Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Κατσιφάρας: “Είμαι Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, όχι Αγρινίου” (φωτο)


        Διευκρινίζοντας αρκετές φορές πως δεν βρέθηκε στο Αγρίνιο για να απαντήσει στον Γιώργο Παπαναστασίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, παραχώρησε νωρίτερα σήμερα Τρίτη το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Περιφέρειας στην εθνική οδό στο Αγρίνιο, με αντικείμενο τις δράσεις της Περιφέρειας για τον Δήμο Αγρινίου.
       Βέβαια όπως ήταν φυσιολογικό και στις αιτιάσεις του Δημάρχου Αγρινίου απάντησε, ενώ δέχτηκε αποκλειστικά ερωτήσεις σχετικά με την χρηματοδότηση έργων από το ΠΕΠ δυτικής Ελλάδος, στην περιοχή της Βόνιτσας, που εξυπηρετούν πρωτίστως άλλες Περιφέρειες, όπως κατήγγειλε ο Γ. Παπαναστασίου.
     Ο κ. Κατσιφάρας, σχετικά με τα δυο επίμαχα έργα, υπερασπίστηκε την επιλογή του να τα χρηματοδοτήσει και εξέφρασε την απορία του για τις αντιρρήσεις, μιας και όπως είπε τα έργα αυτά είναι ενταγμένα στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) 2014-2025 και στην κατηγορία των έργων περιφερειακής εμβέλειας από το 2014 όταν υπήρχε άλλη κυβέρνηση από την σημερινή. Μάλιστα έκανε λόγο για “λαγούς” στην πολιτική, υπονοώντας πως η κριτική του κ. Παπαναστασίου έχει άλλο υπόβαθρο..........



     Ακολούθως, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας στην περιοχή του Αγρινίου, κάνοντας κατά κύριο λόγο αναφορά στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) που όπως είπε προβλέπει μόνο για το Αγρίνιο, χρηματοδότηση 20,9 εκατ. ευρώ και επιπλέον 49 εκατ. ευρώ από άλλα τομεακά προγράμματα υπουργείων.
      Ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε με νόημα πως η προκήρυξη για τα έργα υποδομών στην Δυτική Ελλάδα από το ΠΕΠ, άνοιξε τρεις φορές, χωρίς να κατατεθεί καμιά ώριμη μελέτη, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία, ήταν σαφώς απροετοίμαστοι. Συμπλήρωσε όμως ακόμη απομένουν 3,5 χρόνια, ζητώντας από τους εμπλεκομένους να “τρέξουν”.
    Σημείωσε επίσης πως το Αγρίνιο ποτέ δεν είχε τόσους πόρους από αυτούς που έχει τώρα και ζήτησε υπευθυνότητα και καλή συνεργασία, λέγοντας πως δεν είναι Περιφερειάρχης του Αγρινίου, αλλά της Δυτικής Ελλάδας.
     Τόνισε ακόμη πως η Περιφέρεια δίνει μεγάλη σημασία στην τουριστική ανάπτυξη  και με αυτό το σκεπτικό προχώρησε στην έγκριση της χρηματοδότησης των δρόμων Ακτιο – Άγιος Νικόλαος και Βόνιτσα – Λευκάδα, θεωρώντας πως και μέσα από αυτά τα έργα η ευρύτερη περιοχή θα μπορέσει να πάρει το κομμάτι που της ανήκει.
        Απαντώντας σχετικά είπε πως δεν υπάρχει καν μελέτη για την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια, είπε πως υπάρχει έτοιμη μελέτη για το έργο Πογωνιά – Πλαγιά, ενώ σημείωσε πως “με τοπικισμούς και λαϊκισμούς δεν γίνεται να πάμε μπροστά”. Κάλεσε δε τους Δήμους να “τρέξουν” ώστε να απορροφήσουν πόρους από τα έργα και τις δράσεις του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος.
     Ακόμη εξέφρασε απορία για το ότι η Περιφέρεια εγκαλείται επειδή κάνει έργα, ενώ θύμισε πως ο κ. Παπαναστασίου, το 2014 ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είχε καταψηφίσει το ΒΑΑ. Χαρακτήρισε ακόμη “κατάκτηση” το γεγονός ότι τα Περιφερειακά Προγράμματα είναι τη νέα περίοδο ενισχυμένα, ότι τα έργα που χρηματοδοτούνται και εντάσσονται στο ΠΕΠ προέρχονται από διαβούλευση και επανέλαβε πως απαιτείνται ωριμότητα έργα ώστε να χρηματοδοτηθούν.


http://www.agriniopress.gr

7 σχόλια:

  1. ταπα στον δημαρχο Αγρινιου, ηρεμα και ομορφα... αστο δημαρχε μαλλον σε πειραξε που ενα μερος των χρηματων που ονειρευοσουν για το Αγρινιο σου, πηγε σε εργα υποδομης, αναγκαια, σε αλλο Δημο του Νομου. Στο κατω κατω δεν σε ειδα αλλη φορα να κοπτεσαι για την περιοχη Βονιτσας Ακτιου κντων προβληματων που αντιμετωπιζει. Ασχολησου με το Αγρινιο κ τα περιξ και μην εφαρμοζεις το "να ψοφησει η κατσικα του γειτονα". Η βελτιωση των συνθηκων ζωης δεν ειναι αποκλειστικο προνομιο του Αγρινιου κ των περιξ περιοχων. Αγρινιο ειστε δεν ειστε το Παρισι. Υπαρχουν πολυ πιο ομορφες και ωραιες περιοχες στο Νομο, βλεπε Βονιτσα, Ακτιο, Παλαιρος που εχουν αναγκη τα οδικα δικτυα αυτα και για την αναπτυξη του τουρισμου αλλα κυριως για τη βελτιωση του επιπεδου διαβιωσης των κατοικων που οι μετακινησεις τους πολλες φορες, απο και προς Πρεβεζα, Λευκαδα και Ακτιο, ειναι πολυ περισσοτερες απο το ερθουν στο απομακρυσμενο Αγρινιο, μαλλον το αντιστροφο συμβαινει, ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες. Αντι λοιπον να κατακρινεις θα ηταν καλο να συμφωνεις και να μην κανεις δηλωσεις με υφακι γιατι δες το και απο την αλλη οπτικη. Φροντιζεις για τις καλοκαιρινες ασφαλεις μετακινησεις των ψηφοφορων σου... δες το αλλιως Δημαρχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας κοιτάξει τα του οίκου του...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτά να τα βλέπουν οι Βονιτσάνοι,κάποιοι τους λατρεύουν,πάνε για ψώνια,στους γιατρούς,να δουν την ομάδα τους κα Αντίθετα αυτοί μας αφήνουν τα σκουπίδια τους και την αντιπάθειά τους.Οι μόνοι ωφελημένοι, ο μπουγάτσας κι ο σουβλάκιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μυαλό σας και μια λίρα όλοι...δεν ανοίγεται τα μστια σας τι επακολουθεί ..εσείς είστε ακόμη παλιό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ..παναθηναικος..ολυμπιακος στο καφενείο.. Τρομάρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΜΟ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΔΡΟΜΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑΥΤΟΝ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΟΚ...ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ....ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Dimarxe agriniou eisai faoul,den prepei na milas,kane sinergasies kai doulepse gia ton nomo kai min ksexorizeis tis poleis kai ta xoria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο