Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Ο Δήμος Θέρμου τίμησε τους Πεσόντες Αεροπόρους του


Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας, ο Δήμος Θέρμου τίμησε τη μνήμη των Πεσόντων Αεροπόρων του, στο πλαίσιο διήμερων εκδηλώσεων (χθες και σήμερα) ενώ έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου, με την παράλληλη ονοματοδοσία οδών του Θέρμου με ονόματα Πεσόντων Αεροπόρων.

Χθες, στις 8 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Θέρμου, βραβεύτηκαν οι συντελεστές της κατασκευής του Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων, ενώ έγινε και η τελετή της αδελφοποίησης του Δήμου Θέρμου με τον Δήμο Αγίου Ευστρατίου Λήμνου. Ακολούθησε ομιλία από τον Πτέραρχο ε.α. κ. Γρηγόριο Χαντζή. Στην πλατεία του Θέρμου στις 9 το βράδυ έγιναν απονομές πλακετών στις οικογένειες των Πεσόντων και βράβευση του Δήμου Αγίου Ευστρατίου Λήμνου και στη συνέχεια ακολούθησε μουσική παράσταση από την μπάντα και την ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σήμερα, μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε μνημόσυνο για τους Πεσόντες Αεροπόρους στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θέρμου, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων έλαβε χώρα στο Λόφο του Αγίου Κοσμά στο Μέγα Δέντρο Θέρμου, με τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και πλήθους κόσμου.
Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Αιτωλοακαρνάνας Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.
















http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο