Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Συγχωνεύονται τα πολυτεκνικά του ΟΓΑ με το επίδομα τέκνων

Συγχώνευση του επιδόματος τέκνων με το επίδομα τριτέκνων / πολυτέκνων που χορηγεί ο ΟΓΑ αλλά και περικοπές σε προνοιακά επιδόματα προβλέπει η λίστα με τα προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας με τους θεσμούς

Αλλαγές με περικοπές και συγχωνεύσεις στα προνοιακά επιδόματα και προοπτική ολοκλήρωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2018, προβλέπει η λίστα με τα προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών.
Στο στόχαστρο βρίσκονται 35 επιδόματα και παροχές, εκ των οποίων ορισμένα ήδη, με το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, μειώθηκαν δραστικά ή έπαψαν να χορηγούνται.
Οι απαιτούμενες αλλαγές περιλαμβάνουν μείωση, συγχώνευση ή και κατάργηση επιδομάτων, είτε λόγω αλληλοκάλυψης είτε λόγω της καθολικής εφαρμογής του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.
Από τις παρεμβάσεις, θα θιγούν ακόμη και δικαιούχοι επιδομάτων αναπηρίας ή οικογενειακών επιδομάτων. Για τα επιδόματα αναπηρίας προβλέπεται η καθιέρωση ενιαίου συστήματος παροχής με αυστηρά κριτήρια, ενώ για τα οικογενειακά η ενοποίηση του ενιαίου επιδόματος τέκνων με το επίδομα τριτέκνων/πολυτέκνων, με παράλληλη αναναπροσαρμογή προς τα κάτω των εισοδηματικών κριτηρίων, ώστε τα κονδύλια χρήματα που θα περισσέψουν να χρησιμοποιηθούν για αύξηση του ποσού ανά παιδί.
Ειδικότερα, το ημερολόγιο των αλλαγών του προνοιακού χάρτη της χώρας, προβλέπει:
-Ιούνιος 2017: Νομοθεσία για το επίδομα στέγασης.
-Οκτώβριος 2017: Εξορθολογισμός των εκπαιδευτικών επιδομάτων.
-Νοέμβριος 2017: α) Μεταρρύθμιση των οικογενειακών επιδομάτων. β) Μεταρρύθμιση αναπηρικών επιδομάτων – νέα νομοθεσία για τον καθορισμό των προϋποθέσεων απόδοσης των αναπηρικών επιδομάτων.
Α’ τρίμηνο 2018: Μεταρρύθμιση των παροχών αναπηρίας.
Β’ τρίμηνο 2018: α) Εναρμόνιση των κανόνων για τα επιδόματα αναπηρίας και κοινωνικής μέριμνας σύμφωνα και με τη μεταρρύθμιση των παροχών αναπηρίας έως τον Ιούνιο του 2018.
β) Τον Μάιο του 2018 θα αναθεωρηθούν οι κανόνες παροχών αναπηρίας και κοινωνικής πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένου του νόμου 4387/2016.
 http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο