Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΕΠΙΠΣΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΤ ΓΑΒΑΛΟΥΣ


1.Υπουργό Εσωτερικών,
 κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη
2. Αναπληρωτή Υπουργό
Προστασίας του Πολίτη,
    κ. Νικόλαο Τόσκα
3. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας,
 Στρατηγό,  κ. Κων/νο Τσουβάλα
4. Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή
   Δυτικής Ελλάδας,
κ. Αδαμάντιο Μητρόπουλο
Κοινοποίηση:
Γεν. Γραμματέα Υπ. Εσωτερικών,
κ. Κων/νο Πουλάκη
     Αγαπητοί κύριοι,
Όπως ήδη γνωρίζετε,  με την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, στην οποία έχει προχωρήσει η κυβέρνηση, έγιναν σημαντικές αλλαγές στο νομό Αιτωλοακαρνανίας......

Ειδικότερα, το αστυνομικό τμήμα Γαβαλούς, αρχικά μετατράπηκε σε αστυνομικό σταθμό και τώρα υποβαθμίζεται περαιτέρω. Πρόκειται να μεταφερθεί η γραμματεία και να μετακινηθούν 4-5 άτομα στο Αιτωλικό του Δήμου Μεσολογγίου.
Να διευκρινίσουμε ότι η Γαβαλού ανήκει στο Δήμο Αγρινίου και δεν υπάρχει καμία συγκοινωνιακή σύνδεσή της με το Αιτωλικό. Κατά συνέπεια, οι δημότες Αγρινίου που κατοικούν στη Γαβαλού και στις άλλες κοντινές δημοτικές και τοπικές κοινότητες, θα πρέπει και για την πιο απλή διαδικασία (έκδοση ταυτότητας κ.λ.π.) να μετακινούνται ( ; ) στο αστυνομικό τμήμα Αιτωλικού, κάτι που είναι αυτονόητα οξύμωρο.
Εξίσου απαράδεκτο είναι και το γεγονός ότι  διοικητικά ο αστυνομικός σταθμός Γαβαλούς υπάγεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας ενώ θα έπρεπε, ως δημοτική κοινότητα του Δήμου Αγρινίου, να υπάγεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας.

Αγαπητοί κύριοι,
Επειδή στόχος όλων μας πρέπει να είναι η βελτίωση των υπηρεσιών, προς όφελος του πολίτη, παρακαλώ να μην επιτρέψετε τη μεταφορά της γραμματείας του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς εκτός ορίων του Δήμου μας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η καθημερινότητα των δημοτών και να δυσχεραίνεται η εμπέδωση εμπιστοσύνης στη σχέση κράτους – πολίτη.

                 
 Με τιμή

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο