Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία στη Βουλή για τους ελέγχους των βοοειδών στην Λεπενού

Ακόμη και τα αρσενικά με τα… θηλυκά ζώα μπέρδεψαν στη Λεπενού Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με στοιχεία, που κατατέθηκαν στη Βουλή.

Αφορμή στάθηκε η ερώτηση προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο και την τοπική βουλευτή Αιτωλοκαρνανίας του κυβερνώντος κόμματος, Μαρία Τριανταφύλλου, οι οποίοι έκαναν σχετικό ερώτημα και ταυτόχρονα αίτηση κατάθεσης εγγράφων (ΑΚΕ) στο Κοινοβούλιο.

 Ειδικότερα, στο επίσημο έγγραφο και προτού εξεταστούν οι ενστάσεις, επαναλαμβάνεται πως είναι στο  67,9% η απόκλιση που παρατηρήθηκε στη Λεπενού Αιτωλοακαρνανίας, μετά από επιτόπιο έλεγχο κλιμακίου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ύστερα από καταγγελίες.
Ο έλεγχος αφορούσε 202 κτηνοτρόφους – κατόχους βοοτροφικών εκμεταλλεύσεων, σύμφωνα με τις αιτήσεις, που είχαν καταθέσει για το 2016. Ο συνολικός αριθμός δηλωθέντων ζώων, σύμφωνα με τις αιτήσεις, ήταν 12.974, εκ των οποίων κρίθηκαν μη επιλέξιμα, 8.821 ζώα.

Αυτά τα ζώα κρίθηκαν μη επιλέξιμα, σύμφωνα με το έγγραφο διότι:

  • Απουσίαζαν τα ενώτια
  • Δεν είχαν ίδια ηλικία τα δηλωμένα ζώα, με αυτά που αναφέρονταν στη δήλωση  στο ΟΣΔΕ.
  • Δεν είχαν ίδιο φύλο, τα ζώα, που εμφανίστηκαν κατά τον έλεγχο, με τα δηλωμένα.
  • Απουσίαζαν τα διαβατήρια των ζώων
  • Δεν είχε καταχωρηθεί η μεταβολή στο ζωικό κεφάλαιο στην Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων
  • Δεν υπήρξαν ούτε καν χειρόγραφα μητρώα για μεταβολές στην εκμετάλλευση σε ό, τι αφορά στο ζωικό κεφάλαιο.
  • Δεν εντοπίστηκαν ζώα στους στάβλους μετά τη λήξη της περιόδου υποχρεωτικής διατήρησης, όπως προβλέπεται, ούτε παραστατικά, που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τυχόν απομάκρυνσή τους.
  • ypaithros.gr

1 σχόλιο:

  1. ΤΟΥ ΦΟΥΚΑΡΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΓΡΟΤΗ ΑΓΡΟΤΗΣΑΣ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ 50-100 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΤΟ ΠΑΠΙ ΟΛΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΦΤΗΣΑΝ ΤΑ ΔΑΜΑΛΙΑ ΓΕΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΙ ΟΛΑΣ ΜΑΛΟΝ ΓΙΑ
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ,ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΡΧΟΝΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΟΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ,ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΗ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΑΡΕΜΕΝΕ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΖΙΠΑΚΙΔΕΣ.[ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΨΕΥΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ].

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο