Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στο Γυναικείο Τμήμα του Συλλόγου ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ Ξηρομέρου, στο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας στην Κατούνα!

    





Επικεφαλής της κριτικής επιτροπής ήταν ο διακεκριμένος Chef: Ζώης-Χαράλαμπος Χάρος με πολυετή εμπειρία, πρώην πρόεδρος της λέσχης ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου ΛΙΓΟ ΑΠ ΟΛΑ στην Βόνιτσα.

Το Γυναικείο Τμήμα του Συλλόγου ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ Ξηρομέρου, απέσπασε το πρώτο βραβείο, στο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας στην Κατούνα.

Τα βραβεία της κριτικής επιτροπής απονεμήθηκαν ως εξής:  
-Στην 1η θέση επήλθε ισοβαθμία μεταξύ του Γυναικείου Τμήματος του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου «ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ» και του Ι.Ε.Κ. Βόνιτσας.
-Στην 2η θέση επήλθε ισοβαθμία μεταξύ του Συλλόγου Γυναικών Κατούνας και του Ι.Ε.Κ. Λευκάδας και
-Την 3η θέση κατέλαβε το Ι.Ε.Κ. Αγρινίου.

     Το χρυσό πιάτο που πήρε το 1ο  Βραβείο ήταν του Γυναικείου Τμήματος του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου «ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ» ήταν: Κεφτέδες καπαμά!  Το κρέας κομμένο στο χέρι με μαχαίρι, για την παρουσίαση του πιάτου, κραμπλ παντζαριού, πούδρα δυόσμου, ψητά και σοταρισμένα μανιτάρια, δαχτυλίδια από φρέσκα κρεμμυδάκια, καρδιές δυόσμου, ραπανάκια, ντοματίνια και  αγγουράκι.
     Για το στήσιμο του Κωνωπινιώτικου χρυσού πιάτου, συνέβαλε με τις συμβουλές του καθ’ όλη τη προετοιμασία ο Σεφ κ. Θάνος Σκεπετάρης.
    Αναλυτικά..............




   Χθες Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε  στην πλατεία της  Κατούνας, το 1ο Φεστιβάλ Ξηρομερίτικης  Γευσιγνωσίας.
    Η παρουσία του κόσμου, από την Κατούνα και την ευρύτερη περιοχή,  ήταν εντυπωσιακή,  ικανοποιώντας πλήρως τις προσδοκίες των διοργανωτών αλλά και των προσερχόμενων που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν Ξηρομερίτικα Γαστρονομικά εδέσματα   με τοπικά προϊόντα τα οποία είχαν ετοιμάσει  οι διαγωνιζόμενοι που ήταν: 
το Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδος, το Δημόσιο  ΙΕΚ Βόνιτσας, το Ιδιωτικό ΙΕΚ Τομή Αγρινίου, ο Σύλλογος Γυναικών Κατούνας και το Γυναικείο Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου "Οι Δώδεκα Απόστολοι", οι οποίοι  προσπάθησαν και κατάφεραν, να κάνουν μια  σύζευξη της παλιάς και της σύγχρονης γαστρονομίας του τόπου μας.
      Οι κύριοι παρουσιαστές και κριτές της εκδήλωσης ήταν ο Executive Chef Βησσαρίων Παρθένης και ο Executive Chef και πρόεδρος της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδος Σπύρος Δόσης,  ο Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας – CUCO,  Παύλος Αλεξάνδρου και από την  από την Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων ο Chef Ανδρέας Μπάφας, οι οποίοι δοκίμασαν, αξιολόγησαν  και βαθμολόγησαν τα γαστρονομικά επιτεύγματα των διαγωνιζομένων.
    Το χρυσό πιάτο που πήρε το 1ο  Βραβείο ήταν του Γυναικείου Τμήματος του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου «ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ» ήταν: Κεφτέδες καπαμά!  Το κρέας κομμένο στο χέρι με μαχαίρι, για την παρουσίαση του πιάτου κραμπλ παντζαριού, πούδρα δυόσμου, ψητά και σοταρισμένα μανιτάρια, δαχτυλίδια από φρέσκα κρεμμυδάκια, καρδιές δυόσμου, ραπανάκια, ντοματίνια και  αγγουράκι.
   Για το στήσιμο του Κωνωπινιώτικου χρυσού πιάτου, συνέβαλε με  τις συμβουλές του καθ’ όλη τη προετοιμασία  ο Σεφ  κ. Θάνος Σκεπετάρης .

Η κριτική επιτροπή απένειμε τα βραβεία ως εξής:
-Στην 1η  θέση επήλθε ισοβαθμία μεταξύ του Γυναικείου Τμήματος του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου «ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ» και του Ι.Ε.Κ. Βόνιτσας.
-Στην 2η  θέση επήλθε ισοβαθμία μεταξύ του Συλλόγου Γυναικών Κατούνας και του Ι.Ε.Κ. Λευκάδας και
-Την 3η  θέση  κατέλαβε το Ι.Ε.Κ. Αγρινίου

    Επίσης, αξιόλογες παρουσίες στο Φεστιβάλ είχαν,το  ΓΑΛΑΚΤΟΠΟΛΕΙΟ Η ΡΑΧΗ  του Χρήστου Λύσσαρη  με πρόβειο γιαουρτάκι, κρέμες,  και  ρυζόγαλο,  προϊόντα δικιάς τους παραγωγής, η ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ  ΚΑΤΟΥΝΑΣ του Αθανασίου Νίκου και το εξαίσιο Ξηρομερίτικο μέλι του παραγωγού - χωριανού μας Θύμιου  Καλλιμάνη.
     Επίσης,  εντυπωσιακή ήτανε η εμφάνιση και παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην εκδήλωση, από τα παιδιά του χορευτικού των Κατηχητικών του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κατούνας.
      Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κ. Γεώργιος Αποστολάκης, ο οποίος απένειμε το πρώτο βραβείο, οι Αντιδήμαρχοι  Θεόδωρος Στούπας, Προδρομίτης Σωτήρης, Κώστας Φραδέλος, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής  Μέριμνας κ. Παντελής Αποστολάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου κ. Βασίλης Σκούρτας, η  Γραμματέας και Δημοτική Σύμβουλος κα. Καρέλου Αθηνά, η Δημοτική Σύμβουλος κα Μπουμπούλη Αφροδίτη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλης Τζεφριός, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πάνος Σαλοδημήτρης,  οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Κωνωπίνας  κ. Χρήστος Τίγκας, Κατούνας  κ. Θωμάς Καφρίτσας, Κομποτής κ. Δημήτρης Μπαρκας  και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου κα Ιωσηφίδη-Μεράντζα Σοφία.
          Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, στηρίζει με σθένος τέτοιες αξιόλογες πρωτοβουλίες του Δήμου μας, που σκοπό έχουν την προώθηση – ανάδειξη ενός ιδιαίτερου Ξηρομερίτικου προφίλ, άγνωστο σε πολλούς που με επιμονή και συστηματική προσπάθεια, μπορεί να γίνει εφαλτήριο ανάπτυξης για τις δικές μας, μικρές τοπικές κοινωνίες.   








































































  
  











  

  
  


  









  




  



http://konopinanews.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

  1. Βασιλης Κουτσουμπας27 Ιουνίου 2017 στις 1:23 π.μ.

    Ολα παρα πολυ ωραια αναφερατε ολους τους ΣΕΦ που ηρθαν απο αλου δεν αναφερατε τιποτα για τον πατριωτη μας τον κο Ζωη Χαρο παρ ολο που εμφανιζεται σε καποιες φωτογραφιες.Παρα τις γκρινιες μου η ολη προσπαθεια παρουσιασης ειναι πολυ καλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο