Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Πριγκιποννήσια: Το μέρος που λάτρεψε ο Αριστοτέλης Ωνάσης


Πήγαινε στη Λευκάδα και συνδύασε αυτά που κάνουν οι πολλοί με ξεχωριστές εμπειρίες. Φτάσε στο Νυδρί και τα Πριγκιποννήσια που λάτρεψε ο Ωνάσης. Γνώρισε την ορεινή Λευκάδα και βούτα στο Πόρτο Κατσίκι σε ένα μπάνιο – εμπειρία.
Ο Σκορπιός και τα άλλα Πριγκιποννήσια και βουτιές σε ερημικές παραλίες

Ακριβώς απέναντι από το Νυδρί της Λευκάδας τα Πριγκιποννήσια σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις και να βουτήξεις στις απάνεμες και ερημικές παραλίες τους που λίγοι έχουν επισκεφτεί. Η Μαδουρή, η Χελώνη, το Σκορπίδι και η Σπάρτη θα σε μαγέψουν και θα σου χαρίσουν μια εμπειρία που θα αφηγείσαι για χρόνια. Κορυφαία σου στιγμή θα είναι επίσης όταν πλησιάσεις στον Σκορπιό, το θρυλικό νησί που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης και πλέον βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Ρώσου μεγιστάνα Ριμπολόβλεβ.

Ο ανδριάντας του Ωνάση και η πλούσια τουριστική ζωή στο Νυδρί
Επιστρέφοντας από τα Πριγκιποννήσια σίγουρα θα δώσεις ακόμα μεγαλύτερη σημασία στο λιμάνι του Νυδρίου εκεί που θα σου τραβήξει την προσοχή ο ανδριάντας του Αριστοτέλη Ωνάση. Στη συνέχεια περιπλανήσου στα γραφικά στενά του χωριού και επίλεξε κάποιο από τα δεκάδες εστιατόρια για να δοκιμάσεις τοπικές γεύσεις και να διασκεδάσεις με την παρέα σου στα μπαράκια του οικισμού.
 Πόρτο Κατσίκι: Εκεί που το μπάνιο γίνεται μοναδική εμπειρία
Επίσκεψη στη Λευκάδα χωρίς μπάνιο στο Πόρτο Κατσίκι δεν γίνεται. Βούτα στην κορυφαία παραλία της Ελλάδας και μία από τις κορυφαίες της Μεσογείου. Τα καταγάλανα νερά σε συνδυασμό με την λευκή άμμο σε αφήνουν να κοιτάς μαγεμένος. Φεύγοντας επισκεφτείτε το χωριό Αθάνι και τον οικισμό Δράγανο.

Ορεινή Λευκάδα: Η αρχιτεκτονική που θα σε ενθουσιάσει και τα καταπράσινα τοπία
Η Λευκάδα δεν είναι μόνο παραλίες. Πήγαινε εκδρομή στην Καρυά και τα άλλα ορεινά χωριά και εξερεύνησε τα βλέποντας τα πανέμορφα πετρόκτιστα σπίτια και τις αγροικίες. Το κεντρικό μέρος του νησιού. Φτάσε στο κατάφυτο υψίπεδο της Καρυάς και βρες το ομώνυμο κεφαλοχώρι με την πλατανοσκέπαστη πλατεία και το αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο Κεντήματος. Στον απόκρημνο όγκο του όρους Σταυρωτά (1167 υψομ.) βρίσκονται τα χωριά Εγκλουβή και Αι Λιάς και το υψίπεδο του Αγίου Δονάτου. Κοντά στο χωριό Κολλυβάτα αξίζει να δεις το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου (1611) και στο χωριό Πλατύστομα το μοναστήρι της Κόκκινης Εκκλησίας (1478).
Πηγή: www.autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο