Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Μήνυμα της ΝΟΔΕ ενόψει της επίσκεψης Βορίδη

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Αιτωλ/νίας της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Μάκη Βορίδη στο Αγρίνιο, έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, όπου και σχολιάζει τις πρόσφατες πολιτκές εξελίξεις, με την συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών, που φέρνει νέα και επώδυνα μέτρα, “8,5 φορές περισσότερα από ό,τι προέβλεπε το «e- mail Χαρδούβελη»”, όπως επισημαίνεται.

Αναλυτικά:
“Συγκαλούμε τη Νομαρχιακή μας Συνέλευση (ΝΟ.Σ) τη Δευτέρα 15 Μαΐου στις 7:00 μ.μ., στη Συνεδριακή Αίθουσα του Ξενοδοχείου ΙMPERIAL στο Αγρίνιο, με κεντρικό ομιλητή το Τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Αττικής κ. Μάκη Βορίδη, προκειμένου να ενημερώσουμε τα στελέχη μας και αυτά με τη σειρά τους πολίτες του Νομού μας, για τη Συμφωνία της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, υπογραφής του 4ου Τέταρτου Μνημονίου.
 Μέσα σε δύο χρόνια, δύο μνημόνια και μάλιστα με σκληρά μέτρα και το δεύτερο μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση της Χώρας μας.
Η Κυβέρνηση Τσίπρα, που έλεγε ότι θα κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση «χωρίς ούτε ένα ευρώ μέτρα», παίρνει μέτρα μισού δις ευρώ για το 2018 και 3,6 δις ευρώ από το 2019 και μετά, με μείωση συντάξεων και αφορολόγητου ορίου.
Πρόκειται για μέτρα που θίγουν όλους τους Έλληνες, αλλά κυρίως, τους πιο ευάλωτους: τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε 12 δις ευρώ παροχές και πήρε 12,6 δις ευρώ μέτρα, δηλαδή 8,5 φορές περισσότερα από ό,τι προέβλεπε το «e- mail Χαρδούβελη».
Γνωρίζοντας ότι ο λαός έχει πεισθεί πλέον για την αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα, καταφεύγει για άλλη μια φορά στην προσφιλή του μέθοδο της πολιτικής εξαπάτησης.
Τα αντίμετρα είναι μια μεγάλη απάτη: Ο κ. Τσίπρας παίρνει λεφτά από τους Έλληνες και τους δίνει λέξεις! Πριν από λίγο καιρό ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι δεν μπορεί να επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. Τώρα υπόσχεται ότι θα πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα  5,5% του Α.Ε.Π., δηλαδή πάνω από 10 δις ευρώ για πολλά χρόνια μετά το 2018!
Άρα τα αντίμετρα δεν πρόκειται να εφαρμοστούν.
Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει αυτή την πολύ κακή συμφωνία. Δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα. Τα πρόσθετα μέτρα που δεν ζητούνταν πέρυσι, σήμερα ψηφίζονται με την κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτοί θα έχουν το βάρος του κόστους της καθυστέρησης και της αέναης λιτότητας.
Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι όλα τα Προγράμματα Προσαρμογής, σε όποια Χώρα και αν έχουν εφαρμοστεί, εμπεριέχουν βραχυπρόθεσμη ευελιξία στους στόχους και στα μέσα για την επίτευξή τους, με αντάλλαγμα μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα. Έτσι και τα Μνημόνια στην Ελλάδα δεν είναι οι «10 Εντολές». Το πώς θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους είναι δικό μας θέμα.
Πιστεύουμε σε ένα άλλο μείγμα πολιτικής, με λιγότερους φόρους και δαπάνες, μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις. Ώστε να ανακάμψει η οικονομία και να χρηματοδοτηθούν τα πλεονάσματα από την αύξηση του πλούτου και των εισοδημάτων. Εμείς, πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις, πιστεύουμε στις αποκρατικοποιήσεις. Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και στις ιδιωτικές επενδύσεις. Ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει σε τίποτα από αυτά, για αυτό  η Κυβέρνηση είναι σήμερα εγκλωβισμένη σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο