Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Η περιπέτεια ενός ταλαιπωρημένου χάσκυ στο Δοκίμι Αγρινίου (φωτο)


Κινητοποίηση και αναστάτωση προκάλεσε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι η ανεύρεση ενός ταλαιπωρημένου  σκυλιού στην περιοχή του Δοκιμίου, που  κάτοικοι το πέρασαν για λύκο!
Η αλήθεια είναι πως το τετράποδο, για κάποιον που δεν γνωρίζει,  είχε πολλά από  εκείνα τα χαρακτηριστικά, ώστε  να θεωρηθεί πως πρόκειται για άγριο ζώο.

Συγκεκριμένα κάτοικος του Δοκιμίου, βρήκε μέσα στην αυλή του σπιτιού του το ζώο, που ήταν εξουθενωμένο και τραυματισμένο. Η όψη του όμως, τα χαρακτηριστικά του , τα μάτια του κλπ, εντυπωσίασαν τον κάτοικο του χωριού, που αφού έβγαλε προσεκτικά το ζώο έξω από την αυλή του και του έδωσε λίγο νερό, επιχείρησε να επικοινωνήσει με κάποιον αρμόδιο , πιστεύοντας ότι πολύ πιθανό να πρόκειται για λύκο που συγχωριανός μπορεί να το τραυμάτισε και να το έφερε στο χωριό κλπ.

Ο κάτοικος επικοινώνησε αρχικά με την Αστυνομία, που του απάντησε να επικοινωνήσει με την Φιλοζωική Οργάνωση, που είναι όμως παντελώς αναρμόδια.
Τελικά, ενημερώθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης που αμέσως έφτασε στο σημείο και γρήγορα  διαπίστωσε πως πρόκειται για ημίαιμο χάσκυ, ήρεμο και πολύ ταλαιπωρημένο. Ζήτησε μάλιστα να παραμείνει το ζώο για μια μέρα στο σημείο, ώστε να μεταφερθεί αύριο  σε ασφαλές σημείο και συγκεκριμένα στο πρόχειρο ενδιαίτημα  που έχει δημιουργηθεί σε περιοχή της Δ.Ε. Στράτου.



http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο