Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Διαμαρτυρίες για βοθρολύματα στα φρεάτια ομβρίων του Μύτικα.

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε δέκτες διαμαρτυριών από κατοίκους του Μύτικα σχετικά με βοθρολύματα οικιών που πέφτουν μέσα στα φρεάτια των ομβρίων σε διάφορα σημεία του Μύτικα, αλλά και με βοθρολύματα που τρέχουν επί του οδοστρώματος ή προς οικόπεδα που μένουν επίτηδες με άκοπα χόρτα ώστε να μην φαίνονται, με φυσικό επακόλουθο αφόρητη μυρωδιά, αλλά το κυριότερο μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.....

Το πρόβλημα είναι γνωστό και πολύ παλιό. Ως γνωστό στη περιοχή μας, παρά τα τόσα κοινοτικά πλαίσια στήριξης και τα ατελείωτα χρήματα που πέρασαν από τον τέως Δήμο Αλυζίας, αυτή την τόσο σημαντική υποδομή του δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού δεν αξιωθήκαμε να την αποκτήσουμε, σε αντίθεση με άλλους Δήμους που αυτό ήταν πρώτο στην ιεράρχηση τους και φρόντισαν ως είχαν υποχρέωση.
Οι ευθύνες ανήκουν εξ ολοκλήρου στους διοικούντες που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια που δεν φρόντισαν να σχεδιάσουν όπως ήταν υποχρεωμένοι το μέλλον του τόπου, αλλά περί άλλων τύρβαζαν και τυρβάζουν. Οι ίδιοι είναι αυτοί που διοικούν μέχρι σήμερα, και κατά τραγική ειρωνεία κουνάνε και το δάχτυλο για όλα αυτά τα προβλήματα που βιώνουμε εξ αιτίας της έλλειψης αυτής της σημαντικής υποδομής.
Μακροπρόθεσμη λύση θα υπάρξει όταν επιτέλους θα ολοκληρωθεί ο βιολογικός του Μύτικα, ο οποίος προχωρεί δεν προχωρεί και που βρίσκεται κανείς δεν γνωρίζει, γιατί πολύ απλά η δημοτική αρχή τρία χρόνια τώρα δεν έχει δώσει την παραμικρή ενημέρωση αλλά και κανένας δημοτικός σύμβουλος της Δ.Ε. Αλυζίας δεν ένοιωσε την ανάγκη να θέσει σχετικό ερώτημα και να κοινοποιήσει την απάντηση στους κατοίκους. Που είμαστε; Τι χρονοδιάγραμμα υπάρχει; Άγνωστο τελείως και κανείς δεν ξέρει να ενημερώσει υπεύθυνα.
Γενικά η δημοτική αρχή αποφεύγει να επικοινωνεί εξελίξεις σε διάφορα σημαντικά θέματα, παρότι πλέον διαθέτει ιστοσελίδα.
Η βραχυπρόθεσμη λύση και αυτό το Καλοκαίρι είναι το βυτίο της Δ.Ε. Αλυζίας, που θα πρέπει κάποιοι να φροντίζουν να το χρησιμοποιούν όταν έχει γεμίσει ο βόθρος τους και δυστυχώς και με λύπη μας θα πούμε, ότι είναι πολλοί λίγοι αυτοί που έχουν το άγχος και το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης να φωνάζουν συχνά το βυτίο και αυτό διαπιστώνεται πολύ εύκολα με μία ματιά στις αποδείξεις πληρωμής του βυτίου.
mytikaspress

3 σχόλια:

  1. Και στον προδρομο ετσι κανουν αφηνουν τα χορτα ακοβα για να μην φενονταιτα λυματα απο τους βοθρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η διευθηνση υγειας που ειναι να δει και να εφαρμοσει το νομο??? κ.ΦΑΤΟΥΡΟ τη ενεργειες εχει κανει η υπηρεσια σας για αυτο????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο