Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Ρύθμιση θαλάσσιας κυκλοφορίας και αλιείας σε περιοχές με λουόμενους



Με απόφαση του Λιμεναρχή Λευκάδας κ. Αθανασίου Βρύζα απαγορεύεται, μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη 2017,  η κυκλοφορία, η αγκυροβολία και η προσγιάλωση παντός είδους μηχανοκίνητων σκαφών σε απόσταση μικρότερη των τριακοσίων (300) μέτρων από ακτές που συρρέουν κολυμβητές, ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή όχι σημαντήρες. Ελπίζουμε να υπάρξουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και επόπτευση, από πλευράς του Λιμεναρχείου, για την απαρέγκλιτη τήρηση των προβλεπομένων στην απόφαση, που πρώτιστο στόχο έχουν την ασφάλεια των λουόμενων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Α … και ευελπιστούμε να μην σηκώσουν πάλι φέτος κουρνιαχτό οι κάθε λογής όψιμοι επαναστάτες της πεντάρας, για μια απόφαση που είναι απόρροια των Διεθνών Κανονισμών για την Αποφυγή Ατυχημάτων στην θάλασσα και απλά υπενθυμίζει τα αυτονόητα που πρέπει να τηρούν, και είναι ήδη γνωστά, στους κυβερνήτες παντός τύπου σκάφους… (Δες εδώ).
Αναλυτικά η απόφαση με θέμα «Λήψη μέτρων ρύθμισης θαλάσσιας κυκλοφορίας και αλιείας σε θαλάσσιες περιοχές στις οποίες συρρέουν λουόμενοι εντός περιοχής δικαιοδοσίας Λιμενικής Αρχής Λευκάδας»:
«… Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
1. Την απαγόρευση, για το χρονικό διάστημα μέχρι 30-09-2017, της πόντισης πάσης φύσεως αγκυροβολίων, της κάθε είδους πρόσδεσης από σταθερά ή μη σημεία των ακτών με την προέκταση σχοινιών, την αγκυροβολία και την κυκλοφορία των επαγγελματικών λέμβων και των μηχανοκίνητων σκαφών (επαγγελματικών και ιδιωτικών), των πάσης φύσεως μηχανοκίνητων θαλασσίων μέσων αναψυχής καθώς και την προσέγγιση και προσγιάλωση Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίων και μεγάλων σκαφών σε απόσταση μικρότερη των τριακοσίων (300) μέτρων από τις ακτές εντός περιοχής αρμοδιότητας της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας στις οποίες συρρέει πλήθος λουόμενων ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή όχι σημαντήρες.
2. Την απαγόρευση αλιείας με δίχτυα και παραγάδια σε απόσταση μικρότερη των τριακοσίων (300) μέτρων από τις ακτές και συγκεκριμένα στις θαλάσσιες περιοχές εντός περιοχής δικαιοδοσίας της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας όπου συρρέουν λουόμενοι, για χρονικό διάστημα μέχρι 30-09-2017.
3. Οι παραβάτες της απόφασης αυτής ανεξάρτητα από τις ποινικές και αστικές ευθύνες που συντρέχουν κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις διοικητικές κυρώσεις του άρθρου 157 του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, που κυρώθηκε με το άρθρο μόνον του ν.δ. 187/1973 (ΦΕΚ 261 Α΄), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
4. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
5. Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί για εκτέλεση.»
Για το πλήρες κείμενο δες εδώ.

 http://www.kolivas.de/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο