευθυντών, η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας, κυρία Τσαβαλά Γεωργία, αντικαταστάθηκε από τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας, κ. Συγκούνα Παναγιώτη.
      Προφανώς, ως γονείς μαζί με τα παιδιά μας αποτελούμε τον πυρήνα της σχολικής κοινότητας συνεπώς έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για την κυρία Τσαβαλά, πρωτίστως σαν άνθρωπο. Γι αυτό ΑΠΟΡΟΥΜΕ πως ένας εκπαιδευτικός διαμάντι για τον κλάδο σας τιμωρείται…
    Η κυρία Τσαβαλά είναι η ψυχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Αυτό το κατάφερε με την εργατικότητά της, το βαθύ παιδαγωγικό της αίσθημα, το αδιαμφισβήτητο ήθος της. Αφιερώνει ατέλειωτες ώρες για την επίλυση προβλημάτων εντός και εκτός της σχολικής κοινότητας, κρατά τις ισορροπίες μεταξύ δασκάλων και γονέων βρίσκοντας πάντα λύσεις για όλα τα θέματα........


     Ουδέποτε λειτούργησε από τη θέση της Διευθύντριας διεκπεραιωτικά, αφού το προσωπικό της ενδιαφέρον είναι έκδηλο πάντα. Είτε όταν απευθύνεται στα παιδιά μας τα οποία νιώθουν ασφάλεια μαζί της, είτε όταν συζητά με εμάς τους γονείς, είτε όταν προστατεύει τους εκπαιδευτικούς της και αναζητά λύσεις συμβιβαστικές, πάντα με τη χαρακτηριστική της ευγένεια και πάντα με γνώμονα το καλό ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
        Είναι ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται η λύση του κτιριακού ζητήματος του σχολείου μας, όπως όλη η τοπική κοινωνία γνωρίζει. Δούλεψε για πάνω από 10 χρόνια με μεθοδικότητα, υπομονή κι επιμονή, κράτησε το ζήτημα του κτιριακού στο προσκήνιο με αποτέλεσμα, τη σχολική περίοδο 2018-2019  να μπούμε στο καινούριο κτίριο. Η παρακαταθήκη της κυρίας Τσαβαλά, εκτός των άλλων, θα είναι το να φοιτούν ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ σε ένα ΑΣΦΑΛΕΣ σχολείο.
ΞΑΝΑΡΩΤΑΜΕ: πώς είναι δυνατόν να τιμωρείται ένας τέτοιος εκπαιδευτικός;

      Για να αναφερθούμε και σε έναν πιο μετρήσιμο δείκτη της καλής δουλειάς της κυρίας Τσαβαλά: το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας έχει 195 παιδιά, είναι δηλαδή αντικειμενικά μια δύσκολα διαχειρίσιμη σχολική μονάδα με μεγάλα προβλήματα καθημερινότητας. Κι όμως, έχει ακουστεί ποτέ παράπονο για την κυρία Τσαβαλά όσα χρόνια είναι διευθύντρια; Έστω και τηλεφωνικά; ΠΟΤΕ!

ΡΩΤΑΜΕ: για την απόφαση απομάκρυνσης της κυρίας Τσαβαλά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο έχετε λάβει υπόψιν όλα τα παραπάνω; Κι αν όχι, τι έχετε λάβει υπόψιν;
         Επειδή ως κοινωνία δεν θα δεχτούμε να διώξετε την ψυχή της κοινωνίας αυτής, ένα άτομο από την οικογένειά μας, σας αφήνουμε το χρόνο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου για να αποκαταστήσετε την αδικία. Αλλιώς, πρότασή μας στους τοπικούς Βουλευτές, το Δήμο, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων είναι ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΞΑΝΑ Η ΚΥΡΙΑ ΤΣΑΒΑΛΑ ΣΤΟ 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ. Τη θέση αυτή την έχει διαμορφώσει με τους προσωπικούς της αγώνες και την έχει κερδίσει με την ακούραστη δουλειά της και την ακεραιότητα του χαρακτήρα της.
         Την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα την έχετε εσείς και οι προϊστάμενοί σας. Φυσικά -για να σας προλάβουμε- το παρόν δεν αποτελεί ούτε κατά διάνοια απειλή. Είναι η δήλωσή μας, ότι αν δεν λειτουργήσουν με ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ τα όργανα που έχουν οριστεί για να την υπηρετούν, θα την διεκδικήσουμε εμείς προκειμένου να προστατεύσουμε ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
       Καλούμε όλες τις αρχές που έχουν σχέση με το Δήμο να συνταχθούν στο πλευρό μας και να μην σταθούν εμπόδιο γιατί θα μας βρουν απέναντί τους.

Υ.Γ.   Στις κρίσεις εν γένει, αλλά ειδικά σε αυτές που αφορούν ΠΑΙΔΙΑ, πρωταρχικό ρόλο πέρα και πάνω από τα πτυχία είναι η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ του ατόμου που κρίνεται.

      Σε περίπτωση άρνησης του αιτήματός μας από την πλευρά σας, πέρα από αυτά που δηλώσαμε παραπάνω πως θα πράξουμε, θα ζητήσουμε επισήμως να μάθουμε με ποια κριτήρια κρίνατε καθέναν από τους υποψηφίους.

1 σχόλιο:

  1. Διαπιστώνοντας, από τα δημοσιευμένα και τα αδημοσίευτα σχόλια, ότι εξ΄αιτίας της δημοσίευσής τους, δημιουργείται όξυνση και αντιπαράθεση γύρω από ένα ευαίσθητο θέμα που έχει σχέση με την εκπαίδευση παιδιών, αποσύρονται όλα τα σχόλια και δεν θα δημοσιευτεί κανένα πλέον σ΄αυτή την ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο