Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Πατήρ Καντάνης: Σε εμένα έδωσε το κάστανο ο Παΐσιος -Τι απαντά για τις αντιδράσεις

Συνεχίζεται η συζήτηση για το κάστανο του Αγίου Παΐσιου, το οποίο εκτέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, στις 11 Ιουλίου. Ο πατέρας Κωνσταντίνος, υπεύθυνος του εν λόγω ιερού ναού, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι το κάστανο το είχε δώσει στον ίδιο ο Παΐσιος, ο οποίος το είχε βράσει, και τόνισε ότι δεν εκτέθηκε για προσκύνηση.

 «Το κάστανο το έδωσε σε εμένα προσωπικά ο Γέροντας. Μας έδωσε μία χούφτα, τότε που ήμασταν φοιτητές, τον Οκτώβριο του 1990. Το κράτησα σαν αναμνηστικό. Δεν έχει φθαρεί», είπε, ενώ τόνισε ότι ουδέποτε έχει βγει για προσκύνημα το κάστανο, παρά μόνο έχει εκτεθεί σε κατηχητικά, ομιλίες και κύκλους ανθρώπων που γνωρίζουν την ύπαρξή του, για να δουν πώς είναι.
«Το εκθέτουμε για να φανεί ότι είναι αναλλοίωτο. Οταν διατηρείται ένα κάστανο που έχει βραστεί, για εμένα κάτι δηλώνει αυτό, για κάποιον άλλο όχι», συμπλήρωσε. Σε ερώτηση για το αν το προσκύνησαν οι πιστοί, απάντησε:
«Δεν υπήρχε στην αγρυπνία σαν έκθεμα το κάστανο, μόνο το λείψανο του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη. Οταν κάποιοι πιστοί το ζήτησαν στο τέλος του Εσπερινού, το βγάλαμε, το έπιασαν με το χέρι τους, το έβλεπαν. Αλλο προσκυνώ και άλλο ψηλαφίζω και βλέπω ότι είναι αναλλοίωτο», είπε ο πατέρας Κωνσταντίνος, ο οποίος έκανε και έναν απρόσμενο παραλληλισμό με το τρόπαιο του Euro που είχε κατακτήσει η εθνική Ελλάδος το 2004.
«Οταν πήραμε το Euro και ο Μακαριστός Χριστόδουλος το ύψωσε και το φίλησε, ήταν ειδωλολατρεία και προσκύνημα;», είπε.i
iefimerida.gr

4 σχόλια:

  1. Αντι ο επισκοπος να τους μαζεψει και να τους συνετισει,τους δινει αδεια να βγαινουν στα καναλια και να διασυρουν την εκκλησια ακομη περισσοτερο! Ημαρτον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ιερεις σαν τον πατερα κωνσταντινο καντανη μετριουντε στα δαχτυλα και το εργο που προσφερει στην ενορια του αλλα και στην ευρυτερη περιοχη ειναι πολυ μεγαλο. Τετοιου ειδους ιερεις κοςμουν την εκλησια και φερνουν τους πιστους κοντα της.Αλλα αυτο σημερα πρεπει να το λοιδορουμε τρομαρα μας που μας εφαγε η παραπληροφορηση η ψευτια και η ειρωνια για τα παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ιερεις σαν τον πατερα κωνσταντινο καντανη μετριουντε στα δαχτυλα και το εργο που προσφερει στην ενορια του αλλα και στην ευρυτερη περιοχη ειναι πολυ μεγαλο. Τετοιου ειδους ιερεις κοςμουν την εκλησια και φερνουν τους πιστους κοντα της.Αλλα αυτο σημερα πρεπει να το λοιδορουμε τρομαρα μας που μας εφαγε η παραπληροφορηση η ψευτια και η ειρωνια για τα παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο