Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Όχι στην καταπάτηση του ρέματος ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ - Να προστατευτεί το ρέμα ζητά η Δημοτική Παραταξη Ακτίου-Βόνιτσας "Πολίτες σε Δράση"

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση» Ακτίου - Βόνιτσας

     Στο δημοτικό συμβούλιο της 23.06.2017, ζητήσαμε να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης το ζήτημα των παρεμβάσεων ιδιωτών στις παρόχθιες περιοχές του υδατορέματος Μοναστηρακίου και δη του τμήματος που βρίσκεται εντός ορίων οικισμού.
       Αφορμή για την παρέμβασή μας αυτή αποτέλεσε η διαπίστωση ότι κατά τους τελευταίους μήνες, υφίσταται προσπάθεια ιδιώτη, τον οποίον και ονοματίσαμε (χωρίς φυσικά το ζήτημα να είναι προσωπικό), να επεκτείνει την παρόχθια ιδιοκτησία του, με επιχώσεις και τεχνικές κατασκευές, σε βάρος της κοίτης του ρέματος, αν όχι με την ανοχή, αλλά πάντως υπό την αδιαφορία της δημοτικής αρχής. 
       Ασφαλώς, τονίσαμε την αναγκαιότητα ελέγχου όλων των περιπτώσεων, με τη σύσταση αρμόδιας προς τούτο επιτροπής, προκειμένου η τεχνική υπηρεσία του Δήμου να αντιπαραβάλει την υφιστάμενη σήμερα κατάσταση με τις υπάρχουσες αποτυπώσεις, που φέρουν την έγκριση της τότε Νομαρχίας Αιτ/νίας..............


       Θεωρούμε άλλωστε πως το υδατόρεμα Μοναστηρακίου και οι παρόχθιες περιοχές του τυγχάνουν ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και αποτελούν σημείο αναφοράς για το χωριό. 
       Αναγκαία είναι όχι η εγκατάλειψη και η υποβάθμισή του, αλλά η περαιτέρω ανάδειξη, με ένταξη σε σχετικά αναπτυξιακά προγράμματα (όπως το ήδη εγκεκριμμένο ΑΝΑΣΑ), προκειμένου, σε αντίθεση με την αδράνεια των δημοτικών αρχόντων τα τελευταία χρόνια, να συνεχιστεί η αξιόλογη προσπάθεια που έλαβε χώρα τη δεκαετία του 1990, όταν με τα πενιχρά μέσα της τότε κοινότητας Μοναστηρακίου, κατέστη δυνατή η τιθάσευση του ρέματος και η αισθητική αναβάθμισή του, η οποία και καθόρισε τη συνολική εικόνα του χωριού. 
         Η συζήτηση του θέματος ως εκτός ημερήσιας διάταξης, έγινε δεκτή από το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε, με πρωτοβουλία της πλειοψηφίας, την αναβολή του θέματος και τη συζήτησή του στο επόμενο Δ.Σ., μετά το οποίο και θα επανέλθουμε, αφού δεν έχουμε σκοπό ν’ ανεχθούμε ούτε την αδιαφορία του Δημάρχου για τη δημόσια και δημοτική περιουσία, ούτε την τάση του να διαχωρίζει τους πολίτες ανάλογα με την εικαζόμενη ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές, πράγμα για το οποίο και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ίδιος μας προιδέασε,  με την τοποθέτησή του, στην οποία έκανε λόγο για άσχετα με το τιθέμενο ζητήματα.  

Βόνιτσα, 24 06 2017

Δημοτική παράταξη
 «Πολίτες σε Δράση» 
Ακτίου - Βόνιτσας

9 σχόλια:

  1. Πήρε ένα οικόπεδο ολόκληρο ο ΚΑΡΑΜΠΑΣ και τον ανέχεται ο καριολης γιατί τον ψήφισε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ;ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΨΗΦΟΥΣ ΘΕΛΕΙ.ΕΣΥ ΚΟΥΝΕΛΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ ΤΙ ΛΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά μην πάρει θέση ο Κάρυ...απόλυτος άρχοντας κάνει οτι θέλει αντιπολίτευση κανένας βρέθηκε τώρα κάποιος το είπε στον Λιάπη ενώ σε δεκάδες καταπατήσεις που γίνονται τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KATAPATHSH STHN KATOYNA STA KATOMERISIA KAI O STOYPAS TIPOTA STHN PALERO APENANTI APO VOUNAKI HOTEL KAI FRADELOS TIPOTA STON DROMO PLAGIA-PERATIA TO IDIO STHN VONITSA O SOLONAS KATAPATHSE PLATEIA O DHMARXOS TON AFHNEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς εδω στη Βονιτσα λειτουργούμε επαγγελματικά. Ταϊζουμε με απ ευθείας αναθέσεις τους δικους μας εργολάβους και αυτοι με τη σειρα τους καταπανε ρεματα, ποταμια, εκτασεις δημοσίου... Και άντε πιάστε μας ! Εις υγεια των κορόιδων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μανία που εχετε και σεις οι Κομμουνιστές με τα σπίτια του Κοσμάκη???? Αφήστε τον να λεηλατησει και το ρεμα, να χαλάσει το υπεροχο περιβαλλον, να κτίσει σπίτι και να αφησει και περιουσια στα παιδια του, ενω του διπλανου τιμιου βλακα τα παιδια του, που σεβονται το περιβαλλον, θα μενουν στο ενοικιο και θα δουλευουν σαν σκυλια μια ζωη για 300 ευρω.
    ΝΤΡΟΠΗ η καταπάτηση της περιοχής μοναδικού φυσικού κάλλους.

    Σημείωση: Δεν παει άλλο. Να καταργηθεί η τοπική αυτοδιοίκηση. Ουτε υπογραφή για χαρτί στις δημόσιες τουαλέτες οι δήμαρχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να παρέμβει αμέσως ο Δήμαρχος να σταματήσει τη καταπάτηση. Είναι αρμοδιότητα του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το "κόρακας, κόρακα μάτι δε βγάζει" πρώτη φορά το ακούς κύριε Λιάπη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ρέμα που διασχίζει το Μοναστηράκι, είναι το μοναδικό που διασχίζει χωριό στο δήμο Ακτίου Βόνιτσας και από τα ελάχιστα που έχουν απομείνει πλέον σε όλη την Ελλάδα.
    Παρ’ ότι παλιότερα δέχτηκε επιθέσεις συμφερόντων και ο φυσικός του χώρος συρρικνώθηκε δραματικά, τελικά ο τότε Πρόεδρος Μοναστηρακίου Ανδρέας Κορδώνης, ο μεγάλος δάσκαλος, που έβλεπε με απίστευτη διορατικότητα το μέλλον και την ανάπτυξη του χωριού, κατάφερε με υπερπροσπάθειες και με εργασίες ανάπλασης που έκανε, να διασώσει το μεγαλύτερο μερος της φυσικής του κοίτης και να το μετατρέψει σε ενα φυσικό παράδεισο.
    Τώρα ξανά ξεκίνησε η καταπάτηση του ρέματος αφού είναι εξαιρετικά επικερδής δραστηριότητα αφού δημιουργεί περιουσίες εκ του μηδενός, προς όφελος καιροσκόπων και εις βάρος όλων των κατοίκων που βλέπουν όχι μόνο να υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής τους αλλά και να απαξιώνεται η δημόσια περιουσία τους.
    Το υδατορέμα του Μοναστηρακίου θα μπορούσε να είναι ένας παράδεισος στην καρδιά του χωριού και αντ’ αυτού αφήνεται να απαξιωθεί, αφού οι φορείς που είναι αρμόδιοι για την προστασία του παίζουν «γαϊτανάκι» με τις ευθύνες τους, ενώ πολλές φορές με την στάση τους αφήνουν βάσιμες υπόνοιες ότι «κάνουν πλάτες» στην λεηλασία του δημοσίου χώρου.

    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΜΑ
    ΤΟ ΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο