Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Με απλή αναλογική οι Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 θα γίνουν με απλή αναλογική». Αυτό ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξη του, στο Υπουργείο Εσωτερικών.
 Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι »η μεταρρύθμιση περιλαμβάνει, επίσης, τον ριζικό εκδημοκρατισμό των αυτοδιοικητικών θεσμών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το σύστημα εκλογής και τη θέσπιση κοινωνικής συμμετοχής και ελέγχου» και πρόσθεσε: «Μετά από επτά χρόνια κρίσης περνάμε σε μία νέα εποχή που τίποτε δεν μπορεί να είναι όπως παλιά».

Ο πρωθυπουργός επίσης σημείωσε ότι η απλή αναλογική θα ενισχύσει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και τη Δημοκρατία. «Θα εισάγει την αρχή της συνεννόησης και συνεργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε για “ριζικό εκδημοκρατισμό των αυτοδιοικητικών θεσμών, ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά το εκλογικό σύστημα, το σύστημα εκλογής δημοτικών, περιφερειακών συμβουλίων και δημάρχων και περιφερειαρχών, το σύστημα διοίκησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τη θέσπιση της κοινωνικής συμμετοχής και του ελέγχου των πολιτών απέναντι στον θεσμό”.
aftodioikisi.gr

5 σχόλια:

  1. Χαιρετίζω την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Είναι ένα καθοριστικό βήμα στο χτύπημα της διαφθοράς που δυστυχώς βασιλεύει στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Βέβαια πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί όσοι πλούτισαν από τη ΤΑ. Δυστυχώς είναι παρά πολλοί αυτοί από όλα τα κόμματα που χρησιμοποίησαν το θεσμό ως μέσο παράνομου πλουτισμού, όχι ως μέσο πολυτελούς διαβίωσης. Πρέπει να καθιερωθούν οι δύο θητείες δια βίου στους Δημάρχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυο ,θητείες, σε όλους και μετά στα σπίτια τους.Γίνανε επαγγελματίες και δεν ξεκολάνε απο την κουτάλα,τα "ληγούρια"!...

      Διαγραφή
  2. Η ελπίδα έρχεται με τον Αλέξη
    Με το χάραμα πρωϊ-πρωϊ πρίν φέξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ.ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 9:22 οι λαμογιές τελειώνουν με την απλή αναλογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο