Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ


Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Καραγκούνης (πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης και μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Αλβανίας) συμμετείχε στην αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων που επισκέφτηκε τα Τίρανα 24/5-26/5 για την επίσημη έναρξη του έργου «Περαιτέρω ενίσχυση του Κοινοβουλίου της Αλβανίας στο πλαίσιο της διαδικασίας ευρωπαϊκής ένταξης της χώρας» στην έδρα του Αλβανικού Κοινοβουλίου.
Η Ελληνική Βουλή, ανέλαβε αυτό το έργο από κοινού με την Ιταλική μετά από διαγωνισμό που προκήρυξε η Ευρωπαϊκή Ένωση τον Οκτώβρη του 2016. Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί το έργο που στόχο έχει τη μεταφορά βέλτιστων πρακτικών νομοθέτησης και κοινοβουλευτικής λειτουργίας όπως επίσης και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των κοινοβουλίων της Ε.Ε. και της Αλβανίας. Σειρά εργαστηρίων θα λάβουν χώρα ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα, συμμετοχικότητα και η διαφάνεια του Αλβανικού Κοινοβουλίου.



Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας κ. Ίλιρ Μέτα, την Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτές της Ομογένειας και Υπουργούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Στην αντιπροσωπεία εκτός του Κώστα Καραγκούνη μετείχαν ο κ. Ξυδάκης (Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών), η κ. Τζούφη (Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας) και ο κ. Μπάρκας (Αντιπρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο