Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει, με τους ξέχειλους από σκουπίδια κάδους του Μύτικα το Σαββατοκύριακο.

Κάθε Σαββάτο και Κυριακή, τους καλοκαιρινούς ιδίως μήνες, η ίδια εικόνα στους κάδους σκουπιδιών του Μύτικα. Τα σκουπίδια μέχρι πάνω στους ανοικτούς κάδους και σωρός έξω από αυτούς, με την μυρωδιά να σου κόβει την ανάσα.
Το συγκεκριμένο θέμα είναι αυτό για το οποίο δεχόμαστε σχεδόν καθημερινά τις περισσότερες και πιο έντονες οχλήσεις να το αναδείξουμε και να κάνουμε κάτι (!!!)....

Εμείς απλά δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να λυθεί, απλά υποσχόμαστε να το ξαναθέσουμε και παραπέμπουμε όσους μας πλησιάζουν στη δημοτική αρχή. Γνώμη μας, δεν γίνεται και δεν πρέπει να λύνονται αυτά τα θέματα από τα Blogs, αλλά πρέπει να φτάνουν από τους ίδιους τους δημότες κατευθείαν στα αυτιά αυτών που έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι. Αυτό εμείς πιστεύουμε. 
Αυτό το Σαββατοκύριακο λοιπόν δεν θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα. Έτσι λοιπόν η ίδια άσχημη εικόνα υπήρχε σε πάρα πολλούς κάδους του Μύτικα.
Τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση; Χρόνια τώρα γινόμαστε περίγελος των επισκεπτών και δικαίως. Σίγουρα οι ευθύνες των δημοτών είναι μεγάλες, όμως οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι ακόμα μεγαλύτερες κατά την γνώμη μας, μιας και η ίδια παραμένει αμέτοχος παρατηρητής της πολύ άσχημης αυτή κατάστασης.
Οι δημότες πρέπει να φροντίζουν να μην βγάζουν τα σκουπίδια τις ημέρες που δεν έχει αποκομιδή, και αν τα βγάζουν να τα πηγαίνουν σε κάδους που είναι αδειανοί. Οι αποστάσεις στον Μύτικα δεν είναι δα και τεράστιες.
Η δημοτική αρχή πρέπει να σκεφτεί και να εφαρμόσει λύσεις, κάτι που επ' ουδενί δεν έχει κάνει. Πλήρης αδιαφορία, απλός παρατηρητής και δεν τους νοιάζει καθόλου. Φταίνε οι δημότες, κούνημα το δάχτυλο και το θέμα είναι λήξαν γι αυτούς.
Εμείς διαφωνούμε πλήρως. Αυτοί που ηγούνται του τόπου αλλάζουν και σπάνε τις λάθος νοοτροπίες των πολιτών, με πράξεις και όχι με λόγια, παρά το πολιτικό κόστος το πρόσκαιρο κατά την γνώμη μας.
Εύλογα θα μας ρωτήσετε και ποιες λύσεις να εφαρμόσει; Λύσεις υπάρχουν. Συνεννόηση με τους επαγγελματίες ώστε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να προμηθευτούν μεγάλο ατομικό κάδο (ή να τους προμηθεύσει ο Δήμος), με υποχρέωση τους το Σαββατοκύριακο να αποθηκεύουν εκεί τα σκουπίδια τους, εξέταση πιθανότητας αύξησης του αριθμού των κάδων και των σημείων τοποθέτησης τους, εξέταση δυνατότητας αποκομιδής και το Σαββατοκύριακο (κάποιοι Δήμοι το εφαρμόζουν) κ.α.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, και αυτή που πρέπει να ενεργήσει άμεσα είναι η δημοτική αρχή, τώρα που είναι νωρίς ακόμη εν όψη Καλοκαιριού.



mytikaspress

3 σχόλια:

  1. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΛΑΒΗ 20 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΞΕΧΑΣΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΛΑΒΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΝΘΗΛΑΚΟΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o αντιδήμαρχος γκόλιας τι κάνει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τα λυματα που πηγαινουν στην θάλασσα γιατι δεν φωνάζει κανεις στον μυτικα μαλλον αυτο δεν τους ενοχλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο