Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Στίβεν Χόκινγκ: «Δεν υπάρχει παράδεισος ή μετά θάνατον ζωή»


Ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ μίλησε για το θάνατο και την ανυπαρξία της μεταθανάτιου ζωής σε συνέντευξή του στη Guardian, την Πέμπτη 12 Μαϊου. Ο 69χρονος Βρετανός βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα απο την ηλικία των 21 χρόνων, καθώς πάσχει απο μία ασθένεια του νευρομυικού συστήματος.

Οι γιατροί είχαν πληροφορήσει τον Χόκινγκ οτι είχε περιθώριο δύο χρόνια ζωής το 1962. Ο ίδιος διέψευσε τους γιατρούς, έζησε και έγινε ένας σπουδαίος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και επίτιμο μέλος του "Conville and Cauius College".

 Ο Χόκινγκ δεν πιστεύει στη μεταθανάτιο ζωή παρα μόνο στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ανθρώπου κατά τη διάρκεια της ζωής του, “δεν υπάρχει παράδεισος ή μετά..... 
θάνατον ζωή, αυτό είναι ένα παραμύθι για όσους φοβούνται το σκοτάδι...” δήλωσε στη συνέντευξή του.
Ο Βρετανός αστροφυσικός που μετακινείται με αναπηρική καρέκλα και επικοινωνεί μέσω υπολογιστή και φωνητικού συνθεσάιζερ έχει ζήσει με την αναμονή του πρόωρου θανάτου τα τελευταία 49 χρόνια. Παρόλα αυτά δηλώνει “Δε φοβάμαι το θάνατο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν βιάζομαι να πεθάνω. Έχω τόσα πολλά που θέλω να κάνω πρώτα."
Τον περασμένο Ιούνη είχε δηλώσει επίσης οτι δεν πιστεύει στην ύπαρξη θεού κι οτι μόνο επιστήμη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως οι νόμοι του "Θεού". Μάλιστα είχε υπογραμμίσει " Το χέρι του Θεού δεν ήταν απαραίτητο για να δημιουργηθεί το σύμπαν, το οποίο σχηματίσθηκε από μόνο του, με τη λογική των νόμων της φυσικής".

 http://tvxs.gr/news/

4 σχόλια:

  1. αυτο δεν το ξερει κανενας,
    αλλοι επιστημονες λενε ετσι και αλλοι λενε αλλιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΘΕΟΥ
    ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΘΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κριμα με τοσο μυαλο τον προικισε ο Θεος και αυτος φτανει στο τελος της ζωης του λεγοντας οτι δεν υπαρχει Θεος...ελπιζω να το καταλαβει πριν πεθανει... ειναι παραλογο ενας τετοιος επιστημονας που διαπιστωνει την τελειοτητα του συμπαντος και της ολης δημιουργιας; να φτανει στο τελος της ζωης του κ να λεει ολα εγιναν απο το τιποτα...απο το τιποτα δεν γινεται ποτε κατι...κατι αλλο υπαρχει που δημιουργησε αυτο το συμπαν κ αυτη την τελειοτητα και αυτο ειναι ο Θεος...κριμα Στιβεν....κριμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι απο που ηξεραν οι αγνοι πατερες της θρησκειας μας (Πατερ Κοσμας Αιτωλος, Πατερ Παισιος κ.α. για ολα αυτα που θα συμβουν και συμβαινουν ενα ενα μεχρι σημερα? Προφανως καποιος υπαρχει εκει πανω, ανωτερος, τον οποιο εμεις δεν ειμαστε αξιοι να τον νιωσουμε διοτι μας εφαγε η κακια και η αλαζονεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο