Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Ιόνια Οδός, Πάτρα-Πύργος, ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι σταρ του Ιούλη

Ο 7ος μήνας του 2017, μπορεί να ανήκει στην καρδιά του καλοκαιριού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει πολύ ενδιαφέροντες εξελίξεις στο πεδίο Υποδομών και Μεταφορών. Διαγωνισμοί, παραδόσεις έργων, υπογραφές με νέο ιδιοκτήτη είναι τα πιο τρανταχτά γεγονότα που πρόκειται να ζήσουμε μέχρι τέλος του μήνα.

Το σημαντικότερο όλων είναι η παράδοση της Ιόνιας Οδού που αναμένεται με μεγάλη αγωνία από τους οδηγούς που θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές αλλά και από τους κατοίκους των περιοχών που θέλουν να βιώσουν την μεγάλη μείωση στην χρονοαπόσταση. Ο χρόνος θα μειωθεί δραστικά στο δρομολόγιο Αθήνα-Ιωάννινα σε μόλις 3 ώρες και 30 λεπτά ενώ οι αποστάσεις μεταξύ των αστικών κέντρων της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου θα ελαχιστοποιηθεί.
Ανάμεσα στα σημαντικότερα γεγονότα του μήνα είναι η 7η εργολαβία για τον Αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος που μας φέρνει στα όρια του ΒΙΠΕ Πάτρας. Η διεξαγωγή της δημοπράτησης έχει οριστεί για τις 25 Ιουλίου και το κόστος της ξεπερνά τα 35 εκατ.ευρώ. Το έργο έχει ξεσηκώσει θύελλα πολιτικών αντιδράσεων για τις καθυστερήσεις που καταγράφει και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.
Μέσα στον μήνα, πιθανότατα θα κλείσει και η υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τις υπογραφές παρουσία των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Ιταλίας. Η πώληση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην  Ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane είναι μία από τις σημαντικότερες αποκρατικοποιήσεις στο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ και οπωσδήποτε μία από τις πιο δύσκολες αλλά και μακροχρόνιες.
ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο