Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Λευκάδα: Στοπ στις εισαγωγές ασθενών στην Παθολογική του νοσοκομείου, λόγω έλλειψης γιατρών

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λευκάδας αναφέρουν ότι σταματούν οι εισαγωγές ασθενών στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου, λόγω έλλειψης γιατρών, για 8 μέρες μέσα στον Ιούλιο. Επίσης αναφέρει ότι στο Μεγανήσι , εν μέσω τουριστικής περιόδου, υπάρχει μόνο ένας γιατρός. Αναλυτικά η ανακοίνωση.

 “Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων,  το μόνο μέλημα της είναι πως θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και την καπιταλιστική ανάπτυξη για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Ανάπτυξη που θα στηριχτεί στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων, ανάπτυξη που δε έχει καμία σχέση με την στήριξη  του δημόσιου συστήματος υγείας σε αποκλειστικά δωρεάν και υψηλού επιπέδου παροχές υγείας και σύμφωνα με τις δυνατότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης.
Όσο και να διατυμπανίζει η κυβέρνηση ότι τάχα το σύστημα υγείας σταθεροποιείται, ότι γίνονται προσλήψεις, ότι αυξάνεται η χρηματοδότηση στην υγεία η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Παντού, μειώνουν τον αριθμό  κλινών , κλείνουν, τμήματα, κλινικές, μονάδες υγείας  με τραγικό παράδειγμα την παθολογική κλινική του νοσοκομείου που για 8 ΜΕΡΕΣ το ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ και  ΒΛΕΠΟΥΜΕ…. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ  ΛΟΓΟ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΩΝ!!!
Με αυταπάρνηση, υπεράνθρωπες προσπάθειες  και υπερεργασία και μάλιστα ΑΠΛΗΡΩΤΗ, χωρίς άδειες και ρεπό όπως προβλέπεται μετά από 24ωρη εφημερία οι δύο παθολόγοι (ένας μόνιμος και ένας επικουρικός) και ένας γενικός γιατρός, για 15 μήνες μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό κράτησαν όρθια την κλινική. Σε μια κλινική που σύμφωνα με το τσεκουρωμένο οργανισμό του νοσοκομείου προβλέπονται 5 μόνιμες  θέσεις παθολόγων και 4 ειδικευομένων για να λειτουργήσει στοιχειωδώς… Το φιλότιμο όμως και η υπομονή τελείωσε… Κέρδισε η εξάντληση , η κούραση…. και η αδιαφορία των κυβερνώντων που δεν κατάφεραν αυτό το διάστημα να επανδρώσουν την κλινική με το απαραίτητο προσωπικό !!!!
Σταθεροποίηση του συστήματος υγείας για τους κυβερνώντες σημαίνει:
Για το νοσοκομείο:

  • 10 μέρες το μήνα χωρίς 24ωρη κάλυψη  καρδιολόγου και γυναικολόγου!
  • 12 μέρες χωρίς 24ωρη κάλυψη νεφρολόγου.( Ο ένας γιατρός ο επικουρικός τελειώνει η σύμβαση του, το Σεπτέμβρη του 2017 με σοβαρό πρόβλημα να δημιουργείτε στην ομαλή λειτουργία του Τεχνητού Νεφρού)!
  • Με τους κλειστούς και πετσοκομμένους προϋπολογισμούς σοβαρό πρόβλημα θα προκύψει στην ομαλή διεξαγωγή των χειρουργείων(Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα η αναστολή ορθοπεδικών χειρουργείων  στο Χατζηκώστα Ιωαννίνων).
  • Επέκταση των ελαστικών προσωρινών  σχέσεων εργασίας παντού( 44 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, το 25% του συνόλου των εργαζομένων).
  • Ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών.

Για την ΠΦΥ:
Ανύπαρκτη πρόληψη  η οποία είναι  ατομική υπόθεση του καθενός. Κλειστά αγροτικά ιατρεία, λειτουργία  Κέντρου υγείας Βασιλικής  με δύο  γενικούς γιατρούς και ένα αγροτικό ανειδίκευτο που εφημερεύει 13 μέρες το μήνα  μόνος του!! . Μόνο ένας γιατρός στο απομονωμένο Μεγανήσι! Και όλα αυτά σε μια περίοδο με χιλιάδες επισκέπτες στη περιοχή μας….

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ  ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ!!!
Ο μετασχηματισμός του συστήματος υγείας σε ένα ανταποδοτικό εμπορευματοποιημένο σύστημα  βρίσκεται σε εξέλιξη και απαιτεί πειθήνιους και φοβισμένους  εργαζόμενους οι οποίοι  θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα του νοσοκομείου – επιχείρηση, των μεγαλοεπιχειρηματιών  και  όχι των ασθενών θυσιάζοντας και τα εργασιακά τους δικαιώματα .
Γι’ αυτό και η εργοδοσία με εργαλεία τους αντεργατικούς  ψηφισμένους  νόμους της αξιολόγησης προσωπικού , των νέων οργανισμών που ανοίγουν ο δρόμο σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων , της υποχρεωτικής κινητικότητας…. προσπαθεί να διαιρέσει και να διασπάσει  τους εργαζόμενους, τάζοντας, απειλώντας, εκφοβίζοντας…. στέλνοντας τους  σαφές μήνυμα ότι  «Όποιος δεν είναι μαζί μου  είναι απέναντί μου». Αυτό βέβαια μπορεί να αναγνωστεί και ανάποδα «Όποιος υπηρετήσει το νοσοκομείο-επιχείρηση, τα συμφέροντα δηλαδή των μεγαλοεπιχειρηματιών θα με έχει υποστηριχτή του».
Από την υπηρέτηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, δηλαδή της υπεράσπισης των συμφερόντων  των επιχειρηματικών ομίλων απορρέει η στάση της εργοδοσίας και δεν πρόκειται για προσωπική στάση, έλλειψη ενδιαφέροντος ή θέμα  «χαρακτήρα» όπως προσπαθούν να αναδείξουν ορισμένοι συνδικαλιστές, αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους.
ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ  ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ !
Κανείς δεν σώνεται μόνος του! Ούτε με ατομικά παζάρια,  ούτε με τα ψίχουλα των εκμεταλλευτών μας και των υπηρετών τους !
ΥΠΑΡΧΕΙ  ΔΙΕΞΟΔΟΣ  για  τους   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ,ΑΣΘΕΝΕΙΣ και το ΛΑΟ  !
Η ενιαία δράση όλων μας!
Υγειονομικών, ασθενών, λαού ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας, την υγεία μας  για να σωθούν και να πολλαπλασιαστούν τα κέρδη μιας χούφτας πλουσίων !
Μόνο  μέσα από μια τέτοια ενότητα, ένα  εργατικό-λαϊκό κίνημα που θα αναδεικνύει τις αιτίες τις τραγικής κατάστασης που βιώνει ο λαός μας, που θα συγκρούεται με τον πραγματικό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο θα  μπορέσει να βάλει εμπόδια, να κερδίζει μέτρα ανακούφισης και ταυτόχρονα, ν’ ανοίξει  το δρόμο για μια ανάπτυξη που θα υπηρετεί αποκλειστικά τις λαϊκές ανάγκες σε υγεία –πρόνοια- φάρμακο.

Απαιτούμε:

  • Άμεση και απρόσκοπτη λειτουργία της παθολογικής κλινικής όλες τις μέρες του μήνα, 24ωρες το 24ωρο!
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης  σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής ώστε να καλυφθούν όλα τα τμήματα και κλινικές
  • Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, επικουρικοί, εργολαβικοί, ΟΑΕΔ,  με ατομικές συμβάσεις. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
  • Όχι στην απλήρωτη εργασία, καμιά καθυστέρηση στη πληρωμή, εφημεριών, υπερωριών.
  • Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ!
  • Όχι στους νέους οργανισμούς των συγχωνεύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης της υγείας !
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.
  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να αυξηθεί η φορολογία στο κεφάλαιο  στο 45%. Να καταργηθούν όλες  οι πληρωμές των ασθενών.
  • Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ. Να μη κλείσει καμιά μονάδα ΠΦΥ.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας  και ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών
  • Να σταματήσει ο εκφοβισμός και η αυθαιρεσία της εργοδοσίας!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΛΗ 1:00μμ     ΚΑΙ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8-11πμ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΗ  ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Διεκδικούμε αγωνιστικά
ΤΟ Δ.Σ

2 σχόλια:

  1. Εκεί βρωμά η δουλειά,κάνουν αντιπολίτευση μαζί με τους παλιούς πολιτικούς του νησιού.Θέλουν διώξιμο κάποιοι απο εκεί γιατί νομίζουν πως δουλεύουν μόνο αυτοί στον κόσμο.Υπάρχει παρασκήνιο και βρώμα στο θέμα αυτό!Οι ιατροί της παθολογίας εκεί θέλουν ταρακούνημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Itan thema xronou oi giatroi ekei autoi oi sigjekrimenoi na sikosoun kapetanato.Ekoi einai enas kirios pou kanei poli ton magka kai den simperiferete sosta kai parakini kai tous alous tous giatrous.An den tou aresei na figi kaneis den einai anantikatastatos.Ns min mila kai na tima ton orko tou.An paizei politika paixnidia na min ta paizei stis plates ton asthenon kai ton ftoxon.Na figei tora o sigkekrimenos iatros apo ekei tis pathologias....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο