Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Συγγενής της 27χρονης από την Πρέβεζα: «Μία την αγαπούσε, και την άλλη την κοπάναγε με το σκεπάρνι»


Ως οξύθυμο και βίαιο χαρακτήρα, τον περιγράφουν γείτονες - Είχε συλληφθεί για εμπλοκή σε σπείρα διαρρηκτών αλλά βγήκε με αναστολή και περιοριστικούς όρους - Είχε χτυπήσει και τον υποδιοικητή του ΑΤ Φιλιππιάδας, λένε μαρτυρίες

Δεν χωρά ανθρώπινος νους την οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο χωριό Πέτρα Πρεβέζης με θύμα μία 27χρονη γυναίκα και θύτη τον ίδιο της τον σύζυγο.

Ο 34χρονος άνδρας τραυμάτισε με σκεπάρνι την 27χρονη σύζυγό του μέσα στο ίδιο τους το σπίτι το βράδυ της Δευτέρας. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χατζηκώστα Ιωαννίνων, ενώ ο 34χρονος συνελήφθη μετά από πολύωρες έρευνες των αρχών και κατηγορείται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της συζύγου του.

Συγγενείς και κάτοικοι του χωριού που γνώριζαν πολύ καλά τον 34χρονο μιλούν για έναν οξύθυμο και βίαιο χαρακτήρα. Συγγενής της 27χρονης κοπέλας αποκαλύπτει μιλώντας στο protothema.gr ότι ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. «Ο άνθρωπος ήταν τρελός από χρόνια, ψυχάκιας. Υπήρχαν πιστοποιητικά, χαρτιά ότι ήταν τρελός. Είχε νοσηλευτεί στο ψυχιατρείο της Άρτας πολλές ημέρες και έπαιρνε χάπια. Τα είχε παρατήσει κάποια στιγμή και ξαναγύρισε πάλι, της είχα πει μην ξαναγυρίζεις, αλλά δεν με άκουσε ξαναγύρισε. Πήγε αυτός και επέμενε όταν χώρισαν και την παρακαλούσε. Δεν του έκανε τίποτα, δεν έδινε δικαιώματα». 

Ο ίδιος αναφέρει πως μπλεκόταν σε καυγάδες με κάθε αφορμή και πως πριν ένα χρόνο δεν δίστασε να δείρει τον υποδιοικητή της αστυνομίας της Φιλιππιάδας: «Φταίει η Δικαιοσύνη που τον άφησε έξω, ένα λάθος τραγικό. Είχε κάνει τόσες κλοπές, τόσα παραπτώματα. Τσακωνόταν με όλο το χωριό. Το έπαιζε μπρατσαράς και μπράβος. Αυτός ο άνθρωπος έδειρε πριν ένα χρόνο τον υποδιοικητή της αστυνομίας της Φιλιππιάδας».
 Ο 34χρονος, πριν από έναν μήνα είχε συλληφθεί για εμπλοκή σε σπείρα διαρρηκτών Ρομά στο Λούρο και ήταν έξω με αναστολή και περιοριστικούς όρους. Όπως αποκαλύπτει ο συγγενής που είχε άριστες σχέσεις με την 27χρονη κοπέλα και μιλούσε και με τον σύζυγό της, πριν από λίγες ημέρες του είχε εμπιστευτεί πως σκέφτεται να πάρει την οικογένειά του και να μετακομίσουν καθώς τον κυνηγούσαν: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως την έκανε την κοπέλα, την κοπάναγε με το σκεπάρνι. Υποτίθεται την αγαπούσε. Πριν λίγες ημέρες μου έλεγε ότι την αγαπάει και ότι θα την πάρει να πάνε να μείνουνε στην Αθήνα γιατί εδώ τον κυνηγούσαν κάποιοι γύφτοι, από τη σπείρα που ήταν και τους είχαν συλλάβει».

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει ο 34χρονος στο παρελθόν είχε χτυπήσει την σύζυγό του και εκείνος την είχε παροτρύνει να φύγει: «Αλίμονο στο παιδί το μικρό. Έχουν δει πολλά τα μάτια του παιδιού, αυτός τσακωνόταν συνέχεια με όλους. Είχα μάθει ότι μία φορά την είχε χτυπήσει και της είχα πει να σηκωθεί να φύγει».

Ο ίδιος λέει πως όλοι γνώριζαν στο χωριό τι άνθρωπος ήταν ο 34χρονος, τις ημέρες και τα έργα του: «Στις κλειστές κοινωνίες δεν μιλούν. Είμαστε ένα χωριό με 250 κατοίκους. Θέλω να διατηρηθεί η ανωνυμία μου γιατί εδώ στην επαρχία είναι διαφορετικά. Δεν θέλω να έχει μπλεξίματα  μετά η οικογένεια της κοπέλας. Τραγικό λάθος που τον έβγαλαν έξω οι δικηγόροι και ο Εισαγγελέας».
Ο άνδρας αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα της Άρτας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος που τον είχε αναλάβει σε παλαιότερες υποθέσεις δεν δέχτηκε να τον αναλάβει αυτή την φορά. 

Το χρονικό της υπόθεσης 
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η αδερφή της 27χρονης στο ptotothema.gr, το μοιραίο βράδυ η 27χρονη ήταν μαζί με μία φίλη της και το παιδί στο σπίτι. «Ήταν μαζί με μία φίλη της στο σπίτι και το παιδί. Όταν πήγε αυτός στο σπίτι ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Η φίλη της πήρε το παιδί γιατί φοβήθηκε και έτρεξε να κρυφτεί. Αυτός έμεινε μόνος του με την αδερφή μου και έκανε ότι έκανε». 
Ο 34χρονος χτύπησε και τραυμάτισε πολύ σοβαρά την σύζυγό του με ένα σκεπάρνι στο κεφάλι και τον αυχένα και έπειτα τράπηκε σε φυγή. Η φίλη της 27χρονης ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.
Αρχικά, η 27χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Άρτας, αλλά, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων και εισήχθη στη ΜΕΘ.

Η 27χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα , διασωληνωμένη.

Ο 34χρονος εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης μετά από πολύωρες έρευνες των αρχών και συνελήφθη.  Σημειώνεται πως ο ίδιος πριν από έναν μήνα είχε συλληφθεί για εμπλοκή σε σπείρα διαρρηκτών στο Λούρο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο