Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Σάλος στην Δυτική Ελλάδα: Oι χρεώσεις περισσότερες από την αξία του ρεύματος σε λογαριασμούς της ΔΕΗ


Θα μπορούσε να είναι αστείο αλλά αποτελεί πραγματικότητα το γεγονός ότι αρκετοί καταναλωτές αποφεύγουν ν΄ανοίξουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ , φοβούμενοι το ύψος που θα αντικρίσουν σε συνδυασμό με την οικονομική στενότητα πολλών νοικοκυριών. Αυτό συμβαίνει ακόμα και σε καταναλωτές που έχουν ενταχθεί στο οικιακό τιμολόγιο μια και οι χρεώσεις που αφορούν τη ΔΕΗ αλλά και τρίτους ξεπερνούν σε ύψος την αξία του ρεύματος που έχει καταναλωθεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο ακόλουθος λογαριασμός που αφορά καταναλωτή κοινωνικού τιμολογίου στην Πάτρα. Η αξία του ρεύματος για το τετράμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου ανέρχεται σε 64,92 ευρώ.
Οι χρεώσεις ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ είναι 32, 25 ευρώ και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 27,02.
Σε αυτά αν προσθέσουμε τις υπόλοιπες (Διάφορα 2,13 – ΦΠΑ 10,65 χρεώσεις Δήμου 19,24 και ΕΡΤ 6,41) βγαίνει σύνολο 118 ευρώ, καθώς αφαιρείται το έναν τι της κατανάλωσης των 44,70 ευρώ. Το ποσό των χρεώσεων εκτός ρεύματος είναι συνολικά 97, 78 ευρώ.
Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στο thebest.gr οι χρεώσεις που αφορούν τη ΔΕΗ υπολογίζονται με βάση έναν τύπο επί της κατανάλωσης . Παρόλα αυτά, το γεγονός συμβάλει σε πολλές περιπτώσεις στο να μην μπορούν οι καταναλωτές να πληρώσουν τη ΔΕΗ που εισπράττει για τρίτους πέρα από τις δικές της χρεώσεις ενώ οι τρέχοντες λογαριασμοί είναι αυτοί που όπως επισημαίνουν στo thebest.gr κύκλοι της ΔΕΗ, τινάζουν τους διακανονισμούς στον αέρα.
Οι καταναλωτές που έχουν προβεί σε ρύθμιση υποχρεούνται κάθε μήνα να καταβάλουν τη δόση για την εξόφληση παλιότερων οφειλών και παράλληλα τους μήνες που εκδίδονται οι έναντι και οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί, να πληρώνουν και αυτούς. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν είναι εφικτό και ο διακανονισμός ακυρώνεται.
Το ζήτημα των χρεώσεων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που δεν έχουν σχέση με το ρεύμα έθες προ ημερών ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ , με την ευκαιρία του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στην Πτολεμαΐδα.
«Πρέπει να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ από όλες τις χρεώσεις που δεν έχουν σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα. Η αξία του ρεύματος είναι κάτω του 50% του λογαριασμού και αυτό, όπως είναι επόμενο, εκνευρίζει τον πολίτη. Γιατί να εισπράττει η ΔΕΗ για τον δήμο, την ΕΡΤ ή άλλους φόρους; Αυτά, από την άλλη, στέκονται και ως το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να πληρώσουν οι καταναλωτές τον λογαριασμό, δημιουργώντας πρόβλημα στη βάση της εταιρίας» είπε η χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης.
thebest.gr,  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο