Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Αγρίνιο: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε τσαντάκια!

Εμφανίστηκε ως φύλακας – άγγελος σε ηλικιωμένη
Ως φύλακας – άγγελος εμφανίστηκε την Τρίτη το βράδυ σε μία ηλικιωμένη γυναίκα στη συμβολή των οδών Πραΐδου και Εθνικής Ανεξαρτησίας στο Αγρίνιο, 30χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ Ακαρνανίας ο οποίος μάλιστα βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Τι ακριβώς συνέβη; Η γυναίκα ενώ περπατούσε αμέριμνη στο δρόμο δέχθηκε επίθεση από δύο 16χρονους Ρομά, οι οποίοι προσπάθησαν να της αρπάξουν την τσάντα από τον ώμο. Δεν υπολόγισαν στο γεγονός όμως, ότι στο σημείο περνούσε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ εκτός υπηρεσίας μάλιστα και λειτουργώντας χωρίς δεύτερη σκέψη με αυταπάρνηση, πιστός στο καθήκον του για την προστασία του πολίτη, έδρασε άμεσα στρώνοντας στο κυνήγι τους δράστες. Ο αστυνομικός μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα και μετά από πεζή καταδίωξη κατάφερε με αστραπιαίες κινήσεις να ακινητοποιήσει και να συλλάβει τον έναν από τους δύο δράστες, ενώ ο έτερος τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε.
Η πράξη αυτή του 30χρονου αστυνομικού αποτελεί μια πράξη που δείχνει ξεκάθαρα ότι το αίσθημα ευθύνης στους ένστολους παραμένει ζωντανό σε μία εποχή που οι αξίες, τα ιδανικά και η βοήθεια στο συνάνθρωπο τείνουν να εξαφανιστούν.
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

1 σχόλιο:

  1. ενα μεγαλο μπραβο στον αστυνομικο ,,, ενα μεγαλο μπραβο και στον αγγελοπουλο εναν καλο διμοσιγραφο της πολης και οχι μονο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο