Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Τα ηχητικά πρακτικά από την αποδοχή των όρων του τεράστιου δανείου του 1.107.000 € και κάτι για τους κουτσαβακισμούς.


Από  mytikaspress
Το Blog μας σεβόμενο τους δημότες, κάτι που δεν κάνει ο Δήμος Ξηρομέρου και η πλειοψηφούσα παράταξη «Δυνατό Ξηρόμερο - Πρώτα ο πολίτης(!!!!)» που διοικεί τον Δήμο, αναρτά τα ηχογραφημένα πρακτικά της συζήτησης που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 7.7.2017 με μοναδικό θέμα την έγκριση των όρων του τεράστιου δανείου του 1.107.000 €, το επονομαζόμενο από εμάς και φέσι Γαλούνη....

Όσον αφορά την αναφορά του κ. Γαλούνη σε Blogs (εμάς φωτογράφιζε) που παραπληροφορούν και συκοφαντούν, γιατί λέει ότι έγραψαν ότι ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη η απόφαση αποδοχής των όρων του δανείου, του λέμε ότι πρέπει να είναι σε μεγάλη απόγνωση για να φαντασιώνεται δημοσιεύματα.
Ας βρει έστω μία αράδα στο Blog μας που να μιλά για ακύρωση από την Αποκεντρωμένη να μας την υποδείξει. Όλα τα άλλα τα μειωτικά που ανέφερε, τα κουτσαβίστικα του τα επιστρέφουμε όλα. Είναι γνωστός και μη εξαιρετέος ο κύριος στο να κατεβάζει το επίπεδο, ειδικά όταν νιώθει στριμωγμένος και εκτεθειμένος από παντού.
Στην ουσία του θέματος τώρα, γιατί οι δημότες απ' ότι φαίνεται δεν θα αποφύγουμε να φορέσουμε το φέσι που μας ετοίμασαν με δόξα και τιμή.
Όταν γνωρίζεις πολύ καλά αναλαμβάνοντας ότι έχεις να διαχειριστείς ένα Δήμο με πολλά οικονομικά προβλήματα, ξέρεις ότι το λιγότερο που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι καλός νοικοκύρης να μετράς και το ευρώ που εισπράττεις και που το ξοδεύεις, ακριβώς δηλαδή το αντίθετο από αυτό που έκανε και κάνει η διοίκηση του κ. Γαλούνη τρία χρόνια τώρα.
Δυστυχώς εντελώς ξαφνικά βρεθήκαμε στην θέση και μας ανακοινώθηκε ότι πρέπει να συνάψουμε δάνειο ύψους 1.107.000 €, όχι γιατί ο Δήμος μας σκοπεύει να πραγματοποιήσει μία μεγάλη αναπτυξιακή επένδυση επ' ωφελεία των δημοτών από την προστιθέμενη αξία της επένδυσης, κάτι που είναι θεμιτό, αλλά για να κλείσει ο προϋπολογισμός του 2017, δηλαδή να ισοσκελιστούν τα έσοδα με τα έξοδα.
Το ξαφνικά πηγαίνει γι αυτούς που δεν τα παρακολουθούσαν από κοντά. Γι όσους ασχολούνται και τα παρακολουθούν, ήταν βεβαιότητα και θέμα χρόνου το καράβι να πάει στα βράχια με την ακολουθούμενη οικονομική διαχείριση.
Το λυπηρό είναι ότι παρότι πήραμε ένα τεράστιο δάνειο για ισοσκελισμό των ανταποδοτικών, οι κρατούντες αμετανόητοι συνεχίζουν σήμερα που μιλάμε το ίδιο βιολί σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Υπάρχει έστω και ένας μεγαλόσχημος από τον Δήμο Ξηρομέρου να ψελλίσει μία εξήγηση, γιατί ο πακτωλός απ' ευθείας αναθέσεων για καθαριότητες, ενώ διαθέτουμε επιπλέον 22 εργαζόμενους στην καθαριότητα;
Εμείς για την ποιότητα αυτών των απ' ευθείας αναθέσεων θα πούμε απλά ότι προσωπικά, ούτε στα χέρια μας δεν θα τις παίρναμε να τις αναγνώσουμε.
Δείτε λοιπόν τα χαΐρια τους μέσα στον Ιούνιο του 2017. Έχουμε λοιπόν τον παρακάτω λογαριασμό μέχρι τώρα (λυπητερή το λέμε εμείς), για απ' ευθείας αναθέσεις στη καθαριότητα, που είναι στα έξοδα των ανταποδοτικών, για τα οποία πήραμε το δάνειο για ισοσκελισμό τους:
·                     4.985,12 € για καθαρισμό χερσαίας ζώνης λιμένα Αστακού (δείτε εδώ).
·                     3.935,20 € για καθαρισμό χερσαίας ζώνης λιμένα Μύτικα (δείτε εδώ). Καθαρίστηκε από τα οκτάμηνα, αλλά ο κ. Γαλούνης μάλλον δεν το ξέρει.
·                     3.968 € για καθαρισμό παραλιών Αστακού (δείτε εδώ).
·                     3.992,80 € για καθαρισμό παραλιών Μύτικα (δείτε εδώ).
·                     4.926,52 € για περιποίηση πρασίνου χερσαίας ζώνης λιμένα Αστακού (δείτε εδώ).
·                     4.000 € για κοπή χόρτων και μεταφορά φερτών υλικών παιδικού σταθμού Φυτειών (δείτε εδώ).
·                     13.500 € για καθαρισμό Νεκροταφείων Δ.Ε. Αστακού (δείτε εδώ).
·                     6.675,54 € για καθαρισμό Νεκροταφείων Δ.Ε. Αλυζίας (δείτε εδώ).
·                     4.850 € για καθαρισμό Νεκροταφείων Δ.Ε. Φυτειών (δείτε εδώ).
·                     6.882 € για καθαρισμό δεξαμενών ύδρευσης Δ.Ε. Αστακού (δείτε εδώ).
·                     4.910,40 € για καθαρισμό δεξαμενών ύδρευσης Δ.Ε. Αλυζίας (δείτε εδώ).
·                     3.840 € για καθαρισμό δεξαμενών ύδρευσης Δ.Ε. Φυτειών (δείτε εδώ).
·                     4.960 € για καθαρισμό αρχαιολογικών χώρων (δείτε εδώ).

Σύνολο: 72.461,58 € και δυστυχώς υπάρχει και συνέχεια....

Ακούστε εδώ ολόκληρο το αρχείο των ηχητικών πρακτικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο