Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ιόνια Οδός: Αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθεί το πάζλ μέχρι το τέλος Αυγούστου

Σε αγώνα δρόμου εξελίσσεται η ολοκλήρωση των όποιων εκκρεμοτήτων στους υπό ολοκλήρωση αυτοκινητόδρομους της χώρας. Τα εύκολα είναι στην Ολυμπία Οδό όπου το κύριο αντικείμενο είναι οι ασφαλτοστρώσεις. Εκεί, σύμφωνα με παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών αυτές οι εργασίες ολοκληρώνονται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούλη απελευθερώνοντας τον άξονα από τις συνεχείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Στην Ιόνια Οδό τα έργα στο τμήμα Αμφιλοχία-Σελλάδες μήκους 27χλμ ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες και στόχος είναι το συντομότερο να δοθεί το τμήμα στην κυκλοφορία. Είναι το πρώτο από τα δύο απαραίτητα βήματα προκειμένου τα έργα στα 41χλμ που συνολικά μένουν σε κατασκευή να ολοκληρωθούν.
Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για το βόρειο άκρο όπου η ολοκλήρωση του μάλλον οδεύει προς το τέλος του καλοκαιριού. Το τμήμα 14χλμ είναι σε προχωρημένη κατασκευή όμως και εδώ οι απαλλοτριώσεις έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην καθυστέρηση των έργων άρα και της απόδοσης του στην κυκλοφορία.
Τέλος, στον Ε65 τα έργα στον άξονα ολοκληρώνονται όμως μένει η εκκρεμότητα με τις απαλλοτριώσεις στον συνδετήριο δρόμο που ενώνει το υπάρχον τοπικό δίκτυο με την αρχή του δρόμου στην Ξυνιάδα. Εδώ καμία πρόβλεψη προς το παρόν δεν είναι δυνατή εκτός από το γεγονός ότι σύμφωνα με τη δέσμευση του Υπουργείου στις Βρυξέλλες, μέχρι το τέλος Αυγούστου όλα θα έχουν τελειώσει και όλοι οι άξονες θα έχουν τεθεί σε λειτουργία.
ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο