Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Έληξε η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ - Αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών

Συνυπολογίσαμε και τον καύσωνα στην απόφασή μας, λένε οι εργαζόμενοι στους δήμους
«Δεν συμφωνούμε με τις προτάσεις της κυβέρνησης- θα συνεχίσουμε με άλλες μορφές κινητοποιήσεων», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ 

       Να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους με τη μορφή που είχαν έως τώρα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους δήμους. Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ- ΟΤΑ. Τις επόμενες ώρες θα αρχίσει κανονικά η αποκομιδή των σκουπιδιών...........


    Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ Νίκος Τράκας ευχαρίστησε τους κατοίκους της πόλης για τη συμπαράστασή τους, όπως είπε. Συνέχισε λέγοντας ότι δεν συμφωνούν με τις προτάσεις της κυβέρνησης και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με άλλη μορφή. Όπως είπε ο κ. Τράκας, οι εργαζόμενοι στους δήμους συνυπολόγισαν τώρα  στην απόφασή τους τον καύσωνα και τις δυσκολίες που δημιουργεί και πρόσθεσε ότι από σήμερα θα βγουν τα απορριμματοφόρα για αποκομιδή σκουπιδιών.
         Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες και κατά τη διάρκειά της ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις, με τη μειοψηφία να ζητά τη συνέχιση της απεργίας έως και την Κυριακή. Ωστόσο, επικράτησε η άποψη ότι δεν πρέπει να παραταθεί η ταλαιπωρία των πολιτών με δεδομένο ότι στους δρόμους βρίσκονται χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών και ταυτόχρονα η θερμοκρασία θα ξεπεράσει από αύριο τους 40 βαθμούς. 
      Ούτως ή άλλως πάντως για να καθαρίσουν οι δρόμοι από τα σκουπίδια θα περάσουν τουλάχιστον 3- 4 μέρες λόγω του όγκου τους.
       Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να σχεδιάσει νέες κινητοποιήσεις, αφού όπως επισήμαναν, δεν είναι ικανοποιημένοι από τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης και δεν τους καλύπτει η νομοθετική παρέμβαση, αφού θα στείλει χιλιάδες εξ αυτών στην ανεργία. 


http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο