Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας: Η Ελληνική Δικαιοσύνη θα αποφασίσει απερίσπαστη

«Κάποιος θέλει  να προϊδεάσει τη δικαστική κρίση - Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος - Δεν θα στηθούν λαϊκά δικαστήρια» επισημαίνει σε επιστολή της 
«Τον τελικό λόγο έχει ο φυσικός μας δικαστής. Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος και η ιστορία κατ’ επανάληψη μας έχει διδάξει ότι δεν είναι λίγες οι φορές που το ακροατήριο επιφυλάξει εκπλήξεις»......
Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για το πόρισμα των επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών που διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου και τις επισημάνσεις που έκανε στο protothema.gr ο πληρεξούσιος δικηγόρος των «Μαχόμενων Χριστιανών» κ. Ανδρέας Τσώκος σχετικά με το περιεχόμενο του πορίσματος.
Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην επιστολή που απέστειλε για το δημοσίευμα της 8ης Ιουνίου 2017 αναφέρει συγκεκριμένα: .....

«Είχαμε την εδραία πεποίθηση ότι η έκκληση που διατυπώσαμε με το από 19.05.2017 Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, θα γινόταν σεβαστή η Ελληνική Δικαιοσύνη και θα αφήνονταν να υλοποιήσει απερίσπαστη το έργο της, ως η πλέον αρμόδια να αποφανθεί επί του συνόλου των στοιχείων της σχηματισθείσας δικογραφίας. Δυστυχώς διαψευστήκαμε! 
Ο άνθρωπος που εκπροσωπεί απλά και μόνο τον εαυτό του επιχειρεί να στήσει λαϊκά δικαστήρια επιφυλάσσοντας για το πρόσωπό του το ρόλο του τιμητή και κατήγορου των πάντων. 
Αυτοαποκαλούμενος ως πληρεξούσιος δικηγόρος «μαχόμενων χριστιανών» επιδίδεται στον εντυπωσιασμό, επιδιώκοντας απλά και μόνο δημοσιότητα, προσβάλλοντας τη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, επιχειρώντας συνειδητά να προϊδεάσει τη δικαστική κρίση και να προκαταβάλει το τελικό αποτέλεσμα. 
Απομονώνει σκοπίμως αποσπάσματα της πολυσέλιδης έκθεσης ελέγχου, παρασιωπά εντέχνως μεγάλο μέρος αυτής που αφορά έτερο εκκλησιαστικό νομικό πρόσωπο και χρονικές περιόδους πριν την ανάληψη καθηκόντων του Μητροπολίτου μας κ. Κοσμά, ενώ θέτει συνειδητά εν αμφιβολία την εντιμότητα, την ηθική ακεραιότητα και την πνευματική επάρκεια του Μητροπολίτου η και των κληρικών συνεργατών του.  
Παρά ταύτα, χωρίς να προκληθεί από τον οποιονδήποτε που θα έθετε εν αμφιβολία την αγαθότητα των προθέσεών του, νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί αναφέροντας επί λέξει: «Κανείς δεν έχει  κάτι προσωπικά με τον Μητροπολίτη. Κανείς δεν έχει κάτι προσωπικά με κανέναν εμπλεκόμενο». Συνειδησιακή κρίση ή γλώσσα λανθάνουσα; 
Σε κάθε περίπτωση, τον τελικό λόγο έχει ο φυσικός μας δικαστής. Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος και η ιστορία κατ’ επανάληψη μας έχει διδάξει ότι δεν είναι λίγες οι φορές που το ακροατήριο επιφυλάξει εκπλήξεις. 
Ευελπιστούμε ότι το ίδιο ενδιαφέρον και παρόμοια ανάλογη δημοσιότητα θα ήταν δυνατόν να επιτευχθεί και στην περίπτωση που γίνονταν ευρύτερα γνωστό το πολυποίκιλο φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, που κάτω από την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, στηρίζει νυχθημερόν επί σειρά ετών τους εμπεριστάτους και σε ανάγκη ευρισκομένους αδερφούς μας, που έχουν βαρύτατα πληγεί από την οικονομική κρίση που μαστίζει την Πατρίδα μας».
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο