Σάββατο 6 Μαΐου 2017

ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ (ΚΚΕ): Μόνο με διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας θα λυθούν τα προβλήματα της αγροτιάς (VIDEO)

     Η λύση για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους είναι μια διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, η λαϊκή εξουσία και οικονομία, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, με αφορμή τη βαρβαρότητα που ζουν.

ΒΙΝΤΕΟ
          Επισήμανε ότι για να δοθεί λύση στο διατροφικό πρόβλημα της χώρας, να υπάρξουν φθηνά και ποιοτικά προϊόντα και να εξασφαλιστεί ικανοποιητικό εισόδημα για τους παραγωγούς..........



  .....χρειάζονται διαφορετικές σχέσεις παραγωγής με επίκεντρο τη μεγάλη κοινωνικοποιημένη μονάδα, τον κεντρικό σχεδιασμό και τον εργατικό έλεγχο, έξω από τα από τα δεσμά της καπιταλιστικής ΕΕ και κάθε άλλης ιμπεριαλιστικής διακρατικής ένωσης. Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας και εξουσίας, οι μικροί παραγωγοί που επιθυμούν να παραμείνουν στην παραγωγή, θα μπορούν να αξιοποιούν τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, οι οποίοι θα διαφέρουν ριζικά από τους σημερινούς.
        Η τοποθέτηση του Νίκου Μωραΐτη έγινε στη Βουλή, όπου συζητήθηκε επερώτηση της ΝΔ «για την καθυστέρηση στην αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και των άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ». 
    Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει την ταξική της πολιτική, είναι συνένοχη με τις πολιτικές που ξεκληρίζουν τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, τις ψήφισε στο τρίτο μνημόνιο παρέα με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Επίσης στηλίτευσε το γεγονός ότι στην επερώτηση της ΝΔ δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για τη βάρβαρη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, την Κοινή Αγροτική Πολιτική που σπρώχνει βίαια στο ξεκλήρισμα χιλιάδες φτωχομεσαία αγροτοκτηνοτροφικά νοικοκυριά.
      Αναφερόμενος στα επενδυτικά σχέδια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για τα οποία νοιάζεται η ΝΔ, ξεκαθάρισε πως σημαίνουν τζάμπα χρήμα για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο