Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Βρέθηκε ολόκληρο απολίθωμα δεινοσαύρου στον Καναδά από επιστήμονες!!! (βίντεο)

 Βρέθηκε ολόκληρο απολίθωμα δεινοσαύρου στον Καναδά από επιστήμονες!!!
Μέχρι σήμερα, η εικόνα που είχε ο κόσμος για τους δεινόσαυρους ήταν κατά προσέγγιση από τα οστά και τους σκελετούς που είχαν βρεθεί και αποδιδόταν μέσω γραφικών παραστάσεων σε υπολογιστές.


Από σήμερα, τουλάχιστον για ένα είδος, η προσέγγιση αλλάζει.
Παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν στον Καναδά το σημαντικότερο εύρημα δεινοσαύρου που έχει βρεθεί ποτέ, καθώς έφεραν στην επιφάνεια ένα «ζωντανό» απολίθωμα Νοντόσαυρου!

Το καταπληκτικό εύρημα είναι το καλύτερα διατηρημένο απολίθωμα που έχει βρεθεί ποτέ, καθώς δείχνει το τεράστιο ερπετό ακριβώς στη μορφή που ήταν, με το κεφάλι, τα μάτια του, τον λαιμό του και τα κέρατα που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα του.

Μία μορφή που αλλάζει καθοριστικά την εικόνα του είδους, καθώς στην πραγματικότητα ήταν πολύ πιο τραχύ και άγριο, απ’ ότι πίστευαν οι παλαιοντολόγοι μέχρι σήμερα.

Ο άριστα διατηρημένος Νοντόσαυρος παρουσιάστηκε σήμερα στο Royal Tyrrell Museum of Paleontology του Καναδά, προκαλώντας ενθουσιασμό στην επιστημονική κοινότητα και τους λάτρεις της παλαιοντολογίας, οι οποίοι, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, έχουν πλέον την ευκαιρία να αντικρίσουν ένα πλάσμα που έζησε πριν από 110 εκατ. χρόνια.

Η ανακάλυψή του πραγματοποιήθηκε το 2011, σε ένα ορυχείο στην περιοχή Αλμπέρτα του Καναδά.
Ένα μηχάνημα που έσκαβε, «χτύπησε κάτι πιο σκληρό από τον βράχο». Αυτό που εντοπίστηκε κατά τύχη, ήταν ένα απολίθωμα δεινοσαύρου 2,8 τόνων.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Ήταν ένας δεινόσαυρος», δήλωσε ο Ντόναλντ Χέντερσον, ο επιμελητής του τομέα δεινοσαύρων στο μουσείο της Αλμπέρτα, όπου μεταφέρθηκε αρχικά.

«Αυτοί οι τύποι ήταν σαν τανκς, με τέσσερα πόδια», τόνισε ένας παλαιοντολόγος, διευκρινίζοντας πως ήταν φυτοφάγα και η μετακίνησή τους γινόταν σε ομάδες.
 http://www.fanaripress.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο