Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Παρουσιάστηκε στην Αθήνα το βιβλίο του Χρήστου Σιάσου με τίτλο: «ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ» και υπότιτλο «Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας»






         
      Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017, στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης, στη Στοά του Βιβλίου, στην Αθήνα, από την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία, εκδήλωση για τη παρουσίαση του Βιβλίου του συγγραφέα Χρήστου Γερ. Σιάσου: «ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ» και υπότιτλο «Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας»......

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ....



     Το συντονισμό της βραδιάς είχε αναλάβει ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της ΑΙΠΟΕ, και η εκδήλωση είχε εισηγητές τους:
-τον Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Παπαθανασίου, Ιεροκήρυκα του Καθεδρικού Ιερού Ναού των Αθηνών και Διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, 
-τον Φιλόλογο – Συγγραφέα και Λογοτέχνη, Χρήστο Κορέλα 
-και τον Δημοσιογράφο – Συγγραφέα Αντώνη Μακατούνη. 

     Χαιρετισμό στη παρουσίαση απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, αιδεσιμολογιώτατος  π. Δημήτριος Νίκουο οποίος μετέφερε στην εκδήλωση το μήνυμα του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών εξάροντας το βιβλίο και το έργο του συγγραφέα. 
     Τέλος, το λόγο έλαβε ο συγγραφέας Χρήστος Γερ. Σιάσος ο οποίος αναφέρθηκε στους πνευματικούς ιερούς χώρους, χώρους λατρείας,  που είναι τα Μοναστήρια, τα Εξωκκλήσια τα Παρεκκλήσια, τα Σπήλαια, ενώ έκλεισε ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν στην εκδήλωση.

     Στο βιβλίο, αποτυπώνεται η ιστορία των Ιερών και Ευλογημένων χώρων λατρείας που είναι οι Ιερές Μονές, τα Εξωκκλήσια, τα Σπήλαια και τα Παρεκκλήσια όλου του Νομού και  όπως γράφει ο συγγραφέας, το καθένα από αυτά έχει τη δική του θέση μέσα στη φύση και ο κάθε προσκυνητής, από την  Ναυπακτία, Τριχωνίδα, το Θέρμο, το Βάλτο, το Ξηρόμερο, τον Αστακό, την Παραχελωίτιδα και γενικά την Αιτωλοακαρνανία και όχι μόνο, γίνεται πολύ φιλικός μαζί του κυρίως τις ώρες της εκκλησιαστικής λειτουργίας. Εκεί «ψάχνοντας» βρίσκει τη γαλήνη της ψυχής του, την αγάπη, τη χαρά.

































1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο