Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: ΜΕΡΟΣ 2ο: Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ. Το παραλάβατε;!!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ απ0  ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΩΝ ΚΥΑ.
(ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

Αγαπητοί Αναγνώστες
       Παρακαλώ τους φίλους αναγνώστες να διαβάσουν ξανά το πρώτο μέρος του άρθρου πριν αρχίσουν την ανάγνωση του δεύτερου μέρους. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ) 
      Πολλές φορές έχω γράψει για το έργο  "Βιολογικός καθαρισμός – Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Παλαίρου- ΔΕΠΟΣ- Πογωνιάς". Ένα έργο τεράστιας σημασίας για τη περιοχή μας που φυσικά οι πάντες χαιρετίσαμε και αναγνωρίζουμε την συμβολή του στην ανάπτυξη του τόπου μας. Όλα αυτά τα έργα είναι μακροχρόνια, πολυδάπανα και έχουν άμεση σχέση με τη προστασία του περιβάλλοντος. Ένα περιβάλλον που ανήκει στις επόμενες γενιές. Από αυτές τις γενιές το έχουμε δανειστεί. Επομένως έχουμε υποχρέωση να το διαχειριστούμε σωστά. 
       Το έργο αυτό για να γίνει πρέπει να τηρηθούν κάποιοι περιβαλλοντικοί όροι που καθορίζουν Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (στο εξής ΚΥΑ) και οι ανανεώσεις των ΚΥΑ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε  αρχική  ΚΥΑ με Αριθμό Πρωτοκόλλου  85362 και ημερομηνία 18 Ιουλίου 2002 του τότε Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ , που πήρε ανανέωση με την ΚΥΑ με ΑΠ 101701, ημερομηνία 28-02-2008. Κομμάτι βέβαια του έργου είναι και ο υποθαλάσσιος αγωγός μεταφοράς των επεξεργασμένων λυμάτων στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Παλαίρου – Πογωνιάς.............



     Οι περιβαλλοντικοί  όροι  που περιγράφονται στις αναφερόμενες ΚΥΑ του έργου  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ  ΕΙΧΑΝ-ΕΧΟΥΝ ΤΗΡΗΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ. Με αίτηση μου  την 18-03-2014 προς τη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την οποία είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επεσήμαινα τούτο και ανέφερα ότι η τότε κατάληξη του υποθαλασσίου αγωγού μεταφοράς των λυμάτων ούτε στο προβλεπόμενο βάθος ήταν, ούτε στη προβλεπόμενη απόσταση από την ακτή βρισκόταν. Δικαιώθηκα πλήρως.
       Οι πάντες γνωρίζουν ότι έγινε πολύ αργότερα άλλος συμπληρωματικός αγωγός που ευελπιστώ να είναι στο βάθος και στην απόσταση από την ακτή που προβλέπονταν.  
**********
       Συνεχίζουμε σήμερα την παρουσίαση σε περίληψη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (στο εξής ΚΥΑ) που καθορίζει τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου: 
ΚΥΑ  85362 με ημερομηνία 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2002, ΣΕΛΙΔΑ 3-4
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ 
   Την έγκριση των κάτωθι περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση και λειτουργία του έργου και βαρύνει τον φορέα του έργου.  
Σημείωση δική μου, ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ είναι ο πρώην Δήμος Κεκροπίας-Παλαίρου, και τώρα Ο Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας.

Παρακαλώ προσέξτε τη παρακάτω φωτογραφία:
Οι πάντες γνωρίζουν ότι είναι το κεντρικό αντλιοστάσιο έξω από τη Πάλαιρο. 

Για να δούμε τι ορίζει η ΚΥΑ 85362/18-07-2002:
     Η εγκατάσταση  επεξεργασίας λυμάτων της περιοχής Παλαίρου, ΔΕΠΟΣ, Πογωνιάς του ν Αιτ/νιας θα γίνει σε δημοτική εκτός σχεδίου έκταση.…. Τα λύματα της πόλης της Παλαίρου θα οδηγούνται στην εγκατάσταση μέσω  ΚΑΑ μήκους 2.500 μέτρων περίπου.  Ο αγωγός μεταφοράς των λυμάτων θα ξεκινά από κεντρικό αντλιοστάσιο  στην έξοδο της πόλης……

Πάμε παρακάτω, ΚΥΑ  85362, ΣΕΛΙΔΑ 5-6:
Οι παρακάτω όροι, οι οποίοι είναι υποχρεωτικοί στη τήρηση τους αφορούν:
.-Τον κύριο του έργου
.-Τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς για τη κατασκευή και λειτουργία του έργου
.-Τους Προϊσταμένους των παραπάνω υπηρεσιών , οι οποίοι οφείλουν να μεριμνούν για την εφαρμογή των όρων και να ελέγχουν τη πιστή τήρηση τους
.-Όλους όσους εκ της θέσεως τους και των αρμοδιοτήτων τους είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, έγκριση, δημοπράτηση, ανάθεση, επίβλεψη, πιστοποίηση, παραλαβή και λοιπές διαδικασίες που αφορούν την κατασκευή και λειτουργία του έργου
.-Τον ανάδοχο του έργου, το μέρος που τον αφορούν.

   -Έχετε καμία απορία για τα ανωτέρω πρώην αποτυχημένε Δήμαρχε κ. Σολδάτο, νυν Δήμαρχε κ. Αποστολάκη που σύμφωνα με δημοσιεύματα κάνατε τη προσωρινή διοικητική παραλαβή του έργου, απόντα Αντιδήμαρχε κ. Φραδέλο και  απόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι κυρίως της Παλαίρου πλειοψηφίας και μειοψηφίας, απόντες Πρόεδροι των ΤΣ Παλαίρου και Πογωνιάς.
    -Δήμαρχε κ. Αποστολάκη τη παραλαβή και λειτουργία του έργου ΠΟΥ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ.

Στην ίδια σελίδα 6 έχουμε:
       Από τις πιστώσεις για τη κατασκευή και λειτουργία του έργου, να εξασφαλίζονται κατά προτεραιότητα οι απαιτούμενες  δαπάνες για τα έργα προστασίας του περιβάλλοντος (έργα φύτευσης κλπ). Θα γίνει δενδροφύτευση στο οικόπεδο όπου θα κατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, ώστε αυτές να μην είναι ορατές, από τον αρχαιολογικό χώρο της Παλαίρου.
……........
Σελίδα 8:
   Με την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και το έργο της αποχέτευσης της εξυπηρετούμενης περιοχής και να  έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες συνδέσεις.
.............
Σελίδα 9:
    Να μην κατασκευαστεί δεξαμενή υποδοχής βοθρολυμάτων, καθώς με την ολοκλήρωση των έργων του βιολογικού καθαρισμού θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι οικισμοί να έχουν ολοκληρώσει την κατασκευή των αποχετευτικών των δικτύων και να έχουν συνδεθεί με την μονάδα. 
Σημείωση δική μου: Για τη Πογωνιά ούτε καν μελέτη υπάρχει.  Ποιος ή ποιοι θα μας εξηγήσουν το λόγο;
…….
Προχωρούμε στη Σελίδα 11:
      Ο αρμόδιος φορέας του έργου (Δήμος Κεκροπίας) να μεριμνήσει για τον καλό σχεδιασμό και σχεδιασμό και συντήρηση του υποθαλασσίου αγωγού και του συστήματος διάχυσης ( διαχυτήρα) 
-Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα για την προστασία του υποθαλάσσιου αγωγού από κυματισμούς, ρεύματα, αγκυροβολήσεις σκαφών, εισόδου θαλασσινού νερού, αέρα κλπ  
-Να υπάρχει φωτοσήμανση της περιοχής , σύμφωνα με τις υποδείξεις της Υπηρεσίας Φαρών. 
   (Το βλέπετε πρώην και νυν Δημοτικοί  Άρχοντες.) Φίλοι Αναγνώστες αντιλαμβάνεστε σε περίπτωση ατυχήματος τι θα συμβεί. Δημοτικοί  Άρχοντες Υπάρχουν να ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ;

******************
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΞΤΕ: ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
............
Σελίδες 11-12: 
     Για τον έλεγχο των χαρακτηριστικών των επεξεργασμένων λυμάτων, τα οποία οδηγούνται στη θάλασσα , να υπάρχει:  
1)-ΣΗΜΑΔΟΥΡΑ στο σημείο εξόδου του αγωγού, ώστε να γίνεται έλεγχος της περιεκτικότητας του νερού σε κολοβακτηριοειδή, γύρω από το σημείο εξόδου στη θάλασσα και να  διαπιστώνεται η τήρηση του ορίου των 500/100 ml νερού .
2)-Συχνός έλεγχος των νερών στις γειτονικές ακτές κολύμβησης, που επηρεάζονται από  τα επεξεργασμένα λύματα, ώστε ο αριθμός κολοβακτηριοειδών να μην υπερβαίνει τα 30 ΠΑΚ/ 100 ml θαλασσινού νερού στις ακτές.
3)-Να προσκομίζονται ανά τρίμηνο στη Δ/νση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής και στην  Αρμόδια Λιμενική Αρχή 
Α)-Αναλύσεις θρεπτικών αλάτων  ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΑΘΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΥΘΜΕΝΑ.
Β)-ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ, ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ
Γ)-ΣΥΣΤΑΣΗ ΙΖΗΜΑΤΟΣ, ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΙΛΥΣ, ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ.!!!!!!!!!
Δ)-Βενθικής πανίδας στη περιοχή διάθεσης λυμάτων. Έλεγχος και περιγραφή της κατάστασης της.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!!!
      Πριν αρχίσει η διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων, πρέπει να γίνει αναγνωριστική οικολογική μελέτη βάσης της περιοχής, διάρκειας ενός έτους, ώστε να αποκτηθούν στοιχεία βάσης για περαιτέρω παρακολούθηση από τον αρμόδιο φορέα λειτουργίας του έργου.
     Στο ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ παρακαλώ προσέξτε το παρακάτω που είναι μέρος της πρότασης μου για την αλλαγή διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων και αποτελούσε μέρος του σκεπτικού μου ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΛΟΝΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ.
.......................
ΣΕΛΙΔΑ  12 ΚΥΑ: 
  ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ η χρησιμοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων για ελεγχόμενη άρδευση επιλεγμένων καλλιεργειών κατά την διάρκεια της αρδευτικής περιόδου σε εκτάσεις που σήμερα ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ και δεν ανήκουν σε οικιστικές επεκτάσεις, ούτε πρόκειται να ενταχθούν σε αυτές.
...........
Πάμε παρακάτω, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΣΠΗΣ , ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, σελίδες 12, 13:
   Η αποθήκευση της ιλύος να γίνεται σε ειδικά δοχεία σε κλειστό αποσμούμενο χώρο. Εάν χρησιμοποιηθεί δεξαμενή αποθήκευσης να αερίζεται με σύστημα διάχυτου αερισμού για την ανάμιξη της λάσπης και αποφυγή οσμών.
   Η επεξεργασμένη λάσπη να μεταφέρεται από το χώρο παραγωγής στο χώρο διάθεσης της με καλυμμένο όχημα μεταφοράς.

Σελίδα  14:
   Το γήπεδο της εγκατάστασης να απομονωθεί οπτικά από τις γύρω εκτάσεις και  την ευρύτερη περιοχή με τη δημιουργία περιμετρικά φράκτη περίφραξης και ανεμοφράκτη, που θα αποτελείται από δένδρα μη φυλλοβόλα και από ταχυαυξηαναρριχώμενα ενδημικά φυτά.
…….
      Ιδιαίτερη βαρύτητα να δοθεί εκ μέρους του Δήμου Κεκροπίας, στη σύνδεση οποιαδήποτε παραγωγικής μονάδας με το αποχετευτικό δίκτυο, ώστε να αποφευχθεί η είσοδος ουσιών που θα δημιουργήσουν λειτουργικό πρόβλημα στην εγκατάσταση.
..........
ΣΕΛΙΔΑ 15:
    Για τη σωστή λειτουργία της μονάδας απαιτούνται τακτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι, επίβλεψη χειρισμών από επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό καθώς και μόνιμη απασχόληση εξειδικευμένου προσωπικού για τη λειτουργία και συντήρηση της εγκατάστασης.
Ο ΦΟΡΕΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΕΙΨΗ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ της ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΧΓΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ , ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
......................................
Αγαπητοί Αναγνώστες
Στη σελίδα 11 της παραπάνω ΚΥΑ, 85362 με ημερομηνία 18 -07-2002 έχουμε: 
    Ο αποδέκτης των επεξεργασμένων λυμάτων θα είναι η θαλάσσια περιοχή του όρμου Παλαίρου….. Ως σημείο εκβολής των επεξεργασμένων λυμάτων θεωρείται το τελικό άκρο του υποθαλάσσιου αγωγού, ο οποίος καταλήγει σε διαχυτήρες για καλή αραίωση των λυμάτων στη θάλασσα , σε βάθος τουλάχιστον 50 μέτρα και με ελάχιστο μήκος 2.000 μέτρων από την ακτή.

Και ενώ έτσι έχουν τα οριζόμενα έχουμε τη παρακάτω βεβαίωση: 


         Σύμφωνα με την υπεύθυνη ενημέρωση που έχετε, παρακαλώ τώρα σκεφτείτε, προβληματιστείτε και βγάλτε τα συμπεράσματα σας για τη βεβαίωση που αναφέρει "ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΕΛΘΕΙ  ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ…." ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 08/03/2013. 

         Σημειωτέον τότε που δόθηκε η βεβαίωση αυτή, ούτε καν στο απαιτούμενο βάθος ούτε στην απαιτούμενη η απόσταση από την ακτή ήταν η κατάληξη του υποθαλασσίου αγωγού.  Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης τότε ήταν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Αντίδραση για αυτή τη βεβαίωση ΚΑΜΙΑ.  Τυχαία; Ρωτήστε τον.  Προσωπικά τα συμπεράσματα μου τα έχω βγάλει. ΒΓΑΛΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
       Αντιλαμβάνεστε ασφαλώς ότι είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη καταγγελία που έκανα και πολύ μεταγενέστερα έγινε η επέκταση του αγωγού που ευελπιστώ να πήγε στο κατάλληλο βάθος και στην κατάλληλη απόσταση από την ακτή.

     Στη πρόσφατη  συνεδρίαση (Μάης του 2017) του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Βόνιτσα στην ομιλία μου (εδώ πρώην Πρόεδρε του ΔΣ κ Μπαλατσούρα  και νυν Πρόεδρε του ΔΣ κ Κουνέλη μου έδωσαν το λόγο ως όφειλαν)   είπα με θάρρος:
ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ . Απάντηση επί της ουσίας ΚΑΜΙΑ.

Αγαπητοί Αναγνώστες,
-ύστερα από τα παραπάνω ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ για το παραπάνω ισχυρισμό μου; 
-Πρώην και νυν Δημοτικοί Άρχοντες, 
ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ παρακαλώ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ τούτο το ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ (είμαι βέβαιος ότι θα σας δοθεί), ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ.

Σε ότι με αφορά:
1)-Προχώρησα στις απαραίτητες ενέργειες ανάδειξης του θέματος.
2)-Προχώρησα- θα προχωρήσω  σε συντονισμένες ενέργειες ελέγχου  από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
3)-Ολόκληρος ο φάκελος θα βρίσκεται στη Τεχνική υπηρεσία του Δήμου το συντομότερο  δυνατό. Καλώ τον Αντιδήμαρχο κ Φραδέλο  και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ  ΓΝΩΣΗ.
4)-Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους πλειοψηφίας και μειοψηφίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
5)-Το τρίτο μέρος του άρθρου θα δημοσιευτεί ΠΡΟΣΕΧΩΣ σε ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΡΟΝΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..........

***************************************************

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ:


ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ. Το παραλάβατε;!!


ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ απ0  ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΩΝ ΚΥΑ.
(ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ)

Αγαπητοί Αναγνώστες
     Πολλές φορές έχω γράψει για το έργο  “Βιολογικός καθαρισμός – Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Παλαίρου- ΔΕΠΟΣ- Πογωνιάς”. Ένα έργο τεράστιας σημασίας για τη περιοχή μας που φυσικά οι πάντες χαιρετίσαμε και αναγνωρίζουμε την συμβολή του στην ανάπτυξη του τόπου μας. Όλα αυτά τα έργα είναι μακροχρόνια, πολυδάπανα και έχουν άμεση σχέση με τη προστασία του περιβάλλοντος. Ένα περιβάλλον που ανήκει στις επόμενες γενιές. Από αυτές τις γενιές το έχουμε δανειστεί. Επομένως έχουμε υποχρέωση να το διαχειριστούμε σωστά. 
         Το έργο αυτό για να γίνει πρέπει να τηρηθούν κάποιοι περιβαλλοντικοί όροι που καθορίζουν Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (στο εξής ΚΥΑ) και οι ανανεώσεις των ΚΥΑ......


     Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε αρχική ΚΥΑ με Αριθμό Πρωτοκόλλου 85362 και ημερομηνία 18 Ιουλίου 2002 του τότε Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ , που πήρε ανανέωση με την ΚΥΑ με ΑΠ 101701, ημερομηνία 28-02-2008. Κομμάτι βέβαια του έργου είναι και ο υποθαλάσσιος αγωγός μεταφοράς των επεξεργασμένων λυμάτων στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Παλαίρου – Πογωνιάς.
      Οι περιβαλλοντικοί όροι που περιγράφονται στις αναφερόμενες ΚΥΑ του έργου  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ  ΕΙΧΑΝ-ΕΧΟΥΝ ΤΗΡΗΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ. Με αίτηση μου την 18-03-2014 προς τη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την οποία είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επεσήμαινα τούτο και ανέφερα ότι η τότε κατάληξη του υποθαλασσίου αγωγού μεταφοράς των λυμάτων ούτε στο προβλεπόμενο βάθος ήταν, ούτε στη προβλεπόμενη απόσταση από την ακτή βρισκόταν.Δικαιώθηκα πλήρως.
        Οι πάντες γνωρίζουν ότι έγινε πολύ αργότερα άλλος συμπληρωματικός αγωγός που ευελπιστώ να είναι στο βάθος και στην απόσταση από την ακτή που προβλέπονταν. Είχε προηγηθεί η βεβαίωση με αριθμό 5255/08-03-2013 του τότε Δημάρχου που ανάφερε ότι δεν έχει επέλθει ουσιαστική μεταβολή των δεδομένων (παρακαλώ προσέξτε τις ημερομηνίες και βγάλτε τα συμπεράσματα σας) βάσει των οποίων αυτές  (ΚΥΑ) έχουν εκδοθεί και οι περιβαλλοντικοί όροι ισχύουν μέχρι 28-02-2018.
         Αυτά περιέχονται σε απάντηση του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  σε αίτηση μου με αριθμό πρωτ  15538 και ημερ 13/10/2014. Πέραν των ΚΥΑ που ανέφερα παραπάνω υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου Δ10Β 1165492/3174 ΕΞ 2012 και ημερ 29-11-2012 του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα "Παραχώρηση δικαιώματος χρήσης θαλασσίου χώρου και πυθμένα στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας για τη κατασκευή του έργου Διέλευση αγωγού κλπ".
       Αυτά τα είχα υπόψη μου και αυτό το φάκελο με όλα τα σχετικά έγγραφα με αίτηση μου στις 07 Απριλίου 2016 προς το Δήμο ζητούσα να πληροφορηθώ αν τηρήθηκαν οι Περιβαλλοντικοί όροι του έργου. Η απάντηση που πήρα είναι η παρακάτω:


Δήμαρχε κ Αποστολάκη:

       1)-Ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας προβλέπει ότι, πριν προβείτε στην αλήστου μνήμης φράση σας “τυγχάνει πρωτίστως για το λόγο αυτόν απορριπτέα” που παραπέμπει σε σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης Ελλάδας, είστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ   με τον αιτούντα. Τούτο φυσικά δεν έγινε αγαπητοί αναγνώστες.  
    Στο κύριο ερώτημα μου ΑΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ. Πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα. Γράφει το εξής καταπληκτικόΤο έργο δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου μας.!!!!!!!!!! 
   Χαρείτε τον, θαυμάστε την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα στην απάντηση  του. Μήπως νομίζει ότι είναι Δήμαρχος  του Δήμου Ανακτορίου;Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία  και τη συντήρηση του έργου. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

2)-Προχωρεί ακόμη παρακάτω, ως Πόντιος Πιλάτος. Μακριά από μένα τα δύσκολα αναφωνεί ο κ Δήμαρχος. Φορέας ελέγχου τήρησης των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων κατά τη λειτουργία του είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού Περ. Δυτ Ελλάδας που έχει ήδη απαντήσει σε σχετική αίτηση σας.  Ούτε  για την απάντηση αυτή δεν θεώρησε αναγκαίο να με ρωτήσει ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης πριν απαντήσει.

3)-Δήμαρχε κ. Αποστολάκη ιδού η απάντηση που πήρα με το με Αριθ πρωτ 80056/2516 και ημερ 29-05-2014. "Σας γνωρίζουμε ότι η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της περιοχής Παλαίρου, ΔΕΠΟΣ και Πογωνιάς του ν Αιτ/νιας δεν έχει ξεκινήσει να λειτουργεί έτσι ώστε να μπορούν να ελέγχουν οι εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι της (1) σχετικής Απόφασης”. (Είναι οι ΚΥΑ που αναφέρω παραπάνω).

Αγαπητοί Φίλοι
        Είναι φανερό ότι απάντηση στο βασικό ερώτημα μου Αν τηρήθηκαν οι Περιβαλλοντικοί όροι που ορίζουν οι ΚΥΑ τόσο από το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη, όσο και από την ως άνω υπηρεσία της Περιφέρειας δεν πήρα. Βγάλτε τα συμπεράσματα σας.  Τα δικά μου εγώ τα έχω βγάλει.
      Ένας λόγος που δεν τολμάει ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης να κάνει την λογοδοσία του είναι και αυτόςΕκεί δεν μπορεί να πει το αίτημα σας είναι απορριπτέο. ΘΑ ΔΟΥΜΕ ,αν κάποτε ΤΟΛΜΗΣΕΙ να ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ, τι θα απαντήσει ΤΟΤΕ.
     Υπενθυμίζω στο Δήμαρχο κ. Αποστολάκη, στον Αντιδήμαρχο κ Φραδέλοκαι σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους το πρόστιμο  ύψους 9.000 ευρώ που επεβλήθη στο ΧΥΤΑ , και ότι δεν προχωρά η προσωρινή και οριστική παραλαβή του ΧΥΤΑ λόγω των ελλείψεων και των ουσιωδών  ελαττωμάτων στο ΧΥΤΑ της 3ης ΓΕ  που βρίσκεται στη Πάλαιρο. Διεκόπη  η προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου. Κάποιοι όμως τον είχαν θέσει σε λειτουργία και προέβησαν στην διοικητική παραλαβή του. Έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες.


Αγαπητοί Αναγνώστες
    Στην ΚΥΑ με ΑΠ 85362 που αναφέρω στην αρχή στη σελίδα 9 έχουμε:
   "Να μην κατασκευαστεί δεξαμενή υποδοχής βοθρολυμάτων, καθώς με την ολοκλήρωση των έργων του βιολογικού καθαρισμού θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι οικισμοί να έχουν ολοκληρώσει τη κατασκευή των αποχετευτικών των δικτύων και να έχουν συνδεθεί με τη μονάδα".
     Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στη Πογωνιά έχει γίνει κανένα αποχετευτικό δίκτυο; Φυσικά δεν έχει γίνει τίποτε.   Τηρήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι των  ΚΥΑ;  Να ένας από τους πολλούς λόγους που δεν μου απαντούν. 

Για να δούμε τι γίνεται με τη Πογωνιά για το θέμα: 

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΠΟΓΩΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ.
     Την άλλη εβδομάδα φάκελος που με πολύ κόπο και σπαταλώντας πολύ χρόνο δημιούργησα θα βρίσκεται επισήμως μέσω του Δήμου στον Αντιδήμαρχο κ Φραδέλο και στη Τεχνική υπηρεσία του Δήμου. 
     Φυσικά θα σταλεί και όπου αλλού κρίνω σκόπιμο για τον έλεγχο και τον καταλογισμό ευθυνών όπου και αν  υπάρχουν.
    Καλώ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να λάβουν γνώση του φακέλου και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 
    Τους προτρέπω να θέσουν το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
   Την ερχόμενη Πέμπτη 06 Ιουλίου 2017 το δεύτερο μέρος του άρθρου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.............



26 σχόλια:

  1. κωστακη μου ο σολδατος εκανε ενα σπουδαιο εργο για την παλαιρο και μελετη δικτυου αποχετευσης αφησε για την πογωνια τωρα γιατι εμεις οι πογωνιωτες θελουμε να γκρινιαζουμε αλλο πραγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΛΕΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΑΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΓΩΝΙΑ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΩΛΗΝΕΣ ΝΕΡΟΥ ΔΕΞΑΜΕΝΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπεύθυνη ενημέρωση. Κραυγή αγωνίας για τη θάλασσα και το περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Δήμαρχος Αποστολάκης έχει χαρακτηρίσει το έργο κολοβό. Τότε γιατί το παρέλαβε; Ποιους καλύπτει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλα φαγοπότια . Από τα 10.000.000 ευρώ του έργου ,πόσα πήγαν στο έργο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ηλίθιε 6:05 μμ που σε έβαναν να μετράς τους δρόμους και σου έλεγαν φτιάχνουμε μελέτη για την αποχέτευση της Πογωνιάς , που είναι αυτή η μελέτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι θελει να πει ο ποιητης δεν καταλαβαινω....τα πηρε ο Σολδατος, δεν ξερει τι παρελαβε ο Αποστολακης, ήταν ασχετη η νομαρχια, δεν ηξερε το υπεχωδε, δεν καταλαβαινει η περιφερεια τωρα.....μονο ο ποιητης ξερει που ειναι μαθηματικογραφειοκαθουμενος και περιβαντολλογος συναμα και λογιστης και εισαγγελεας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε τριαντακωνσταντή μην σταματε να βγαζεται τα κακως πεπραγμενα της κάθε δημοτικής αρχής, οπως κανετε τοσα χρονια.
    Ο κοσμος ηδη εχει χασει προ πολλου την εμπιστοσυνη του στη σημερινη δημοτική αρχή του αποστολάκη και περιμενει απο σας για να μαθει εστω και λιγο την αληθεια απο τις λεηλασίες που γινονται στο δημόσιο χρήμα.
    Ο κοσμος ακουει, βλεπει και κρινει, και γρηγορα τα σημερινα ατομα που διοικουν το δήμο θα πάνε στα σπίτια τους.
    Ο απλος λαος ειναι μαζι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. συνδημότη 6:10 μμ Ένα Δήμαρχο που ένα μεγάλο μέρος του Δήμου δεν είχε κατάλληλο νερό προς πόση, πως αλλιώς από αποτυχημένο θέλεις να τον χαρακτηρίσει ο Τριαντακωνσταντής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο τριαντακωνσταντης, είναι μια φωτεινή πηγή έμπνευσης και θάρρους στο σημερινό Δήμο βόνιτσας,που λυσσομανάει να φιμώσει τον ελεύθερο και τεκμηριωμένο λόγο του.
    Η πληρέστερη και απόλυτα τεκμηριωμένη καταγραφή της πραγματικότητας για τον Βιολογικό, που γραφτηκε ποτέ.
    Βέβαιος, τεκμηριωμένος, απολύτως αληθής, αδιάψευστος.
    Τώρα να δουμε τι έχουν να πουν τα τσιράκια που παίρνουν τα πενηνταρικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η εγκύκλιος λέει , πριν αρχίσει η λειτουργία του έργου πρέπει οι τρεις οικισμοί να έχουν αποχετευυτικό δίκτυο και να έχει γίνει η σύνδεση των οικιών. Εσείς λέτε ο Σολδάτος άφησε μελέτη για τη Πογωνιά. Τι άλλο χρειάζεστε για να καταλάβουμε ότι είστε άθλια και χαζά φθηνά παπαγαλάκια συμφερόντων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το τοπίο ξεκαθαρίζει αργά και σταθερά. Έχουν γίνει χοντρά παιχνίδια. Ο Κώστας φαίνεται ότι γνωρίζει. Τα στοιχεία που παρουσιάζει είναι ξεκάθαρα. Κώστα μην τους αφήνεις σε χλωρό κλαρί. Μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αντι να βριζουν ανωνυμα τα παπαγαλάκια του δήμου, γιατι δεν απαντανε με αντιστοιχα στοιχεια διαψευσης για το βιολογικό???
    Απορια αφελους δημότη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξεδόντιασε τους 30ΑΝΤΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 7:20 μμ Γνωστός υβριστής του Κώστα είσαι. Γνωστό κομπλεξικό ανθρωπάκι η βλακεία σου είναι απέραντη. Απάντησε επί της ουσίας επώνυμα. Σε περιμένουν πολλές εκπλήξεις. Καλά ξεμπερδέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κώστα , ο Φραδέλος αυτά δεν τα αντιλαμβάνεται. Ούτε χρόνο έχει. Τρέχει μαζί με το Νέρωνα από πρατίνα σε πρατίνα , από αναψυκτικό σε αναψυκτικό που πληρώνουν οι Δημότες. Έχουν φτιάξει ένα σβέρκο σα λιοντάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τον συκοφαντούν, τον βρίζουν, τον απειλούν οι τραμπούκοι. Ο Κώστας όμως δεν μασάει. Στις επάλξεις του αγώνα. Συγχαρητήρια Δάσκαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΩΣΤΑ ΕΣΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΤΟΝ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΡΑΔΕΛΟ ΤΟΝ ΠΡΑΤΙΝΑ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΕΣΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕΣ ΑΡΚΕΤΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άμεσος έλεγχος και καταλογισμός ευθυνών. Πρώην και νυν Δημοτική Αρχή ο δάσκαλος έχει απόλυτο δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ηθελα να'ξερα γιατι εσεις που ζητωκραυγαζετε και δινετε συγχαρητηρια στον πολυξερο κυριο που συκοφαντει τους παντες, δεν γραφετε επωνυμα? Γιατι αραγε? Ποιοι ειστε και γιατι κρυβεστε αφου σας καλυπτει ο κυριος με αυτα που λεει? Γιατι δεν πατε ολοι μαζι στον εισαγγελεα? Η μηπως σας τρομαζει η ιδεα? Για μαζευτειτε να πατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ο κυρ κωστας που ολους τους κατηγορει και το μισθο του τρωει ψαχνοντας να βρει ψυλλους στα αχυρα αντι να ασχοληθει με σοβαροτερα προβληματα που εχει ο κοσμος, οποιος του λεει μπραβο τον κοροιδευει. θα υπαρξει η μερα που δεν θα του λεει καλημερα κανεις στο δρομο και θα αναγκαστει να μεινει μονιμα στο μεσολογγι. η μηπως μενει ηδη????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΥΒΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ:

    ΠΕΡΝΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ (ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ!) ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΞΤΡΑ 50 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΠΟΝΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΟΡΦΑΝΟ (ΧΩΡΙΖ ΖΑΧΑΡΗ) ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΛΩΝΑ....
    Και μην αγχώνεσαι για τις αλήθειες του Τριαντακωνσταντή. Τα γουρούνια την λάσπη δεν την φοβούνται. Όλοι τους τη ζωη στο βούρκο την περνάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ενώ οι δημότες αντιμετωπίζουν χιλιάδες προβλήματα το Δημαρχειο και τα παπαγαλάκια στοχοποιούν τον Τριαντακωνσταντή.
    Παρακολουθώ όλα τα άρθρα του και είναι τεκμηριωμένα, σοβαρά, και δεν βρήκα κάτι κακό.
    Υποχρέωση του κάθε δημότη είναι να ασκεί κριτική σε όσα άσχημα και στραβά γίνονται στο δήμο μας και ας το καταλαβουν ότι οι προγονοι μας αγωνιστηκαν για να ζουμε ελευθεροι και να εκφραζουμε την γνωμη μας.
    Αν έχει επιχειρήματα η δημοτική αρχή ας απαντήσει.
    ιδού η Ρόδος .... Η λάσπη δεν κολά στον τριαντακωνσταντή. Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σήμερα ανέβασε μια φωτο ο παντελής του μέριμνα, με το ταμλο του αυτοκινήτου του... Τίγκα το ειχε το ρεζερβουάρ!!! Κι του κοσμου εχει σκουριάσει.. Τυχαίο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Τριαντακωνσταντής έχει απόλυτο δίκιο. Ουδείς έχει παρουσιάσει έστω ένα σοβαρό επιχείρημα εναντίον του καταπληκτικού άρθρου του. Επιστημονικά τεκμηριωμένο άρθρο που αποκαλύπτει τις ευθύνες πολλών. Κώστα προχώρα στα επόμενα βήματα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αντί να ντρέπονται για τα καμώματα τους ακόμα και σήμερα ο Λάκιας ο Στούπας κάνει απευθείας αναθέσεις στο κουνιάδο του Αποστολάκη , Τζέφριο Μέλια και στους άλλους ημετέρους. Τώρα θυμήθηκαν τη βλάστηση . Ντροπή ρε. Λάκια χαίρομαι. Έχεις ξεβρακωθεί τελείως. Σε βάζει ο Αποστολάκης και του κάνεις τη βρώμικη δουλειά. Σε βάζει να υπογράφεις τις απευθείας αναθέσεις στο Μέλια. Κρίμα και μας έλεγες πόσο ηθικός είσαι. Τελειώσατε Λάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο