FaceBook

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Παναγιώτης Χολής: Το δημόσιο χρήμα δεν τον υπολογίζουν και το ξοδεύουν αλόγιστα χωρίς προγραμματισμό και νοικοκυροσύνη.


Του κ. Παναγιώτη Χολή.
Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής
«Συμπολιτείας Ξηρομεριτών». 

Ο Δήμος Ξηρομέρου, ολισθαίνει με ταχύτατους ρυθμούς και χωρίς καμία διάθεση να αποτραπεί η κατάρρευση. Δεν είναι μόνο το χρέος, οι σκανδαλώδεις απ' ευθείας αναθέσεις των πάντων, η έλλειψη προγράμματος και στόχων που φέρνουν τον Δήμο μας στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων. Περισσότερο είναι η προκλητικότατη συμπεριφορά ανθρώπων που υποτίθεται υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και νοιάζονται για την καλύτερη των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου Ξηρομέρου.....

Συμπεριφέρονται και λειτουργούν επί καθημερινής βάσης με προχειρότητα, απάθεια, ωχαδελφισμό και κάθε τους βήμα το χαρακτηρίζει η ασχετοσύνη και η έλλειψη σεβασμού στον πολίτη - δημότη.
Το δημόσιο χρήμα δεν τον υπολογίζουν και το ξοδεύουν αλόγιστα χωρίς προγραμματισμό και νοικοκυροσύνη. Ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για υπό - έργα και εργάκια, (χωρίς να διαθέσουν ούτε ένα ευρώ για αναπτυξιακά έργα, όπως σφαγεία, βιολογικός, αξιοποίηση παραλιών, Μαρίνα σκαφών και αλιευτικών, οδοποιία, αξιοποίηση του πλούτου των χωριών, ενέργεια από Α.Π.Ε, διαχείριση απορριμμάτων κλπ) με τη μέθοδο της απ’ευθείας ανάθεσης, χωρίς καμία έκπτωση από τους εργολάβους - προμηθευτές και χωρίς να αλλάζει η εικόνα του Δήμου, που παραμένει τριτοκοσμική.
Με αυτή την επιλογή ο Δήμος έχασε την τελευταία διετία, με μέσω όρο ποσοστό έκπτωσης 20% που θα μπορούσε να λάβει αν οι διαδικασίες ήταν ανοιχτές προς κάθε ενδιαφερόμενο, ποσό περίπου 600.000 ευρώ. Ελέγχετε επίσης ποια η αναγκαιότητα τους, πως γίνετε η ιεράρχηση τους από πλευράς προτεραιοτήτων. και αν τηρείται η διαδικασία ελέγχου και ορθής και ποιοτικής παραλαβής των έργων.
Το χειρότερο για εμένα είναι ότι όσοι διοικούν τον Δήμο και παίρνουν αποφάσεις που καθορίζουν το παρόν και το μέλλον των πολιτών, στην πλειονότητα, δεν δίνουν δεκάρα για την ανάπτυξη του Δήμου και την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών. Τα άτομα αυτά είναι οι διπλανοί μας, οι φίλοι μας, οι συμμαθητές μας, οι γείτονες μας και δεν είναι κάποιοι ξένοι που ζούνε αλλού και θέλουν το κακό μας. Είναι τα ίδια άτομα που ζούνε μαζί με τους άλλους απλούς δημότες σε έναν Δήμο των περασμένων δεκαετιών. Και όμως δεν τους νοιάζει, δεν έχουν τύψεις, δε νιώθουν ότι κάνουν κάτι κακό. Νομίζουν ότι προσφέρουν στην κοινωνία θεάρεστο έργο που απλά εμείς οι άλλοι δεν το βλέπουμε. Έχουν εγκλωβίσει τον τόπο και τους δημότες στην μιζέρια, στην φτωχοποίηση και την υπό - ανάπτυξη. Κρίμα!!!
Νομίζω ότι είναι καιρός να δούμε την αλήθεια κατάματα και να συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς είμαστε οι κυρίαρχοι της καθημερινότητας, εμείς πρέπει να είμαστε οι κριτές και οι ελεγκτές της εξουσίας ώστε η εξουσία να πράττει τα νόμιμα και τα απαραίτητα για την αναβάθμιση του τρόπου ζωής και της ποιότητας των πολιτών.
Συμπεριφορές του παρελθόντος που τιμώρησαν και κόλλησαν την περιοχή μας στο πάτο δεν πρέπει να επαναληφθούν. Διορισμένες από επιχειρηματίες δημοτικές αρχές δεν έχουν καμία θέση στο Δήμο Ξηρόμερο.
Οι επιχειρηματίες αν θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά να το κάνουν όχι με την επίδειξη και διάθεση του χρήματος, άλλα με την επίδειξη των ικανοτήτων τους στην καθημερινότητα και στα έργα ανάπτυξης.
Οι υποψήφιοι για την εξουσία θα πρέπει να στηρίζονται στις δυνάμεις τους και στην εμπειρία τους από κοινωνικές δράσεις και συμμετοχές στην επίλυση προβλημάτων, ως ενεργοί πολίτες, με γνώση, γνώμη και δημόσια άποψη και όχι να προσμένουν στην οικονομική στήριξη των επιχειρηματιών. Ο τόπος μας είναι μικρός και από τώρα μας δείχνουν ποιοι ξερογλείφονται για να τους επιλέξει ο χορηγός της προεκλογικής τους εκστρατείας και εν συνεχεία να τον υπηρετήσουν εις βάρος βέβαια του τόπου για άλλη μια φορά. (Να χαίρονται την προσωπικότητα τους)!!!
Η λύση είναι ο ενεργός πολίτης που πρέπει να αξιώσει το καλύτερο για την ζωή του και να στέλνει στο σπίτι του όλους όσους δεν τον σέβονται, τον προσβάλουν και του επιβάλουν συνθήκες διαβίωσης περασμένων σκληρών δεκαετιών.
Θα πρότεινα στους αγαπητούς σύμβουλους της δημοτικής αρχής, να πείσουν τον Δήμαρχο να τηρήσει το άρθρο του «Καλλικράτη» που αναφέρει για υποχρεωτικό ετήσιο απολογισμό της Δημοτικής Αρχής, και να τον ορίσει σε δημόσιο ανοιχτό χώρο, ώστε εκεί Δημοτική Αρχή και δημότες να ενημερώσουν και ενημερωθούν για το έργο που έγινε η δεν έγινε. (Και σε αυτό ο Δήμαρχος παρανομεί)!!!
Έτσι λειτουργούν στις πραγματικές Δημοκρατίες εκτός και αν δεν πιστεύουμε στη δημοκρατία οπότε τα δεδομένα αλλάζουν…
Η περιοχή μας έχει τεράστιες δυνατότητες για να μεταμορφωθεί και να γίνει πόλος έλξης επενδύσεων και τουριστικός προορισμός. (Η ομορφιά και το σώμα υπάρχει αρκεί κάποιος να πετάξει την ασχήμια που τα κρύβουν και να τα προβάλει). 
Αυτές τις δυνατότητες δεν μπορούν να τις αξιοποιήσουν άτομα και πολιτικές του παρελθόντος που δοκιμάστηκαν πολλές φορές και απέτυχαν χωρίς καν να προσπαθήσουν. Επιλογές υπάρχουν αρκεί να μη παρασυρθούμε ξανά από τα πρόσκαιρα υλικά αγαθά που θα μας πετάξουν, για να επιλέξουμε ξανά τη μιζέρια και την κακομοιριά που εκπροσωπούν και θα επιβάλουν στον τόπο.

ΣΗΜ.: Πολλές φορές σκέπτομαι μήπως είναι εσκεμμένη η απραξία και η υποβάθμιση του τόπου, για να επιβιώνει η μετριότητα, αλλά πάλι δεν μπορώ να το πιστέψω ότι μπορεί και να συμβαίνει αυτό από συνδημότες μου.
mytikaspress

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΤΑ ΛΕΣ ΦΊΛΕ ΜΟΥ ΠΡΩΤΑ ΒΓΑΊΝΕΙ Η ΨΥΧΉ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΟ ΧΟΥΙ,, ΠΡΩΤΑ Η ΤΣΈΠΗ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Εδω ολοι καλα τα λεμε. Η ζαφτσα χωρις νερο 15 μερες και ο προεδρος εχει τα μουτρα να βγαινει κ σε μαγαζι κ να κοροιδευει κ απο πανω. Αν ηταν μαγκας θα ειχε παραιτηθει και αυτος και ο νεος αντιδημαρχος κ ο δημαρχος. Ειναι θεμα δημοσιας υγειας. Οι ζαφτσανοι ολοι μουγκα το μονο που ξερουν να κανουν ειναι τα βραδια να βγαζουν τα ρολογια κ να γεμιζουν τα βυτια για τα ζωα τους.

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ. Ή ΜΗΠΩΣ ΒΟΛΕΨΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΑΡΓΑΡΕΣ.

Παναγιώτης Χολής είπε...

Δεν συνηθίζω να γράφω αυτά που θα θελήσουν να μου υπαγορεύσουν άλλοι. Δεν θα το κάνω και με εσάς. Να σας θυμίσω ότι στις ιχθυοκαλιέργεις δεν εργάζετε κανένας δικός μου άνθρωπος και την πόρτα των γραφείων τους δεν την αναζήτησα ποτέ. Τιμώ όμως και σέβομαι τους συμπολίτες μου που εργάζονται σε αυτές και σε καμία των περιπτώσεων δεν θα ήθελα ούτε θα ευχόμουν να χάσουν τη δουλειά τους ,όπως δεν εύχομαι και σε σας να χάσετε ποτέ τη δουλειά σας.
Αν επιθυμείτε γράψτε και εσείς επώνυμα κάτι για τον τόπο μας ,έτσι για να υπάρχει διάλογος που ίσως βοηθήσει να γίνει κάτι καλό.