Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Καταργούνται οι δικαιολογημένες απουσίες στα σχολεία

Την πλήρη κατάργηση των δικαιολογημένων απουσιών, χωρίς να επηρεαστεί το συνολικό όριο των 114 που ισχύει σήμερα, προβλέπει ρύθμιση που θα φέρει στη Βουλή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Παράλληλα στο υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με το esos.gr θα ετοιμαστεί ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα καταγράφει τις καθημερινές απουσίες των μαθητών όλων των Λυκείων της χώρας, προκειμένου οι γονείς να ενημερώνονται μέσω sms ή e-mail για την απουσία του παιδιού τους από το σχολείο.

Η πολιτική ηγεσία, αυτές τις ημέρες επεξεργάζεται το σχέδιο ποιο θα είναι το όριο των απουσιών, για να στέλνεται το μήνυμα στους γονείς.
Οσον αφορά την κατάργηση των αδικαιολόγητων απουσιών η ρύθμιση, προβλέπει:
Α. Οριο απουσιών μαθητών Λυκείου 114

Β. Καταργείται η διάταξη για τις δικαιολογημένες απουσίες.
Σχετικά με το Γυμνάσιο στο υπουργείο υπάρχει προβληματισμός εάν πρέπει να καταργηθούν οι δικαιολογημένες απουσίες.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας:
Α. Ο συνολικός αριθμός των μαθητών που φοιτούσαν κατά το περσινό σχολικό έτος 2015-2016 στην τελευταία τάξη των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας ήταν 100.689.
Β. Κατά τον μήνα Απρίλιο του περσινού σχολικού έτους 38.102 μαθητές πραγματοποίησαν 0-50 απουσίες (ώρες), 17.765 μαθητές πραγματοποίησαν 50-100 απουσίες (ώρες) και 346 μαθητές πραγματοποίησαν παραπάνω από 100 απουσίες (ώρες).
Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο