Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Απάντηση Κτηνοτρόφων Λεπενούς στον κ. Αποστόλου

Ας σταματήσει επιτέλους το ψέμα και την κατασυκοφάντηση

Ανακοίνωση
Επιτροπής Κτηνοτρόφων Λεπενούς
Οι κτηνοτρόφοι της Λεπενούς Αιτωλοακαρνανίας χαιρετίζουμε την απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη την υπόθεση των ελέγχων που διενεργήθηκαν στις αρχές του έτους.
Δηλώνουμε ότι με ανακούφιση υποδεχθήκαμε την από βήματος Βουλής εξαγγελία για την παραπομπή στη Δικαιοσύνη, καθώς αυτή αποτελεί το μοναδικό ασφαλές καταφύγιό μας. Εκεί θα παρουσιαστούν τα πραγματικά στοιχεία και γεγονότα, εκεί θα αποδειχθεί τι ακριβώς έχει συμβεί και θα λάμψει η αλήθεια.....

Άλλωστε, ουδέποτε αρνηθήκαμε τον έλεγχο και σε καμία περίπτωση δεν θα μπαίναμε στη λογική της συγκάλυψης. Είμαστε εμείς εκείνοι που πρώτοι απ’ όλους ζητήσαμε να εντοπιστούν και κατά τα προβλεπόμενα να υποστούν τις κυρώσεις όσοι δηλώνουν ζωικό κεφάλαιο που απλώς δεν υπάρχει.
Δεν είναι δυνατόν, όμως, να δεχθούμε να γίνουμε εκείνοι που θα σηκώσουν το σταυρό με τις αμαρτίες ολόκληρου του συστήματος ούτε και να ανεχθούμε τις εμμονές όσων μεθόδευσαν το αποτέλεσμα των ελέγχων, πριν ακόμη αυτοί πραγματοποιηθούν.
Για πολλοστή φορά εξηγούμε ότι το ζώο που έχασε το ενώτιό του και που παρουσιάστηκε κανονικά στον έλεγχο, …δεν είναι ανύπαρκτο. Ούτε αόρατο είναι το ζώο που το βλέπουν, έστω και από απόσταση οι ελεγκτές, κρίνοντας ότι έχει διαφορετική ηλικία από αυτή που γράφει το μητρώο. Ομοίως, δεν είναι δική μας ευθύνη και δεν πρόκειται να την επωμιστούμε, το γεγονός ότι οι υπηρεσίες και εν προκειμένου τα Κτηνιατρεία υπολειτουργούν. Ας αναρωτηθεί ο κ. υπουργός γιατί στα μητρώα και στην Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων υπήρχαν ζώα που θα έπρεπε από πολλά χρόνια να έχουν διαγραφεί, ας κάνει τον κόπο να σκεφθεί ποιοι και γιατί δεν επέτρεψαν τη διαγραφή των ζώων αυτών ακόμη και λίγο πριν τους ελέγχους.
Η απάντηση είναι προφανής: Ακριβώς επειδή θα ακολουθούσαν οι έλεγχοι και έπρεπε να εμφανιστεί η Λεπενού ως η κοιτίδα των ψευδών δηλώσεων ζωικού κεφαλαίου! Αυτή ήταν και η μόνη οργανωμένη επιχείρηση, ενορχηστρωτής της οποίας υπήρξε ο πρώην διευθυντής Κτηνιατρικής και νυν διευθυντής ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας. Και θα αποδειχθεί η όλη μεθόδευση στην δικαστική πλέον πορεία της υπόθεσης.
Ελπίζουμε, ο κ. υπουργός να έχει την ευθιξία και να αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες για όσους φέρουν την αντικειμενική ευθύνη της μη έγκαιρης εκκαθάρισης της Κτηνιατρικής Βάσης Δεδομένων, της υποστελέχωσης και υπολειτουργίας των Κτηνιατρείων, της αδιανόητης «τεχνικής λύσης» που στην κυριολεξία στέλνει καθημερινά τα ζώα μας για βοσκή στην Εύβοια και στην Φθιώτιδα και μιας σειράς άλλων απίστευτων καταστάσεων, στις οποίες οι κτηνοτρόφοι είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε, θέλοντας και μη.
Πληροφορούμε τον κ. υπουργό ότι οι ενστάσεις δεν είναι 57, όπως ανέφερε στη Βουλή, σαφώς ούτε 15, όπως άλλοι αρμόδιοι έλεγαν πρόσφατα. Η πλειοψηφία των κτηνοτρόφων της Λεπενούς έχουμε υποβάλει ένσταση, αντιδρώντας στην σκηνοθετημένη φαρσοκωμωδία που στήθηκε σε βάρος μας. Το ότι δεν έχει λάβει ακόμη όλες τις ενστάσεις οφείλεται στην καθυστερημένη παραλαβή των πρακτικών ελέγχου.
Πρακτικά που λάβαμε εμείς μέχρι και πέντε μήνες μετά τον έλεγχο αλλά ήταν στην διάθεση επιλεγμένης εφημερίδας πολύ πιο πριν, δίνοντας τροφή για συκοφαντία.
Πληροφορούμε τον κ. υπουργό ότι ποτέ και πουθενά δεν δηλώσαμε 13.000 ζώα. Ας σταματήσει επιτέλους το ψέμα και την κατασυκοφάντηση. Τα ζώα που εμείς δηλώσαμε είναι αυτά που φαίνονται στα χειρόγραφα μητρώα που είμαστε υπεύθυνοι να τηρούμε. Και αυτά είναι λιγότερα από τα μισά (περί τις 6.000). Αν τα υπόλοιπα εμφανίζονταν στην Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων, στην οποία ο κ διευθυντής ΔΑΟΚ μπορεί να κάνει μαγικά και να εμφανίζει ή να εξαφανίζει ζώα κατά το δοκούν, είναι θέμα των υπηρεσιών που ο ίδιος ο υπουργός οφείλει να ελέγχει. Ας αναζητήσει εκεί τις ευθύνες και ας απαντήσει για ποιον λόγο υπήρχαν στην ΚΒΔ ζώα που εμείς ποτέ δεν είχαμε στα μητρώα μας και  για ποιον λόγο ο διευθυντής ΔΑΟΚ έβαλε απαγορευτικό στις διαγραφές, για ποιον λόγο ακόμα κι όταν πηγαίναμε τα κεφάλια των νεκρών ζώων δεν γινόταν τελικά η διαγραφή τους.
Και για όλη αυτή την κατάσταση, μπορεί μεν ο διευθυντής της ΔΑΟΚ να έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι σε βάρος μας, γνωρίζοντας αυτές ακριβώς τις παθογένειες του συστήματος και τις χρησιμοποίησε ανάλογα, την πολιτική ευθύνη, όμως, την έχει αντικειμενικά ο αρμόδιος υπουργός.
Ο οποίος, ας μας συγχωρέσει, αλλά δεν μπορεί να μιλά για στήριξη των κτηνοτρόφων, όταν κλείνει τα αγροτικά κτηνιατρεία του Νομού!
Ούτε είναι δυνατόν ο υπουργός να μιλά για φορτηγά που πήγαιναν και έρχονταν κατά τον έλεγχο. Ποια φορτηγά ήταν αυτά; Από πού έρχονταν και που πήγαιναν; Και γιατί δεν τα σταμάτησε κανείς; Ολόκληρο κλιμάκιο ήρθε, πέρα των πενήντα ατόμων, και εγκαταστάθηκε.
Ας αφήσει, λοιπόν, τις εντυπώσεις. Ποιο 60% και ποιο υπόλοιπο 40%; Πόσο είναι το 40% των 13.000 ζώων; Μην ξεχάσουμε και τα μαθηματικά που κάναμε στο δημοτικό σχολείο…
Όσο για την συνδεδεμένη, αυτά που είπε ο υπουργός είναι άλλη μία ατράνταχτη απόδειξη για τα ζώα που δηλώνουμε. Συγκεκριμένα ο καταδρομικός έλεγχος διαπίστωσε περίπου 6.000 ζώα και εμείς ζητήσαμε ενισχύσεις στα πλαίσια της συνδεδεμένης για 4.500 ζώα, ενώ θεωρητικά θα μπορούσαμε μέχρι 13.000 σύμφωνα με την ΚΒΔ!!! Γιατί μας καταλογίζει όλες αυτές τις ποινές; Γιατί καταλογίζει ποινές σε παραγωγούς που είχαν μηδενική απόκλιση;
Τέλος, πληροφορούμε τον κ. υπουργό, ότι δεν είμαστε εμείς που προσπαθήσαμε να παραπλανήσουμε κάποιον, αλλά οι ελεγκτές που παραπλάνησαν εμάς, με τις διαβεβαιώσεις ότι δεν έχουμε πρόβλημα και με τα άνευ αντιγράφων κενά έγγραφα που μας έδιναν να υπογράψουμε. Γνωρίζοντας ότι τα δικά μας Μητρώα είναι καθ’ όλα εντάξει και με τις διαβεβαιώσεις ότι δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα, επόμενο ήταν εν λευκώ και χωρίς την παραμικρή αντίδραση να υπογράψουμε. Δεν θα απολογηθούμε, όμως, και για τα Μητρώα των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Υπουργείου, δεν είναι δική μας ευθύνη το γενικότερο μπάχαλο του συστήματος.
Αν είμαστε η αφορμή για να μπει επιτέλους μια τάξη στο χάος, χαιρόμαστε ειλικρινά. Επαναλαμβάνουμε, όμως: Ως εκεί! Όποιος έκλεψε να πληρώσει και όποιος δεν έκανε τη δουλειά που όφειλε να κάνει να πληρώσει διπλά.
Εμείς δηλώσαμε περί τις 6.000 ζώα και αυτά παρουσιάσαμε στον έλεγχο. Ολοζώντανα, με σάρκα και οστά.
Για όλα τα υπόλοιπα, να ψάξει το υπουργείο στις υπηρεσίες του και δη στη ΔΑΟΚ. Κι αν δεν το κάνει το υπουργείο, θα το κάνει πλέον η Δικαιοσύνη, αφού αυτό αποφάσισε ο κ. υπουργός.

Eπιτροπή Αγώνα Κτηνοτρόφων Λεπενούς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο