Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Παράπονα γιατι δεν προσκλήθηκε ο σύλλογος τους στην αιμοδοσία στη Βόνιτσα στο "Φεστιβάλ Υγείας, Ευζωίας και Πολιτισμού"

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ 

Βόνιτσα 02/06/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        Ο Εθελοντικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Πολιτών Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας δραστηριοποιείται στο Δήμο μας τα τελευταία δέκα έτη. Αποτέλεσμα των πολύχρονων προσπαθειών μας είναι ότι ο Σύλλογος απαριθμεί 250 ενεργά μέλη-εθελοντές αιμοδότες, που συντηρούν τράπεζα αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας προσφέροντας 200-250 μονάδες αίματος ανά έτος. 
      Η κοινωνική προσφορά του Συλλόγου, ο οποίος βασίστηκε αποκλειστικά στην ευαισθησία των πολιτών του Δήμου μας και στην αδιάκοπη κοπιώδη εθελοντική προσφορά και εργασία των μελών του, έχει γίνει αισθητή σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο του Δήμου μας. Ο Σύλλογος πάντα ανταποκρίθηκε άμεσα στις έκτακτες ανάγκες για αίμα των συμπολιτών μας και θα συνεχίσει να το κάνει.
     Πρόσφατα διοργανώθηκε στη Βόνιτσα "Φεστιβάλ Υγείας, Ευζωίας και Πολιτισμού", το οποίο περιλάμβανε διήμερη αιμοδοσία με σκοπό τη δημιουργία ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ. Στην εκδήλωση αυτή ούτε προσκλήθηκε ο Σύλλογος μας, ούτε ζητήθηκε η άποψή του. 
      Άποψή μας μας είναι ότι η εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο μας πρέπει να ενισχύεται και όχι να αποδυναμώνεται με την προσπάθεια διάσπασης του κινήματος.....



      Ο Σύλλογος μας με την ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ που συντηρεί έχει έμπρακτα αποδείξει ότι μπορεί να στηρίζει τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, όπως γενικότερα τον πληθυσμό της περιοχής μας ,χωρίς ουσιαστικά να μένουν κενά στην εξυπηρέτηση όσων έχουν ανάγκη. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι διοργανωτές του Φεστιβάλ , καθώς αφενός μέλη των Συλλόγων τους είναι ήδη εθελοντές αιμοδότες στο Σύλλογό μας και αφετέρου μέλη των συνδιοργανωτών του Φεστιβάλ έχουν ήδη εξυπηρετηθεί άμεσα από τον Σύλλογό μας, όταν χρειάστηκε.
       Η πρόταση μας είναι αντί να διασπούμε το κίνημα της εθελοντικής αιμοδοσίας που ήδη οργανωμένα εκφράζεται μέσα από το Σύλλογο των Εθελοντών Αιμοδοτών Πολιτών Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για την ενίσχυση της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ που ήδη υπάρχει. 

Με φιλικούς χαιρετισμούς, 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

6 σχόλια:

  1. Εχετε απολυτο δικιο...
    Τι παει καλα στη βονιτσα;
    Και οτι καλο γίνεται κοιτανε να το διαστρεβλωσουν...ετσι εγινε με το συλλογο των εν αθηναις βονιτσανων και με το συλλογο γυναικών βονιτσας..για αυτο δεν παμε μπροστα.. μας τρωει η ζηλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανωνυμε 1:20..
      Ετσι ειναι Δυστυχώς.
      Τους εβγαλε τα ματια ο Χορτης οσον αφορα το συλλογο των εν αθηναις.
      Οσο για το σύλλογο γυναικών τις εφαγε η ζηλεια για τη πρόεδρο. Προσπαθουσαν να τη μειωσουν με διάφορα ψεματα εναντιον της.
      Τι κερδισαν;
      Οι δυο συλλογοι να μην ακούγονται πουθενα.
      Τους δραστηριους ανθρωπους τους χτυπαμε πισωπλατα.
      Λυπαμαι σα βονιτσανος.

      Διαγραφή
  2. Μπραβο στον αιμοδοτικο συλλογο για τα παραπονα.
    Αλλα γιατι τοσο καθηστερημανα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιοι ειστε εσεις που ειστε μελη του Συλλογου. Ουτε που ξερουμε απο ποιους απαρτιζεται αυτος ο συλλογος και δεν τον εχουμε δει να συμμετασχει πουθενα. Γραψτε παρακαλω τα ονοματα σας. Και ποιος σας ειπε οτι απαγορευεται να γινει και απο αλλους τραπεζα αιματος και αιμοδοσια? Ωραιοι ειστε κι εσεις και τα παραπονα σας. Αι σιχτιρι πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην προσπαθειτε να αμαυρωσετε μια πολυ καλη εκδηλωση δυο ημερων που εγινε για μικρους και μεγαλους η οποια εδωσε καλα μηνυματα και ιδιαιτερα στα παιδια μας. Απλα επειδη ειχε επιτυχια, δεν αρεσε σε καποιους και βρηκαν αφορμη δηθεν την αιμοδοσια. Δεν περνανε πια αυτα τα μηνυματα. Και ποιοι ειστε εσεις απο το συλλογο που αντιδρατε? Επιτελους αυτος ο κοσμος εδω θα αλλαξει μυαλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν εγινε περυσι η διαμαρτυρια για το Κεντρο Υγειας Βονιτσας, εσεις του αιμοδοτικου συλλογου που ησασταν? Ουτε οι κατοικοι της Βονιτσας δεν ηταν, ακομη ομως χειροτερα δεν βγηκαν εξω ουτε οι ιδιοι οι υπαλληλοι του Κεντρου Υγειας. Αφηστε λοιπον τα παραπονα γιατι δε σας παιρνει να τα κανετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο