Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Oύτε φέτος ούτε του χρόνου τα 4χρονα νήπια στο Υποχρεωτικό Νηπιαγωγείο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ.) παιδαγωγικά είναι αντίθετη με τη σχολειοποίηση των τετράχρονων Νηπίων στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να λύσει το σοβαρό πρόβλημα του Δημογραφικού με αντιπαιδαγωγικές αποφάσεις, επισημαίνει με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία και εξηγεί το γιατι:.

 Το 2008 που καθιέρωσε το Υποχρεωτικό Νηπιαγωγείο οι γεννήσεις ήταν 118.302.
Το 2013 οι γεννήσεις ήταν 94.134.
Το 2015 οι γεννήσεις ήταν 91.847 και το 2017 δείχνουν ότι θα φθάσουν τις 80.000 περίπου.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουν πολλά Δημόσια Νηπιαγωγεία λόγω απουσίας νηπίων και να βγει στην ανεργία υπολογίσιμος αριθμός Νηπιαγωγών.
Μπροστά σε αυτή την εικόνα το Υπουργείο Παιδείας, αυτό που σ’ όλη την Ευρώπη λειτουργεί, αποφάσισε η προσβασιμότητα (το δικαίωμα των Γονιών να αποφασίζουν που θα στείλουν το παιδί τους, σε Παιδικό Σταθμό για διαπαιδαγώγηση ή στο Νηπιαγωγείο για εκπαίδευση), δύο χρόνια πριν την υποχρεωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα να την κάνειυποχρεωτικότητα.
Αντιπροσωπία της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ. συναντήθηκε χθες Τρίτη με την Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κατέθεσε πλήθος στοιχείων (στατιστικών & παιδαγωγικών) και τελικά η απόφαση που θα εξαγγελθεί από τον Υπουργό στο χρονοδιάγραμμα του Πολυνομοσχεδίου τον Ιούνιο στη Βουλήθα έχει χρονικό ορίζοντα εφαρμογής το 2019 – ‘20.
Μέχρι τότε και τα δημόσια και τα ιδιωτικά Νηπιαγωγεία θα δέχονται και προ-νήπια προαιρετικά εφ’ όσον υπάρχουν θέσεις.
Μέχρι τότε η πολιτεία πρέπει να δημιουργήσει 2.000 αίθουσες και να προσλάβει 1500 τουλάχιστον Νηπιαγωγούς ώστε να εφαρμόσει την υποχρεωτικότητα στα Προ – νήπια και όχι να “στριμώξει” τα προ-νήπια στις υπάρχουσες αίθουσες μαζί με τα νήπια.
Συμπέρασμα που αφορά τους γονείς των προ-νηπίων:
Οι Γονείς φέτος και του χρόνου μπορούν να εγγράψουν κανονικά τα παιδιά τους προ-νήπια στους Π. Σταθμούς.
Όσοι από τους γονείς έχουν δικαίωμα (βάσει εισοδηματικών κριτηρίων) σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ μπορούν να εκμεταλλευτούν την “Αξία Προστασίας” Voucher εγγράφοντας τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς η παιδικούς σταθμούς, ακόμη και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
Στο διάστημα της επόμενης διετίας θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε ανάλογα με τις αποφάσεις.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι υποσχέσεις που δόθηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να υλοποιηθούν στο πιο πάνω χρονοδιάγραμμα… γιατί όπως λέει ένα φιλόσοφος «τα λόγια  πετούν οι πράξεις μένουν».”
 http://www.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο