Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Τα νησιά του Ιονίου πρωταθλητές των αεροπορικών αφίξεων

«Πρωταθλητές» αναδεικνύονται δύο από τα νησιά του Ιονίου, η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά, ενώ μεγάλη αύξηση σημειώνει και η Θεσσαλονίκη.

Αύξηση κατά 6,3%, σχεδόν κατά 1 εκατομμύριο, παρουσιάζουν φέτος το καλοκαίρι οι προγραμματισμένες θέσεις από το εξωτερικό για Ελλάδα από τις αεροπορικές εταιρείες, φθάνοντας στο σύνολό τους τα 16,1 εκατ. για τη θερινή περίοδο μέχρι και τον Οκτώβριο, μη συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων του Ελ. Βενιζέλος. «Πρωταθλητές» αναδεικνύονται δύο από τα νησιά του Ιονίου, η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά, ενώ μεγάλη αύξηση σημειώνει και η Θεσσαλονίκη.

Το αντίστοιχο νούμερο πέρυσι για την περίοδο Μαρτίου- Οκτωβρίου στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας έφθανε τα 15,15 εκατ. προγραμματισμένες θέσεις, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι καλύφθηκαν στο 100%. Τα αναλυτικά στοιχεία για τις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για την θερινή περίοδο, παρουσιάζει το Sete Intelligence με βάση τα στοιχεία της ΕAΣΠ (Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων – Hellenic Slot Coordination Authority) στο τέλος του Απριλίου για όλα τα αεροδρόμια, εκτός του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και συγκεκριμένα των αεροδρομίων Θεσσαλονίκης, Ρόδου, Κώ, Καρπάθου, Ηρακλείου, Χανίων, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ακτίου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Αράξου, Καλαμάτας, Σάμου, Σκιάθου, Καβάλας, Μυτιλήνης και λοιπών μικρών.
Τα στοιχεία αποτελούν μια »φωτογραφία» τη χρονική στιγμή έως το τέλος Απριλίου και σε περίπτωση που υπάρξει κάποια ακύρωση ή κάποια έκτακτη πτήση αμέσως μετά την εξαγωγή των δεδομένων, θα υπάρξει αλλαγή στα δεδομένα που θα φανεί στην επόμενη εξαγωγή στοιχείων (30/5/2017).
Αναλυτικά τα νούμερα
Σε σχέση με τον αντίστοιχο προγραμματισμό του 2016, για το 2017 παρατηρείται αύξηση των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό που στο σύνολο θα φτάσει το +6,3% έως και τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, το Mάιο εκτιμάται αύξηση των αεροπορικών θέσεων κατά +4,6% ή αλλιώς +76 χιλ. θέσεις. Την περίοδο Μαρτίου-Απρίλιου οι αεροπορικές θέσεις αυξήθηκαν κατά +24,9% (+138.899 θέσεις) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Ανά αεροδρόμιο, για το μήνα Μάιο στη Θεσσαλονίκη η αύξηση των αεροπορικών θέσεων ανέρχεται σε +10,7% ή 21 χιλ. θέσεις. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στη Μυτιλήνη με +62,9% (+3,4 χιλ. θέσεις) και ακολουθούν τα αεροδρόμια της Ζακύνθου και της Καβάλας με +31,2% (+24 χιλ.) και +30,7% (+3,8 χιλ.) αντίστοιχα. Το Ηράκλειο και τα Χανιά παρουσιάζουν επίσης αύξηση κοντά στο +3% με +13 χιλ. και +4,6 χιλ. αντίστοιχα. Σημαντική μείωση των αεροπορικών θέσεων τον Μάιο παρουσιάζει το αεροδρόμιο της Κέρκυρας κατά -6,7% ή -12 χιλ. θέσεις και της Σάμου κατά -14,6% η -2,2 χιλ. θέσεις.

1 σχόλιο:

  1. Το Δημαρχείο Αγρινίου και άλλα δημαρχεία
    τώρα ίσως θα καταλάβουν γιατί πρέπει να γίνουν οι δρομοι γύρω απο το Ακτίο.
    και να αφήσουν στο παρελθόν τους ψευτοτοπικισμούς που βλάπτουν το Εθνικό και Κοινωνικό συμφέρον.
    Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου
    Αιτωλοακαρνανίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο