Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ: Να χορηγηθεί κάρτα ελεύθερης διέλευσης στους κατοίκους Γουριώτισσας, Ρίγανης, Παλαιομάνινας και Στρογγυλοβουνίου για τα διόδια Αγγελοκάστρου

Δελτίο τύπου

Να χορηγηθεί κάρτα ελεύθερης διέλευσης στους κατοίκους Γουριώτισσας, Ρίγανης, Παλαιομάνινας και Στρογγυλοβουνίου για τα διόδια Αγγελοκάστρου

     Η Ιόνια οδός, ένα έργο που έχει ξεκινήσει δεκαετίες πριν και σήμερα ολοκληρώνεται και παραδίδεται στους πολίτες, υπερκοστολογημένο από πολιτικοεργολαβικά τερτίπια και συμφέροντα, περνώντας από σαράντα κύματα καθυστερήσεων δεκαετιών και καθιστώντας το Αγρίνιο, το μεγαλύτεροαστικό κέντρο του νομού, τυφλή πόλη, δυστυχώς, παρ’ όλη την αναγκαιότητά του, εξακολουθεί να δημιουργεί επιπλέον μεγάλα προβλήματα στην περιοχή!..........


Οι κάτοικοι των χωριών Γουριώτισσας, Ρίγανης, Παλαιομάνινας, και Στρογγυλοβουνίου ουσιαστικά αποκλείονται από τη χρήση της Ιόνιας οδού προς Αγρίνιο και Μεσολόγγι, αλλά κι άλλες τοπικές τους διαδρομές, για τις καθημερινές τους ανάγκες, εξ αιτίας των διοδίων που υπάρχουν στην περιοχή Αγγελοκάστρου.
       Οι συγκεκριμένοι συμπολίτες, καθημερινά επισκέπτονται,  μια και δύο φορές ημερησίως,Αγρίνιο και Μεσολόγγι και την κοντινή περιοχή τους, για Δημόσιες  υπηρεσίες, σχολεία, φροντιστήρια, νοσοκομεία, τράπεζες, εμπορικές συναλλαγές και τις εν γένει εργασίες τους, αντιμετωπίζοντας το δυσβάστακτο κόστος των διοδίων ύψους, διανύοντας υποχρεωτικά ελάχιστο μήκος της Ιόνιας οδού.
    Επισημαίνεται ότι δεν έχει κατασκευαστεί παράπλευρος δρόμος για τη διευκόλυνση των κατοίκων της περιοχής, ώστε να αποφεύγεται η χρήση της Ιόνιας οδού.
     Η πολιτεία  οφείλει να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα και να χορηγήσει κάρτα ελεύθερης διέλευσης στους κατοίκους των παραπάνω χωριών για τα συγκεκριμένα διόδια!
   Οι δρόμοι πρέπει να δημιουργούνται για να απελευθερώνουν την επικοινωνία και τις μετακινήσεις κι όχι να τις περιορίζουν, εξ αιτίας της υπαγωγής τους στην ακόρεστη κερδοσκοπία αυτών που τους εκμεταλλεύονται μέσω των διοδίων!
     Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων των παραπάνω χωριών και καλεί όλους τους Αιτωλοακαρνάνες και τους φορείς να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας,που πραγματοποιούν, την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 11:00’ το πρωί, στα διόδια Αγγελοκάστρου.

Το γραφείο τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο