Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΦΩΤΟ)




ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ 

Όλη αυτή την άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα την διεύθυνε με μεγάλη επιτυχία (παρ ότι δεν είναι ακριβώς και το αντικείμενο του το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ) ένας καταξιωμένος σοβαρός και ακριβοδίκαιος δημοσιογράφος ο Αστακιώτης Κώστας Ζούλας. Δεν είναι τυχαίο ότι στο τέλος τα συγχαρητήρια τα δέχτηκε ο ίδιος και όχι οι καλεσμένοι ομιλητές (- οι πολιτικοί απλώς παρακολούθησαν η είχαν παρά πολύ σύντομες παρεμβάσεις).

       Μια παραπάνω από ενδιαφέρουσα συζήτηση διεξήχθη σήμερα στο αμφιθέατρο της Τράπεζας Ελλάδας κατά, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, της οπισθοδρόμησης που επιχειρείται με το Νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την Έρευνα που αλλάζει σχεδόν τα πάντα (όχι μόνο τα των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και πολλά του προκάτοχου του Ν. Φίλη (περιμένω αντίδραση του σ. Φίλη να δω).......


      Η συζήτηση ήταν εκτός από επίκαιρη λόγω του πιο πάνω προαναφερθέντος  γεγονότος αλλά και χρήσιμη σε πολλούς που ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα. Την διοργάνωσε η ομάδα ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α (ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για ΠΑΙΔΕΙΑ και ΑΝΑΠΤΥΞΗ).
      Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων, πολλοί καθηγητές (πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ) πολλοί βουλευτές αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ--ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ (Προφανώς η διαφωνούν με το νομοσχέδιο αλλά δεν μπορούν να εκφραστούν η δεν είχαν την (πολιτική) δύναμη να παραστούν και να στηρίξουν το νομοσχέδιο. Ιδωμεν στην Βουλή μεθαύριο.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο