Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: ΜΕΡΟΣ 2ο: Αντιδήμαρχε Οικονομικών κ. Στούπα Θεόδωρε ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ απο  ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση,  γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΝ
Αγαπητοί Αναγνώστες
       Συνεχίζουμε σήμερα 2-6-2017  την ενημέρωση σας με την ελπίδα μήπως και πάρουμε σαφείς απαντήσεις από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Στούπα Θεόδωρο.

ΘΕΜΑ 1
    Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Ακαρνανικά Νέα" δήλωσε ότι παρέλαβε από τη προηγούμενη Δημοτική Αρχή  χρέος 3.000.000 ευρώ και άλλα 3.000.000 ευρώ απαιτήσεις από δικαστικές διαμάχες. 
     Μπορείτε Αντιδήμαρχε Οικονομικών κ. Στούπα να επιβεβαιώσετε μέσα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο τα νούμερα αυτά; Υπάρχει πολιτική αποπληρωμής αυτών των χρημάτων, αν φυσικά είναι πραγματικές υποχρεώσεις; 
     Αντιδήμαρχε  κ. Στούπα όπως καλά γνωρίζετε σε  σωρεία υποθέσεων έχουν οριστεί  δικηγόροι  που διεκπεραίωσαν  ή διεκπεραιώνουν  απαιτήσεις προμηθευτών ή εργολάβων. Αν σε κάθε απαίτηση εκτός από το χρηματικό ποσό πληρώνουμε και δικαστικά έξοδα είναι φανερό ότι το ποσό  που θα πληρώσουμε οι Δημότες θα είναι πολύ μεγάλο. Τούτο είναι ολοφάνερο και ήδη έχουμε πληρώσει αρκετά.
        Κάποιοι προφανώς δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Η τακτική των κυλιόμενων χρεών στον επόμενο είναι κατά τη γνώμη μου ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ: Να τεθεί θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο "Χρέη προηγούμενων Δημοτικών περιόδων, τρόπος αποπληρωμής και αναζήτηση ευθυνών".......



ΘΕΜΑ 2
       Προχωρούμε στην ενημέρωση για δαπάνες που αφορούν το πρώην Δήμο Μεδεώνος για το χρονικό διάστημα ολόκληρο το 2013 και από 1-1-2014 μέχρι 31-8-2014 δηλ τους τελευταίους είκοσι μήνες της προηγούμενης Δημοτικής περιόδου. Δεν έχω στοιχεία για το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης το παραπάνω χρονικό διάστημα.

Ξεκινάμε για δαπάνες που αφορούν ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση.



ΣΥΝΟΛΟ 162.259,6
ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 1:  162.259,60 ΕΥΡΩ

***************************
Συνεχίζουμε με δαπάνες που αφορούν αγροτικούς δρόμους, καθαρισμό χώρων.


ΣΥΝΟΛΟ 179.052,9
ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 2: 179.052,90

*************************
       Πάμε σε δαπάνες στο ίδιο χρονικό διάστημα που αφορούν φωτισμό, ηλεκτρολογικά, τομέας πρασίνου, επισκευές, οικοδομικά υλικά:


ΣΥΝΟΛΟ 97.539,36
ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 97.539,36   

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 162.259,60  + 179.052,90 + 97.539,36 = 438.851,3 ευρώ.

 *********************
           Αντιδήμαρχε Οικονομικών κ Στούπα έχετε πει, τούτη τη Δημοτική περίοδο που έχετε θέση ευθύνης, πολλές φορές ότι η προηγούμενη Δημοτική αρχή δεν έχει να παρουσιάσει έργο
     Ειδικά στο πρώην Δήμο Μεδεώνος τρεις τουλάχιστον φορές είπατε απευθυνόμενος στους πρώην "ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΑΤΕ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΑΠΟ ΕΔΩ να την ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ". Εσείς κ. Στούπα ποιάς Δημοτικής Ομάδας είσαστε μέλος; Η πολιτική κ. Στούπα είναι σοβαρή υπόθεση. 
          Το παραπάνω όμως νούμερο για τους τελευταίους είκοσι μήνες (υπάρχουν και άλλες δαπάνες γραφική ύλη, είδη καθαρισμού, καύσιμα, συντηρήσεις αυτοκινήτων, για παιδικό σταθμό,για γήπεδα κλπ) βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τον ισχυρισμό σας. Το γράφω όσο πιο ευγενικά μπορώ.

     Αντιδήμαρχε Οικονομικών κ. Στούπα είστε πολιτικά, δεοντολογικά και ηθικά εκτεθειμένος απέναντι σε όλους τους Δημότες στο εξής: 

      Την ημέρα που ψηφίζονταν ο απολογισμός του 2013  (επί των ημερών σας ως Αντιδήμαρχος) δεν ήρθατε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ πριν την έναρξη του είσαστε κανονικά στο γραφείο σας. 
        Σύμφωνα με τα λεγόμενα σας στον απολογισμό θα δίνατε αρνητική ψήφο. Μαζί με τους δύο άλλους Αντιδημάρχους που απουσίαζαν, προφανώς δεν είχατε το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ να ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ. 
    Η απόρριψη του απολογισμού αυτόματα σήμαινε ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ στο Δήμο.  Θέλατε να μην γίνει ο έλεγχος: Γιατί κ. Στούπα; ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ.

ΘΕΜΑ 3
Α.-Με πρόσφατες αποφάσεις ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης προχώρησε σε τρεις απευθείας αναθέσεις  ύστερα από την απόφαση 76/2017 της Οικονομικής Επιτροπής.                          Προχώρησε σε υπογραφή  συμφωνητικού με την ίδια εταιρεία από το Αγρίνιο.
1)-Καταμέτρηση υδρομέτρων και διανομή ειδοποιητηρίων ΔΕ Ανακτορίου 17.000 ευρώ.
2)-Καταμέτρηση υδρομέτρων και διανομή ειδοποιητηρίων ΔΕ ΠΑΛΑΙΡΟΥ 10.000ευρώ.
3)-Καταμέτρηση υδρομέτρων και διανομή ειδοποιητηρίων ΔΕ ΜΕΔΕΩΝΟΣ  9.500 ευρώ.
Το συνολικό ποσό είναι 36.500 ευρώ.

Αντιδήμαρχε Οικονομικών κ Στούπα ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ.                 Το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών ήταν ή δεν ήταν να γίνει αδιάβλητος διαγωνισμός για όλο το Δήμο για τη καταμέτρηση υδρομέτρων και τη διανομή ειδοποιητηρίων; 
   Βέβαια η πάγια η θέση μου είναι. Ο Δήμος έπρεπε να έχει Δημοτική επιχείρηση ύδρευσης, αποχέτευσης και πρασίνου. Αφού δεν έχει ο ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ κατά τη γνώμη μου ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Β.-Με πρόσφατες αποφάσεις ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης προχώρησε σε δύο απευθείας αναθέσεις. Υπέγραψε δύο συμφωνητικά με την ίδια εταιρεία από την Άρτα.
1)-Συντήρηση και Λειτουργία εγκαταστάσεων Βιολογικού Καθαρισμού Βόνιτσας 24.800 ευρώ.
2)-Συντήρηση και Λειτουργία εγκαταστάσεων Βιολογικού Καθαρισμού Παλαίρου 24.800 ευρώ.
Το συνολικό ποσό 49.600 ευρώ.

Αντιδήμαρχε Οικονομικών κ Στούπα ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ. Το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών ήταν ή δεν ήταν να γίνει αδιάβλητος διαγωνισμός για όλο το Δήμο; 

ΘΕΜΑ 4
     Αντιδήμαρχε Οικονομικών κ. Στούπα τα δύο παρακάτω εντάλματα του 2013  πληρωμής τα γνωρίζετε; 
1)-942 Α, ΥΙΟΙ Ι ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΟΕ, προμήθεια χλωριωτών και λοιπού εξοπλισμού και ποσό 4.894,17 ευρώ.

2)194 Δ, ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΗΣ Γ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, Εργασίες συντήρησης-προστασίας δεξαμενών ΔΕ Μεδεώνος και ποσό 20.000 ευρώ.

     Αν δεν τα γνωρίζετε, κακώς βέβαια ως Δημοτικός Σύμβουλος, αφού τώρα τα μάθατε, θυμηθείτε τι έχετε πει μέσα στο ΔΣ και συγκεκριμένα. 
    Πείτε στους Δημότες, πόσους χλωριωτές παραλάβατε και σε τι κατάσταση παραλάβατε τις δεξαμενές στη ΔΕ Μεδεώνος;

*****************
Αγαπητοί Αναγνώστες
    Δυστυχώς και οι δύο Δημοτικές Αρχές του Δήμου έχουν την ίδια Οικονομική πολιτική. Αδιαφανείς πανάκριβες απευθείας αναθέσεις. Αυτό δεν είναι προς το συμφέρον των Δημοτών. 
     Την επόμενη φορά θα συνεχίσουμε με δαπάνες που αφορούν κυρίως το πρώην Δήμο Μεδεώνος,  τη τρέχουσα Δημοτική περίοδο. 
     Κάποιοι ενοχλούνται από την ενημέρωση σας . Με αφήνει παγερά αδιάφορο. Ας πρόσεχαν. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.......

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Δήμαρχε κ Αποστολάκη, Αντιδήμαρχε Οικονομικών κ. Στούπα, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης προχώρησε  σε απευθείας ανάθεση για τη δημιουργία ιστοσελίδας του Κέντρου έναντι του ποσού των 3.000!!!!!!!!!!! ευρώ στον ΚΑΡΑΜΠΕΚΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ - MASTER PROMO με έδρα τη Γλυφάδα Αττικής. ( ΑΔΑ: ΩΙΥΚΟΛΧΖ-5ΨΣ ).


23 σχόλια:

  1. Lefta iparxoun Elinares😃😃😃😃😃😃

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι απευθειας α αναθεσεις που γινονται ειναι νομιμες. Αν δεν ηταν δε θα τις εκαναν. Οσο για τους χλωριωτες δεν υπηρχαν πουθενα σε καμια δεξαμενη. Κι για τη δεξαμενη της Κατουνας νομιζω ξερετε τι νερο επιναν εκει πανω τα προηγουμενα χρονια. Πως ηταν η δεξαμενη και πως ειναι τωρα. Αλλα τοσα χρονια δε μιλουσε κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτι, είπε σήμερα ο κύριος Ρακιντζής,ψάχτετο λίγο@@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ένας καλύπτει τον άλλο δάσκαλε και όλοι εμείς πληρώνουμε. Ο Λάκιας έχει γίνει ρεζίλι από καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΘΕΟΦΟΒΕ ΣΤΟΥΠΑ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΑΝ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ.ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΔΡΟΜΟ Ο ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΝΗ ΣΟΥ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.ΑΛΛΙΩΣ ΞΑΝΑΕΛΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΕΜΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λάκια μας φούσκωσες στα ψέματα ότι θα σταματούσες το πάρτι των απευθείας αναθέσεων. Φαίνεται είναι γλυκές Λάκια. Θα απολογηθείτε για όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο σολδατος ελεγε παρελαβα τιμολογημενα χρεη με την απογραφη του 2011 2,5 εκατ και τα πληρωσε ολα εκτος απο τα 215 χιλ που πληρωσε τελικα ο καρυ απο το 2010 του ανακτοριου.
    ο λακιας τι απογραφη παρελαβε?να βγαλει το πρωτοκολο παραλαβης οταν ανελαβε και μετα να καταγγελει χλωριωτες κλπ.αλλιως και εμας τους καριολικους μας αδειαζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΩΡΕ ΘΟΔΩΡΟΣ Ο ΜΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΟΥΤΕ ΣΕΡΑΦΗΣ ΟΥΤΕ ΝΑΚΟΣ ΟΥΤΕ ΤΖΑΒΑΛΑΣ ΟΥΤΕ ΣΟΛΔΑΤΟΣ....ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΟΥΑΝ ΜΑΝ ΣΟΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ SΗOW ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ.ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΣΕ ΜΕ ΔΡΙΒΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑ ΚΑΙ ΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΣΟΥ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΤΟΝ ΕΡΗΜΟ ΔΗΜΟ...ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΓΙΝΑΤΕ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τόσα λεφτά και πουθενά έργο. Φαγοπότια έχουν στηθεί. Πολλοί κονομάνε άγρια. Μπράβο δάσκαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δάσκαλε όπως έγραψες για τη περίοδο του Σολδάτου να γράψεις όλα τα τιμολόγια επί Αποστολάκη- Στούπα. Εμείς εδώ στη Κατούνα ξέρουμε τι έγινε και τι δεν έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μόλις δώσατε προχθές τα 150.000 ευρώ στο Νέρωνα άρχισε τα δικά του. Για μια ιστοσελίδα που θα μπορούσε να γίνει με 300 ευρώ θα πληρώσουμε 3.000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να βγαλεις και τα χρέη των δημοτών στο δήμο για δημοτικά τέλη ύδρευση κτλπ. κ.Κωστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λάκια Στούπα αν δεν καταλαβαίνεις ότι ο Αποστολάκης σε χρησιμοποιεί για να υπογράφεις είσαι άξιος της μοίρας σου. Αν καταλαβαίνεις τότε Λάκια μου...... το μέλι. Καλά ξεμπερδέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αντιδήμαρχε Οικονομικών η κ Δρίβα είναι σύμβουλος του Δημάρχου. Τι δουλειά έχει στο λογιστήριο του Δήμου; Ξέρετε ότι αυτό απαγορεύεται αυστηρώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αναφερόμενος στο παπαγαλάκι για τους χλωριοτες. Πήγενε ρώτησε τον σημερινό υδραυλικό του Δήμου που τότε ήταν με σύμβαση να σου πει πόσους χλωριούτες παρέδωσε, ο Λαμίας αυτά τα γνωρίζη. Κάνατε μεγάλο πάρτι με την δήθεν αόρατους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αντιδήμαρχε κ Στούπα προβλέπω τα τιμολόγια που θα ανακοινωθούν κατά τη δική σας θητεία θα προκαλέσουν θόρυβο. Α ρε γλέντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα γελάσει κάθε πικραμένος σε λίγο. Στούπα, Προδρομίτη, Βερέμου θα δούμε πόσα κόψατε εσείς και αν έγιναν τα έργα. Θα περάσουμε καλό καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. γιατι ολα τα σχολια απο κατω απο το αρθρο, δεν γραφονται ως ενα ενιαιο αρθρο. Σε τι αποσκοπει αυτος ο τροπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 2:40 θα δείς όταν αρχίσει ο έλεγχος πόσο νόμιμες ήταν οι αναθέσεις σας. Απαντήστε σε αυτά παπαγαλάκια συμφερόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο τραμπούκος από τη Κατούνα τι λέει για όλα αυτά; Θα έδινε 3.000 ευρώ από τη τσέπη του για μια ιστοσελίδα που μπορεί να τη φτιάξει ένας φοιτητής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για το γήπεδο της Κατούνας πόσα πληρώσαμε οι Δημότες Λάκια Στούπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα έργα που πληρώσαμε δεν έγιναν ποτέ Λάκια αλλά τα χρήματα κάποιοι τα σούφρωσαν ή έγιναν και σύ μας έλεγες ψέματα ότι δεν έγινε τίποτε. Διάλεξε και πάρε Λάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο τραμπούκος από τη Κατούνα που ήθελε να κτυπήσει το Τριαντακωνσταντή τι λέει για όλα αυτά; Μήπως τον πάει ο Αποστολάκης βόλτα με το κανό; Εδώ πάρε θέση και άσε τους τραμπουκισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο