Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Παραμένουν απλήρωτοι χιλιάδες νέοι συνταξιούχοι του πρώην ΟΓΑ

Για πρώτη φορά, χιλιάδες πρώην ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, παραμένουν απλήρωτοι τις δικαιούμενες συντάξεις τους, επισημαίνει η βουλευτής και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Φωτεινή Αραμπατζή.
Όπως αναφέρει: «Ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ, γεννηθέντες το 1950, που σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς, από 1ης Ιουλίου θα έπαιρναν την πλήρη σύνταξή τους. Ασφαλισμένοι του νυν ΕΦΚΑ, που σύμφωνα με το νέο καθεστώς (Νόμος Κατρούγκαλου 4387/2016), θα έπρεπε από 1ης Ιανουαρίου να παίρνουν πλήρεις συντάξεις, εντούτοις περιμένουν μετέωροι, «όμηροι» του εμπαιγμού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Και αντί επίσημης ενημέρωσης, η Κυβέρνηση επιλέγει την τακτική των διαρροών. Είτε από τα τηλεοπτικά παράθυρα, όπου ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ κ. Δημήτριος Τσακίρης κάνει λόγο για προκαταβολή συντάξεων 60%, χωρίς όμως να διευκρινίσει την ημερομηνία καταβολής είτε από δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για πληρωμή τον Αύγουστο.
Θα απαντήσει άραγε η αρμόδια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για το πότε επιτέλους θα καταβληθεί η πλήρης σύνταξη, που δικαιούνται οι γεννηθέντες το 1950, πρώην ασφαλισμένοι του ΟΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο