Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΗΓΕΩΡΓΟΣ: 5η Ιουλίου 2015, μνήμη κι αλήθεια..!

Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος* 

     Λένε πως η αλήθεια, η λέξη αλήθεια προκύπτει (ετυμολογικά) απ’ τη λήθη και το στερητικό  ά(λφα). Σημαίνει, δηλαδή, ότι η αλήθεια  είναι η νίκη πάνω στη λήθη, ότι δεν ξεχνώ...!
Έχουν περάσει δύο χρόνια από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και ο Ελληνικός λαός, απενεργοποιημένος, άβουλος  και σχεδόν δίχως ΜΝΗΜΗ, συνεχίζει την οδυνηρή και αδιέξοδη πορεία, που του επέβαλαν οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες τοκογλύφοι και το ωμό πολιτικό σύστημα της χώρας και της ΕΕ!
      Για να δούμε όμως λίγο την υπόθεση του δημοψηφίσματος σε σχέση με την κατάσταση της εποχής εκείνης, αλλά και του σήμερα...........


Ας δούμε αρχικά το ψηφοδέλτιο:
      Είναι ολοφάνερο, απ’ την ανάγνωση του ψηφοδελτίου, τι ακριβώς ψήφισε ο Ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα. Είναι επίσης γνωστό ποιες πολιτικές δυνάμεις τότε υποστήριξαν το ΟΧΙ και ποιες το ΝΑΙ. Είναι (και ήταν) γνωστά τα επιχειρήματα και των μεν και των δε. Είναι ακόμα γνωστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και επίσης γνωστό (ακόμα πολύ νωπό), ποια κυβέρνηση και ποιος πρωθυπουργός καταστρατήγησε αυτό το αποτέλεσμα.
     Πρέπει να θυμίσουμε ότι η μέχρι τότε αντιμνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σύσσωμη σχεδόν (πλην του Γ. Δραγασάκη και του επιτελείου του, που προσπάθησε να ακυρώσει το δημοψήφισμα), στήριξαν με απόλυτη σαφήνεια το ΟΧΙ. Με το ΟΧΙ συντάχτηκαν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς, εκτός του ΚΚΕ, που κράτησε, κατά τη προσφιλή του μέθοδο, μια ιδιαίτερη πλην ανεδαφική στάση (άκυρο). 
      Πολλοί μνημονιακοί για να σπιλώσουν το  61,3% του ΟΧΙ, ψέλλισαν ότι υπέρ του ΟΧΙ είχε ταχθεί και η Χρυσή Αυγή. Όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν 50,01% για να μπορούν να επιχειρηματολογήσουν κι αναγκάστηκαν να ποιήσουν την νήσσαν! 
       Ίσως είναι κουραστικό να αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια και δε θα το κάνουμε, όμως κάποιες επισημάνσεις πρέπει να γίνουν και να γίνονται. 

1.-Ο πρωθυπουργός εξαπάτησε σχεδιασμένα  τον Ελληνικό λαό, μετατρέποντας το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε απόλυτο ΝΑΙ!

2.-Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποχώρηση της Αριστερής πλατφόρμας και αρκετών άλλων ευσυνείδητων βουλευτών, μετετράπη σε τυχοδιωκτικό μόρφωμα εξουσίας, συνεχίζοντας να συγκυβερνά, άνευ όρων, με τους ακροδεξιούς του Καμένου(ΑΝΕΛ). Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό, ότι το Γενάρη του 2015, ο Καμένος είχε επιλεγεί για συγκυβέρνηση, μόνο και μόνο γιατί συμφωνούσε στην κατάργηση των μνημονίων. Από τις 13 Ιουλίου και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν μετατραπεί σε μνημονιακότερους των μνημονιακών. 

3.-Το αποτέλεσμα του ΟΧΙ στις 5/7/2015, απέδειξε ότι όταν οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν σε σαφή ερωτήματα, όπως αυτό που περιγράφονταν στο Ψηφοδέλτιο (ΟΧΙ-ΝΑΙ), απαντούν ηχηρά και με σαφήνεια. Ακόμα με το συγκεκριμένο δημοψήφισμα απεδείχθη ότι    αντιστοίχιση κοινοβουλευτικών δυνάμεων και λαϊκής θέλησης δεν υπάρχει.  Μια ματιά στη σημερινή διάταξη της βουλής το δείχνει ολοκάθαρα. Ενώ το 61,3% του λαού είναι εναντίον των μνημονίων, το σύνολο της βουλής, πλην ΚΚΕ, αποτελείται από ακραιφνείς μνημονιακές δυνάμεις.

4.-Στη Μ. Βρετανία, καμία κυβέρνηση, κανένα κοινοβούλιο, δεν τόλμησε να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα  του εκεί δημοψηφίσματος για το Brexit, αν και ήταν σχεδόν οριακό. Αυτό δείχνει, ότι οι εδώ κυβερνώντες, με τη στάση μετά το αποτέλεσμα της 5/7/2015 είναι υποτακτικοί, εθελόδουλοι, προδότες και μανιακοί της πολιτικής εξουσίας.
5.-Σήμερα η μάχη δίνεται για τον εξαγνισμό του μνημονιακού τόξου και αναπαλαίωση των ομάδων που θέλουν να αποτελέσουν την νέα κυβερνητική παρέα. Η πασαρέλα στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν τίποτε άλλο από λίφτινγκ σε φαντάσματα του παρελθόντος και προσανατολισμός προς το Μητσοτάκη. 

6.-Τα μνημόνια τελικά αποδεικνύονται ως η ύστατη εφεύρεση του διαχρονικού πολιτικού συστήματος, που κατέστρεψε τη χώρα και την κοινωνία, πλουτίζοντας υπέρογκα και παράνομα.  Τα μνημόνια ήταν και είναι το ασφαλέστερο ανάχωμα για το πολιτικό σύστημα, για να τρομάζει η κοινωνία και να μην πάνε όλοι τους φυλακή!

7.-Ο οικονομικός νεοφιλελευθερισμός μέρος του οποίου είναι η ντόπια και η διεθνής τοκογλυφία αντιμετωπίζονται μόνο από το λαϊκό παράγοντα συλλογικά, συντεταγμένα με προσανατολισμό στις λαϊκές ανάγκες.

8.-Η δίκαιη κοινωνία δεν αποτελεί φαεινή κάποιων πολιτικών «ιεραποστόλων», αλλά απόλυτη ιστορική αναγκαιότητα κι αυτή η πάλη θα δίνεται πάντα, όσο υπάρχουν άνθρωποι πάνω στη γη.

9.-Οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν στόχο μια δίκαιη κοινωνία και αντιπαλεύουν τα μνημόνια, τους χρεοκράτες της ευρωζώνης και τις ωμές ιμπεριαλιστικές πολιτικές της ΕΕ, οφείλουν να βρουν το κοινό έδαφος δράσης και ευρείας πολιτικής συμμαχίας, με αρχές αλλά χωρίς μεμψιμοιρίες!

10.-Ο Ελληνικός λαός έχει σοβαρές, σοβαρότατες ευθύνες. Τα μνημόνια δεν είναι λύση. Φτωχαίνουμε, πεθαίνουμε, το σημαντικότερο τμήμα της νεολαίας διαρκώς ξενιτεύεται… Οι πολίτες οφείλουν να συστρατευτούν αντιμνημονιακά!

   Τα μηνύματα του ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου, δεν μπορεί να είναι μόνο επετειακά, είναι επίκαιρα και μας ενώνουν!
   Τα μνημόνια δεν είναι μοιραία! Μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια!

  Λένε πως η αλήθεια, η λέξη αλήθεια, προκύπτει(ετυμολογικά) απ’ τη λήθη και το στερητικό ά(λφα). Σημαίνει, δηλαδή, ότι η αλήθεια είναι η νίκη πάνω στη λήθη, ότι δεν ξεχνώ...!
Το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου 2015 δε μπορεί να ξεχαστεί!
Ο αγώνας για τη δικαίωσή του θα συνεχιστεί και θα δικαιωθεί!


Ο Γιώργος Παληγεώργος είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Το μεγαλο ΟΧΙ που ψηφισαμε ολοι μας, αλλα για μια ακομη φορα μας κοροϊψαν ολοι τους. Μετα απο αυτο, εχουμε καταλαβει τι γινεται. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ειστε εσεις οι τριακοσιοι εκει περα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα κανετε ολα, συμφωνημενα και υπογεγραμμενα απο χρονια, ετσι ωστε η Ελλαδα μας να καταντησει περιγελο ολων των εξω. Δυστυχως κυβερνουσαν και κυβερνουν οι φραγκοφονιαδες. Μονο ο ΘΕΟΣ μας εμεινε, ας μας δειξει ελεος, δεν περιμενουμε τιποτε αλλο απο κανεναν. Ας μας αδυπνησει ο ΘΕΟΣ να αλλαξουμε εμεις τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο