Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΚΕΔΕ: Έως 6.000 οι προσλήψεις μόνιμων στην καθαριότητα –Όλες οι προβλέψεις

Στις 6.000 είναι πιθανόν να φτάσουν οι θέσεις των μόνιμων υπαλλήλων που αναμένεται να ζητήσουν οι δήμοι για τις υπηρεσίες καθαριότητας στο πλαίσιο της τροπολογίας Σκουρλέτη. Αυτό υποστηρίζουν μιλώντας στην aftodioikisi.gr πηγές της ΚΕΔΕ που είναι σε θέση να γνωρίζουν το κλίμα ανάμεσα στους δημάρχους: «Eίναι πολυ πιθανόν στα 2.500 αιτήματα να προστεθούν ακόμη 3 έως 3.500. Οι περισσότεροι δήμαρχοι, πλην ορισμένων εξαιρέσεων χρειάζονται και θα ζητήσουν προσωπικό στον τομέα καθαριότητας», τονίζουν. Και προσθέτουν: «Ήταν κάτι που ζητούσαν από καιρό και τώρα τους δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να το κάνουν».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος Γιώργος Πατούλης προέβλεψε ότι «είναι πολύ περισσότρες από 2.500 οι θέσεις μόνιμων που μπορούν να πάρουν οι δήμοι αν απελευθερωθούν οι θέσεις των συμβασιούχων». 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και κατά την νυχτερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος προέβλεψε ότι «αυτός ο αριθμός (σ.σ. οι 2.500) μπορεί ακόμη και να διπλασιαστεί», ανεβάζοντας τα πιθανά αιτήματα των δήμων σε 5.000. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «οι θέσεις των μόνιμων δεν μπορούν να ταυτιστούν με αυτές των συμβασιούχων γιατί υπάρχουν και εποχικές ανάγκες στους δήμους».
Ωστόσο “αγκάθι” αποτελεί το γεγονός ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν δίνεται η δυνατότητα, όπως έγινε για τους συμβασιούχους, να καλύπτονται οι δαπάνες μισθοδοσίας των αορίστου χρόνου του τομέα καθαριότητς από άλλους κωδικούς πλην των ανταποδοτικών τελών.
Αν, πάντως, αυτό το σενάριο ευοδωθεί τότε αναμένεται να προσληφθεί το μεγαλύτερο μέρος από τους 6.183 συμβασιούχους που υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικών ότι εργάζονται αυτή τη στιγμή στους δήμους.
Ωστόσο, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πάνω από 4.000 συμβασιούχοι θα μείνουν εκτός.
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο