Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Αγρίνιο: “Συγχαρητήρια, έχετε κερδίσει μια μεζονέτα!”

“Γεια σας! Επικοινωνούμε από την εταιρεία «Aquaris Κατασκευαστική» για να σας ενημερώσουμε ότι έχετε κερδίσει μια μεζονέτα 115 τμ χωρίς κλήρωση! Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πατήστε το 0»
Αυτό είναι το μήνυμα που, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο agriniopress.gr, ακούνε στα τηλέφωνα τους κάτοικοι του Αγρινίου τις τελευταίες μέρες. Οι πιο καχύποπτοι, φροντίζουν να κατεβάζουν αμέσως το ακουστικό, αλλά δεν λείπουν και οι ευκολόπιστοι και αφελείς, στους οποίους άλλωστε στοχεύουν οι επιτήδειοι και που όπως φαίνεται “πέφτουν” στην παγίδα της ιστορίας, που είχε χρόνια να εμφανιστεί στην Ελλάδα.


Ετσι όσοι πατήσουν το πλήκτρο που τους υποδεικνύεται, καλούν σε γραμμή υψηλής χρέωσης, ώστε να μάθουν περισσότερα για την μεζονέτα που “κέρδισαν” και μέχρι να βγάλουν άκρη, έχουν καταχρεωθεί από το τηλεφώνημα, γεμίζοντας παράλληλα τις τσέπες αυτών που επινόησαν τον συγκεκριμένο τρόπο τηλεφωνικής εξαπάτησης, μιας και περί αυτού πρόκειται.
Καταγγελίες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν έχουν γίνει ακόμη στην Αστυνομία στο Αγρίνιο, αλλά το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί σε πολίτες της περιοχής το τελευταίο διάστημα.
Κάτι ανάλογο είχε καταγραφεί στις αρχές του 2009, σε διάφορές περιοχές της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ εκείνης της περιόδου στην “Καθημερινή”.

 http://www.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο