Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ: Γνωμοδότησε ΘΕΤΙΚΑ για 10 παροχές ύδρευσης σε κτηνοτροφικές μονάδες και μελισσοκομία απο το Δίκτυο ΣΥΚΞ



      Ύστερα από αίτηση 10 (δέκα) ενδιαφερομένων για παροχή ύδρευσης σε κτηνοτροφικές μονάδες και μελισσοκομία απο το δίκτυο νερού του Πρώην Συνδέσμου Υδρεύσεως Κοινοτήτων Ξηρομέρου (ΣΥΚΞ), συνεδρίασε το τοπικό Συμβούλιο Προδρόμου Ξηρομέρου και γνωμοδότησε ομόφωνα Θετικά....

ΒΙΝΤΕΟ
ΘΕΜΑ: Αίτηση 10 (δέκα) κατοίκων Προδρόμου για Σύνδεση ύδρευσης απο το Δίκτυο ΣΥΚΞ

    Στον Πρόδρομο, στο γραφείο της Τοπικής Κοινότητας συνήλθε, την 3η του μηνός Ιουνίου 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00 πμ, το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Προδρόμου σε τακτική συνεδρίαση, ύστερα από έγγραφη Πρόσκληση του Προέδρου του......



   Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος Τάκης Παπούλιας που συγκάλεσε σε συνεδρίαση, διαπίστωσε ότι σε σύνολο τριών (3) μελών βρέθηκαν παρόντες και απόντες οι κατωτέρω:

Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ 
1. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΤΑΚΗΣ
2. ΚΑΤΣΑΡΟΜΗΤΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
3. ΝΙΚΟΛΕΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 
Α Π Ο Ν Τ Ε Σ
Κανείς

         Ο Πρόεδρος Τάκης Παπούλιας εισηγούμενος το θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε ότι δέκα (10) κάτοικοι έχουν υποβάλει αίτηση και ζητούν σύνδεση µε το υφιστάµενο δίκτυο νερού του Πρώην Συνδέσμου Υδρεύσεως Κοινοτήτων Ξηρομέρου (ΣΥΚΞ) σε κτηνοτροφικές μονάδες και μελισσοκομία και κάλεσε το συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά. 

    Το Συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση αφού άκουσε την εισήγηση του προέδρου
ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

-Γνωμοδοτεί Θετικά να δοθούν παροχές ύδρευσης σε όλους τους αιτούντες με τοποθέτηση υδρομετρητών.
-Να γίνει Έλεγχος διαρροής νερού σε όλο το δίκτυο
-Απαιτείται η εκτέλεση ενός έργου απο το Δήμο Ξηρομέρου να χρηματοδοτήσει αγωγό για να μεταφέρει νερό απο την γεώτρηση στον Κάμπο (Λειβάδια) Προδρόμου.

    Το παρόν στη συνεδρίαση έδωσε ο Πρόεδρος της Χρυσοβίτσας κ. Γιάννης Χρόνης, ενώ δεν παρέστησαν αν και προσκλήθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου κ. Θεόδωρος Λιβάνης και ο πρόεδρος του Αγραμπέλου κ. Δήμος Τάγκας.








11 σχόλια:

  1. Λυπάμαι που ήμουνα φαν του κυρίου της αντιπολίτευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγραματους ψηφίζα τοσα χρονια και το παπαδεχονται ντροπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για όλα αυτά φταίει αυτός που ήταν πρόεδρος το 2003 που έδωσε της πρώτες 2 παροχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Νικολες έκανε πλάκα ή μιλούσε σοβαρά λέγοντας ότι δυο κτηνοτρόφοι πρεπει να πάρουν νερό δωρεάν;Είναι σοβαρός;οι υπόλοιποι τότε γιατί να πληρώνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σε ένα τοσο σοβαρο θεμα για το χωριο μας γιατι δεν πεγε ο προεδροσ από το αγραμπελο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mμπραβο ρε προεδρε που βγηκες μπροστα και τα ειπες χωρις φοβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα στην κοινότητα του φόρουμ.
    Να ευχαριστήσω το Xiromeronews για το βήμα που μας δίνει ( έστω και από εδώ με τα σχόλια) έτσι ώστε να βγαίνουν τα θέματα - προβλήματα των κατοίκων μας και να προσπαθούμε όλοι μαζί να βρούμε έστω και με αυτόν τον τρόπο διάφορες λύσεις και να κάνουμε συζητήσεις. (Αρκεί φυσικά να μην είναι συζητήσεις καφενειακού επιπέδου ή μεσημεριανών τηλεοπτικών εκπομπών - ξεκατίνιασμα)
    Ο καθένας μπορεί να πάρει τον λόγο και εφόσον αυτοσυστηθεί (μπορεί να γράψει την άποψή του επί του θέματος).

    Αλλά ας μπούμε στο νόημα της συζήτησεις και του θέματος μιας και διάβασα αλλά και άκουσα ότι καλέστηκα αλλά δεν παρεβρέθηκα.
    Κύριε πρόεδρε του προδρόμου . Κύριε Παπούλια
    1. θα ήθελα να μου δείξετε εγγράφος το κάλεσμα που μου κάνατε έτσι ώστε να παρεβρεθώ στο συμβούλιο σας.
    Μην ψάχνετε άδικα , Δεν υπάρχει....αλλά για να σας βγάλω από την δύσκολη θέση θα σας θυμήσω ότι.
    Ημέρα Σάββατο 27 Μαίου ( Την ημέρα που πήγαμε και θέσαμε τα θέματά μας όλοι οι πρόεδροι του Σ.Υ.Κ.Ξ στον Κύριο Σταύρο Καραγκούνη για τον αγωγό του Σ.Υ.Κ.Ξ.) στην περιβόητη πλατεία των φυτειών , μέσα σε ένα καφενείο, παρών ο πρόεδρος της χρυσοβίτσας Κύριος Χρόνης Γιάννης και ο Δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Κύριος Κολοβός χρήστος.
    Μας είπες ότι ΘΑ συγκαλέσεις τοπικό συμβούλιο με θέμα την νομιμοποίηση των παράνομων παροχών που κόπηκαν από τον Αντιδήμαρχο. ´Οτι υπάρχουν αιτήσεις και πρέπει να πάρετε μια απόφαση να συνδεθούν ξανά ή όχι , με ρολόι αυτή την φορά έτσι ώστε να νομοποιηθούν.
    Αν θυμάμαι καλά ....που θυμάμαι, ήσασταν αντίθετος με αυτό και μάλιστα λέγαμε όλοι μαζί σου! αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν έχει θα πρέπει να έχουμε κοινή γραμμή όλοι μας έτσι ώστε να λύσουμε μια και καλή το σοβαρό αυτό θέμα.
    Διαβάσαμε μάλιστα και τον κανονισμό ύδρευσης επιτόπου που λέει ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται να παρθεί παροχή από τον κεντρικό αγωγό . Κ.τ.λ. Που δεν μας ενδιαφέρουν γιατί είναι θέμα δημοτικού συμβουλίου, από εκεί και πέρα αν θέλουν να δώσουν παροχή εκείνοι ας πάρουν και τις ευθύνες.
    Στο θέμα μας όμως για να τα κλείνουμε ένα ένα.
    Μόνος μου σας πρότεινα να παρεβρίσκομαι και εγώ στο συμβούλιο για τυχόν επιθέσεις μιας και θα ήσασταν αντίθετος με τις παροχές.
    Αρκεί να μη το πράτατε το τριήμερο του Αγίου πνεύματος διότι είχα κανονίσει να βρίσκομαι εκτός του νομού μας, και δεν μπορούσα να το ακυρώσω.
    Χωρίς καμιά άλλη ενημέρωση λοιπόν διαλέξατε να το κάνετε ( για δικού σου λόγους: δε με αφορούν ) το τριήμερο αυτό .......Πάμε παρακάτω όμως, και πολύ καλύτερα που δεν παραβρέθηκα διότι μόνο προβλήματα θα μας έφερνε δυστυχώς.
    Μπορείται να μας πείτε Κύριε Παπούλια τι μεσολάβησε από το Σάββατο 27 Μαίου, μέχρι την ημέρα του συμβουλίου σας* και αλλάξατε γνώμη για τις παράνομες παροχές σας; ( του χωριού σας )

    Μου θυμίζετε κάποιον, που προεκλογικά έσκιζε μνημόνια, και την επόμενη τα υπέγραφε.
    Τέλος παντων είναι δικό σας ΘΕΜΑ το τι ψηφίσατε στο συμβούλιο σας !! αφορά την τοπική σας κοινότητα και μόνο αυτή , και δικό μας ΠΡΟΒΛΗΜΑ για το πως θα το λύσουμε.
    Εγώ ώς Πρόεδρος σε όποιο συμβούλιο καλέσω στην κοινοτητά μου δεν θα σας καλέσω, και αυτό για να σας προστατέψω γιατί όπως φάνηκε η συζήτηση που κάναμε στο καφενείο των φυτειών μάλλον ήταν καφενειακού επιπέδου, όπως αποδείχτηκε.
    Υ.Σ.1 Ποτέ δεν ήμουν υπέρ της άποψης να κοπεί καμία παροχή νερού , η θέση μου από την πρώτη στιγμή και από την διαμαρτηρία που είχα γράψει ήταν ξεκάθαρη . Νερό να έχουν όλοι ....πρώτα όμως οι άνθρωποι.
    Τα υπόλοιπα ας τα βρούν και ας αναλογιστούν οι αρμόδιοι
    Υ.Σ.2 Σέβομαι το όνομα και το επίθετο του καθενός , αρκεί εκείνος πρώτος να μου δείξει ότι το σέβεται και το τιμά ο ίδιος, οπότε ανώνυμα σχόλια που θα έχουν σκοπό ( το ξεκατίνιασμα) που είπα παραπάνω απλά θα απαξιωθούν από μένα.

    Τάγκας Χρ. Δημήτριος
    Πρόεδρος Τ.Κ. Αγραμπέλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχει δίκιο ο πρόεδρος τις χρυσοβιτσας ,τι θα γίνει αν όλα τα χωριά πάρουν νερό απευθείας απο τον αγωγό;Δεν θα υπάρχει νερό ούτε για ανθρώπους ούτε για τα ζώα, ο κεντρικός αγωγός είναι να πηγαίνει το νερό σε δεξαμενές, δεν το γνωρίζει ο πρωην πρόεδρος του προδρόμου αυτό;Τρέλα πουλάνε στον πρόδρομο ;Γνωμοδοτησαν θετικά και θέλουν λέει να πάει στο δημοτικό συμβούλιο, πλάκα έχει, θυμίζει Καραϊσκάκη και βασιλόπουλο που έκοψαν την κοινοτική περιφέρεια σε οικόπεδα και έψαχναν αγοραστές να τα πουλήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λυπαμαι γιατι μετα απο το βιντεο που ειδα καταλαβα ποιοι αγαπανε το χωριο και ποιοι κοιτανε για την παρτυ τους ενας ετεροδημοτης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε εκπρόσωπε του Αγραμπέλου, κε Τάγκα.

    Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους, όπως μου γράφεις στο σχόλιό σου.
    Κατ' αρχήν, ευχαριστείς το "XIROMERO NEWS" για το βήμα που μας δίνει να εκφράσουμε τις απόψεις μας.
    Δεν χρειάζεται να σου θυμίσω τι κατηγορίες έγραφες στην προσωπική σου σελίδα και τι έλεγες και λες, ακόμα και σήμερα, για το συγκεκριμένο BLOG. Το πόσο αναξιόπιστο είναι κ.τ.λ.

    Όσον αφορά την έγγραφη πρόσκληση που μου γράφεις ότι δεν σου έδωσα, έχεις δίκιο, δεν σου έδωσα, ούτε σου έστειλα έγγραφη πρόσκληση. Όμως πίστευα και πιστεύω πως ο προφορικός λόγος μεταξύ ανδρών παραμένει όχι μόνο λόγος, αλλά κατά κάποιο τρόπο συμβόλαιο. Εγώ έτσι έχω μάθει να κινούμαι μέχρι τώρα στη ζωή μου και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

    Για την κουβέντα καφενείου που έγινε στις Φυτείες, το λες και ο ίδιος, ήταν κουβέντα καφενείου και τίποτε παραπάνω και νομίζω πως δεν χρειαζόταν να κάνεις καθόλου αναφορά πάνω σ' αυτό το θέμα. Οι σοβαρές συζητήσεις και αποφάσεις γίνονται και παίρνονται στα αρμόδια γραφεία από τους καθ' ύλην αρμόδιους.

    Μου γράφεις ότι μου πρότεινες να είσαι κι εσύ παρών στο Τοπικό Συμβούλιο που θα έκανα για το θέμα μας, αρκεί να μην το έκανα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Παρά ταύτα εγώ χωρίς να σε ενημερώσω διάλεξα να το κάνω, όπως μου γράφεις για δικούς μου λόγους, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

    Ψέματα. Είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία 3 μέρες πριν από το Συμβούλιο και σε ενημέρωσα για την ημερομηνία του και εσύ μου απάντησες ότι θα είσαι εκεί παρών. Εσύ όμως αντί να παραβρεθείς στο Συμβούλιο προτίμησες να φύγεις την παραμονή (Παρασκευή) απ' το χωριό σου, απ' ότι καταλαβαίνω για τους δικούς σου λόγους.

    Όσον αφορά για τα Μνημόνια και τι λέγανε κάποιοι, αυτό είναι θέμα άλλων υψηλότερα ισταμένων να το λύσουν και να κριθούν απ' το λαό. Εμείς θα κριθούμε από την τοπική κοινωνία για τις αποφάσεις μας και την προσφορά μας ο καθένας ξεχωριστά.

    Κλείνοντας να σου θυμίσω και κάτι. Όπως γράφω είσαι εκπρόσωπος της Κοινότητας και όχι Πρόεδρος, (βάσει Νόμου Καλλικράτη). Δεν έχεις Τοπικό Συμβούλιο, γι' αυτό δεν μπορείς να συγκαλέσεις Τοπικό Συμβούλιο στην Κοινότητά σου. Άρα δεν θα χρειαστεί να με καλέσεις ποτέ και να με προστατέψεις, όπως μου γράφεις.

    Παπούλιας Δημήτριος
    Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας
    Προδρόμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε 1 και 37 για την παροχή που σφράγισε ο αντιδήμαρχος στην χρυσόβιτσα απο τον κεντρικό αγωγό του ΣΥΚΞ και την άλλη μέρα την άνοιξε πάλι δεν μιλάει κανένας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο