Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΝΤΖΙΜΑΝΗ: Η απόλυτη δικαίωση!

  -Ο Αγρινιώτης Αστυνομικός Υποδιευθυντής Φώτης Ντζιμάνης κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης
     -Η απόλυτη δικαίωση!
  -Τίτλοι τέλους για την πολύκροτη υπόθεση της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου

      Εκδόθηκε χθες η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης και ήταν ομόφωνα αθωωτική, τόσο για τα κακουργήματα, όσο και για τα πλημμελήματα της πολύκροτης υπόθεσης ναρκωτικών στην οποία κατηγορούνταν από το 2012 ο Αγρινιώτης Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ακαρνανίας Φώτης Ντζιμάνης, τότε Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου και ακόμη ένας Αρχιφύλακας της Υπηρεσίας. Ο Αγρινιώτης Αξιωματικός της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. κρίθηκε ομόφωνα αθώος και σε δεύτερο βαθμό, κατόπιν εφέσεως που είχε ασκήσει............



      Η δικαστική εξέλιξη αφορά στην πολύκροτη υπόθεση που στα τέλη του 2012 είχε απασχολήσει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο. Υπενθυμίζουμε, πως τότε είχαν οδηγηθεί στις φυλακές κορυφαία στελέχη της αστυνομίας (μεταξύ αυτών και οι δύο προαναφερόμενοι) ως εμπλεκόμενοι με εμπόρους ναρκωτικών. Κάτι που τελικά αποδείχθηκε απολύτως ανακριβές στις δικαστικές αίθουσες.

      Σύμφωνα με την υπερασπιστική πλευρά του κ. Ντζιμάνη: «Το Δικαστήριο κινήθηκε στην ίδια κατεύθυνση με την απαλλακτική εισήγηση του κ. Εισαγγελέα. Συνεπώς, μετά από τόσο χρόνια ταλαιπωρίας, με απόφαση του ανώτατου Δικαστηρίου ο κ. Ντζιμάνης αθωώθηκε ομόφωνα. Γι’ αυτόν αποτελεί νομική και ηθική δικαίωση».
      Ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αποφυλακίστηκε το 2013 έπειτα από απόφαση του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και ακολούθησε η πλήρης και οριστική δικαστική του δικαίωση. Το 2015, μετά από απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, επέστρεψε στη θέση του, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι χθες αθωώθηκε πανηγυρικά και για τα πλημμελήματα, ενώ απαλλαγή από τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος είχαμε και για τον αρχιφύλακα.

       Ο Φώτης Ντζιμάνης είχε κατά το παρελθόν καταγράψει στο βιογραφικό του τεράστιες επιτυχίες στη Δίωξη Ναρκωτικών Αγρινίου, που πολλές από αυτές συζητούνται ακόμα και σήμερα. Σίγουρα μιλάμε για την απόλυτη ηθική δικαίωση τόσο προσωπική όσο και οικογενειακή, ενώ θα μπορέσει να διεκδικήσει όσα του αφαιρέθηκαν!

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ 
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο